|
RE: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz 30.11.2010 16:15:38
|
|
|
|
ronja
|
Pri nas smo to rešili tako, da smo jima povedali, da pri nas nosi tavelika darila dedek Mraz, za Miklavža dobita pa samo suho sadje in mandarine (to obožujeta) in mooče kako malenkost. LUbiju Miklavž ni bil preveč všeč, ker je pač religijski, samo odkar ga je Ronja čisto samoiniciativno preimenovala v Miha Klavža, mu je pa strašno simptaičen, tako da takrat, ko drugje nosi miklavž, pri nas pride ta MIha. Božička nimamo in povemo, da enim prinese božiček, enim pa dedek Mraz, mi smo v 2. skupini. Delale bomo pa za božič vedno karamelizirana jabolka, ker je to hkrati rd od Isaaka Newtna, ki je pogruntal gravitacijo, bojda, ko mu je jabolko padlo na glavo . Babice itak niso verne, tako da ni problem, moja mami zdaj nekaj nazaj božička uvaja, zaradi mene lahko kar če, samo pri nas je glavni dedek mraz, v božičke se pa ne spuščam, bo sama razlagala - glede na to, da meni ni, nisem dolžna vedet . Kakim znancem pa tamala kar sama pojasni, da njej prinese dedek Mraz - itak se mi zdi, da otroci teh daril od drugih ne jemljejo tako - pač vejo,d a je to prinesel ta človek, za novo leto, vsaj jaz sem tako razmišljala, ko sem bila mala. Pa se mi zdi, da Ronja tudi, ker jo je že skrbelo, da če gremo k dediju za novo leto,nas pa dm ne bo našel in moramo zdaj to vključit v pismo dedku Mrazu, kje naj nas išče .
|