|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Meso
8.1.2010 11:00:51   
smej
Na kakšen način naj pripravim meso sinu (kmalu bo star 8 mesecev). Je ga že od 7 meseca pomalo ampak ga vedno pripravim na enak način (skuham z zelenjavo in potem pretlačim). Obstaja še kakšen recept, da se ne bi preveč ponavljala enaka hrana?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Meso
8.1.2010 11:02:29   
sonček33
popečeš ga, nardiš v omakici - mletega

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2010 11:09:23   
Katy78
Jaz ga še vedno največkrat skuham v zelenjavno-mesnih juhicah, velikokrat ga tudi popečem, sploh piščanca, ki ostane mehek, delam pa tudi omako iz mletega mesa ali pa golaž.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2010 11:23:13   
smej
Sem mislila, da lahko pri 8.mesecih samo kuham živila.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2010 11:30:49   
Petka09
Smej, odvisno je, kdaj začneš z uvajanjem GH. Če začneš recimo pri 4 mescih, potem se razume, da bo pri 8-ih že jedel kaj več.. če začneš pri 6-ih, potem se vse skupaj malo zamakne, da se trebušček navadi na nove okuse in načine pripravljanja hrane.

Jaz naši meso še vedno kuham, je pa probala že pečeno kuro (belo meso), pa ji ni blo preveč všeč user posted image , je verjetno imela premočan okus. Bom pa zdaj kmalu tudi popekla piščanca in nato nardila s krompirjem, ali rižem..zelenjavo, testeninami.

Mi smo začeli z uvajanjem pri 4,5 mesecih in zdaj že popražim zelenjavo na olju, dodam mal čebulice,...

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2010 12:39:44   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jaz ga še vedno največkrat skuham v zelenjavno-mesnih juhicah, velikokrat ga tudi popečem, sploh piščanca, ki ostane mehek, delam pa tudi omako iz mletega mesa ali pa golaž.

Enako.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2010 10:55:27   
annya
Ne komplicirat...daj otročičku meso pripravljeno tako kot ga ješ ti. Naša pupika je začela ven pljuvat hrano, no potem pa sem ji par x dala za poskusit "najino" hrano in od takrat dalje ji ne kuham posebej.
Sem zadnjič poslušala glede svinjskega mesa, da sploh ni tako "škodljivo" kot pravijo, da to je napaka ko pravijo da ga otročičom še ne davat...da to je bilo včasih, ko so pujse pitali da so bili čim bolj okrogli, danes se gleda da bo čim več mesa in čim manj po domače povedano - špeha in posledica tega naj bi bilo manj mastno meso.
Seveda pa vsak dela po svoji pameti in presoji...naša ga je že jedla in ni bilo nobenih problemov, tudi jetrce je že jedla in to zelo rada...nikoli je ni napenjalo, prebavo ima super...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2010 15:07:17   
brigita23
tudi naš je bil pred kratkim star 8. mesecev pa že pridno papa meseka. Piščančka mu ponavadi prepražim na čebuli in dodam naribano jabolko, ki da prijeten sladek okus obroku. Je recept v papariciuser posted image , teletino kupim mleto in mu napravim bolonjsko omakico, potem pa zraven kako polento ali krompirček ali pa testenine. Se pa tudi strinjam da so naši dojenčki že toliko stari da lahko poskusijo že kaj hrane ki jo pripravljamo zase, samo z soljo ne pretiravajmo. Me pa zanima kdaj se lahko da tuna iz konzerve? Če katera ve, ne surova bolj v smislu da jo daš zraven ko kaj kuhaš?

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2010 16:32:01   
Petka09
Super brigita, za ta nasvet o mleti teletini...

Kaj pa paradižnikova omakica? Se že lahk da 8-mesečniku? Ja, pa tuna.. kot sprašuje brigita?

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2010 17:03:46   
Urska09
Joj, tune iz konzerve jaz še ne bi dala, ker vsebuje živo srebro. Še za odrasle odvsetujejo več kot eno malo konzervo tedensko.
Paradižnikovo omako pa po mojem lahko počasi probate. Jaz sem naši prvič dala kuhan paradižnik okoli 8. meseca. Ampak čisto malo. V bistvu sem naredila dušene bučke in zraven dala olupljen paradižnik. Pri cca. 9. mesecih pa je prvič z nami jedla bolognese omako, v kateri je kar veliko pradižnika (iz konzerve). Pa je bilo vse ok.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2010 17:04:50   
Petka09
Hvala Urska.. en tak dober nasvet sem čakala user posted image .

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2010 17:20:13   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Super brigita, za ta nasvet o mleti teletini...

Kaj pa paradižnikova omakica? Se že lahk da 8-mesečniku? Ja, pa tuna.. kot sprašuje brigita?

Mhm, jaz sem mu jo v tej starosti že dala. Naribano bučko in olupljen ter na kocke narezan paradižnik sem podušila na olivnem olju in vmes malo zalila z vodo ter dodala malo bazilike in podobnih začimb, ki pašejo noter. Na koncu pa vmešam malo naribanega sira ali pa kocko Kiri-ja ali pa kar 2 mali žlički sira za mazanje. Ker dodam sir, sploh ni treba nič soliti. Niku je še zdaj to najljubša jed. Ponavadi naredim iz ene bučke in enega paradižnika, pa vse sam zmaže, nič za mamico ne pusti. user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2010 20:31:41   
brigita23
jaz sem paradižnik tudi že dala, tako kot ste punce opisale poleg bučk pa ko sem delala bolonjsko omako, itd. pa je vse okuser posted image .
Tune še pa nisem poskusila dat, čeprav jo imava z dragim vsaj 1xtedensko na jedilniku.

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2010 11:35:09   
annya
Glede paradižnikove omakice, lahko jo je brez problema, sam doma narejeno, ne kupljeno iz konzerve...:)
Tuno pa tudi, po moje ni nič narobe če proba tuno, sam "tapravo" tuno kupljeno v ribarnici...če ne drugega se navadijo na okus...saj ni treba da se napoka,pač da proba...

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.