Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mineralna voda in kakav 9.9.2008 10:26:36
|
|
|
|
s***a
|
Pozdravljene. Mene pa zanima, zakaj v nosečnosti ni priporočljivo piti mineralne vode? Ta podatek nam je bil posredovan v šoli za starše z obrazložitvijo, da vsebuje nitrate, minerale itd. Za nitrate vem, da niso OK (o kakovosti vod je pisala že Seven RR na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=118710&mpage=1&key=voda%2Cbistra%F0%9C%BF%9D), vendar ima večina vod vsebnost nitratov pod 10 mg/l (Tempel, Radenska classic, Jana, Jamnica celo 0,00 mg/l). Zakaj pa naj bi minerali ne bili OK? Ali potem pomeni, da tudi ni priporočjivo piti kakava (jaz pijem Ovomaltine s sladom, ki ima 11 vitaminov in 3 minerale)
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 10:30:26
|
|
|
|
piamaria
|
ma vsako leto drugač povedo. Jaz sem pri prvem popila na litre kakava in pila donat, ker sem imela probleme s prebavo. Pri drugem pa sem pila tudi kavo in čaj...itd. vse po0 vrsti. Mislim, da malo pretiravajo.....nisem pila alkohola, razen panache.... Nisem jedla bifteka in suhih salam ter majoneze- sem neg. na toxo. Sedaj tretjič pa mi paše tonik in morske jedi, kaj pa vem no...jejte kar vam paše, če ste zdrave:)
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:09:59
|
|
|
|
TINKA05
|
Men je zdravnica rekla, da nitrati vežejo vodo nase in potem lahko zatekaš. Isto velja za mehurčke. Ampak, če se mi zalušta coca cole jo bom pač spila 1 liter al pa še več. Donat pa itak priporočajo, ker ima full magnezija, ker je kao dobro odvajalo, samo ga moraš dat v kozarec in mešat, da gredo mehurčki ven.
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:26:50
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Kaj pa naj bi nosečnica pila? Destilirano vodo Ali si to ti malo zamešala pa so rekli "gazirano"?
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:33:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Celo nosečnost sem pila Radensko in jedla samo kruh z maslom in zraven kakav (le pod prisilo kaj drugo). Rodila sem v 29.tednu, samo mislim da to ni povezano. Imela sem pa gnojne bule na posteljici - no nekaj takega (sem pozabila kaj piše v izvidu).
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 16:52:04
|
|
|
|
Naja30
|
Pila sem radensko, ampak ne veliko. Donata sem pa kar veliko spila.
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 11.9.2008 18:54:37
|
|
|
|
s***a
|
K_a_t_i, sem mislila, da narobe vidim, ja. Po mojem je m.sestra narobe napisala na diapozitiv...verjetno je mislila mehurčke-pa če Tinka05 pravi, da napihujejo... Ker minerali pa so ja zdravi, a ne? Nisem slišala, da ne bi smela pit Mg ali Ca (jogurt...).
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?