Pikica76
|
Ker sem do sedaj brala le take poste v katerem se starši srečujejo z najrazličnejšimi težavami v vrtcu bom opisala še mojo nadvse pozitivno izkušnjo. Letos je naš skoraj 3-letnik (novembra bo 3) prvič vpisan v vrtec, prej pa je bil delno v varstvu pri babici in z menoj dopoldan ter pri varuški, ki je imela poleg njega še 3 otroke. Prvi teden sem ga dva dni hodila iskat ob 12. uri po kosilu, potem je 3 dni spal v vrtcu. Dopoldan preden sva šla v vrtec sva se pogovarjala, kaj vse imajo v vrtcu, potem sva šla okoli stavbe pogledat kakšna igrala imajo, da sem mu povedala kje se bodo zunaj igrali, potem sva bila kar nekaj časa v garderobi, kjer sva si pogledala slikice otrok, ki jih imajo na obešalnikih, da vedo od katerega je katera garderoba. Potem sva šla v igralnico in sva pogledala koga že poznava v vrtcu, malo sva se pogovarjala z vzgojiteljicama in potem mi je pomahal in šel sestavljat prikolice. Nobenih problemov ni že drugi teden, razen ko je potrebno iti domov, ga lovimo po igralnici, ker on še ne bi šel domov. Sem pa pozitivno presenečena, ker imajo v vrtcu res veliko aktvinosti: berejo, rišejo, poslušajo pravljice, vsak dan odnesemo kakšno risbico ali "ročno delo" domov, ki jih potem lepimo na vrata njegove sobice in potem pravi: "A ne mami, to imam nalepljeno zato, da zjutraj ne bom pozabil iti v vrtec?" Potem imajo v vrtcu tudi veliko telovadnico, kjer imajo ogromno rekvizitov, poleg tega je vrtec v prtljičju tako da imajo še veliko pokrito teraso na kateri se lahko ob slabem vremenu igrajo, danes pa sem ga pripeljala malce pozno, pa so se že pripravljali, da gredo v bližnji gozd. V glavnem tamalček je že popoldan vidno utrujen, pa ga vozim šele ob 8.30 v vrtec, kar pomeni, da imajo res veliko za počet in mu ni nikoli dolgčas. In da ne bo rekla katera, da je to čist preveč lepo, ja naš je tudi prvi teden čisto popraskan po obrazu, ker se je spotaknil in padel na bager v vrtcu in ja včeraj mi je povedal, da mu je šel pesek v oči in da je jokal, ampak bog pomagaj, vse to se nam je tudi doma zgodilo, pa smo preživeli. Edino, kar meni ni všeč v vrtcu je tisti vonj po hrani, ampak to je moj osebni problem, ker kot otrok nisem marala vrtčevske hrane .
|