|
RE: Mirena-odstranitev, ni menstruacije 27.12.2013 12:10:05
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pač ve ste navajene da M mora biti vsak mesec,če ne to ni dobro, ... ja, večina nas je navajena naravno določenega mesečnega ritma, in to zaradi zelo tehtnega razloga - če iz raznoraznih vzrokov pride do (ne-)zaželene nosečnosti, lahko pravočasno in tehtno odločamo glede tega pri npr. trimesečnih ciklusih se nabor izbir zelo zelo zoža ... Mi govorimo o tem da pač M ni kar je čisto normalno ,če so testi za N negativni. - komentar, vezan na to temo: iz zapisa avtorice teme ni nikjer razvidno, če je test naredila - komentar, vezan na splošno glede dolžine menstrualnih ciklusov: prosim, da s premislekom bereš zapisana besedila, brez da se postaviš na okope Meni, pa verjetno še kateri ženski, odsotnost menstruacije ni normalna, četudi so mi znani argumenti v prid podaljševanju ciklusov; če pride iz kakršnegakoli razloga do zatajitve kontracepcije in posledično do nezaželjene zanositve, imaš, če to ugotoviš ob zamudi mesečne krvavitve, veliko več časa, da se odločiš, kako boš ukrepala, kot če to ugotoviš šele npr. v 14 tednu nosečnosti, ko ti (praktično) ostane na voljo samo še nadaljevanje nosečnosti In primerov, ko KT zatajijo, je, čeprav statistično 1 % morda izgleda zanemarljivo, v praksi to lahko predstavlja veliko številko; ob upoštevanju, da je v sloveniji okrog 85.000 uporabnic KT, to (lahko) pomeni 850 nepričakovanih nosečnosti. In čakanje, ali M bo ali ne, zna verjetno biti zelo stresno. Sploh, ko so si izvidi nasprotujoči oz. potekajo cikli drugače od do tedaj običajnih. Pa če si nosečnosti želiš ali ne.
|
|
|