|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Merjenje dolžine materničnega vratu
19.10.2004 10:39:33   
jagoda12
Bo katera šla oz. je šla na oceno tveganja za prezgodnji porod z merjenjem dolžine materničnega vratu in merjenjem EMG aktivnosti maternice?
Meni je moja G ponudila to možnos.
Btw, kaj je EMG aktivnost maternice?:zmeden:
LP:zajcek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.10.2004 11:56:46   
Martina27
Pozdravljena!
Tudi meni je moj ginekolog svetoval,da naj grem na merjenje materničnega vratu in ga takrat sploh nisem vprašala,zakaj se to dela.
Imam ga jutri in nimam pojma kako to poteka.

Upam,da se bo katera oglasila in nama pojasnila kako in kaj je s tem.

Kdaj in kje si pa ti naročena?Jaz ga imam v Lj porodnišnici,jutri zjutraj.

Lp!:sloncek:
Martina in njen pikec pokec:angel:

(odgovor članu jagoda12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2004 12:59:18   
jagoda12
Jaz sem naročena 27.10 popoldan tudi v Lj porodnišnici. Jaz vem to, da ni naredijo vaginalni UZ, sedaj sem pa prebrala v zgibaniki, ki mi jo je dala G, da je merjenje EMG aktivnosti maternice merjenje majhnih električnih tokov, ki jih proizvajajo mišice maternice. EMG je pa naziv metode merjenja. 8)
In potem še piše dalje: Merjenje MV traja nekaj inut (vaginalno), temu sledi še EMG, kar pa traja 30 min. Med tem nosečnica leži na postelji, na trebuh pa ima prilepljene elektrode, ki meri aktivnost mišic maternice.
Uf!:)
Lp Tea

(odgovor članu jagoda12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2004 13:06:59   
Mina1
Jaz imam ta pregled v četrtek ob 14:00 uri v LJ porodnišnici v IV. nadstropju in bom v 23t (to se dela med 22t in 24t).

Zdaj zakaj, ne bi vedela:zmeden:, mi je pa moj G rekel, naj grem na ta pregled, po opravljeni AC, ki sem jo imela v Postojni 31.8.2004.

S to meritvijo ocenijo tveganje za prezgodnji porod8) in sem v reviji brala, da maternični vrat ne sme bitikrajši od 15 mm, sicer je potrebno poostriti nadzor in morda celo ukrepati:zmeden:.

Punce, upam, da bo z našimi:duda: vse v redu in z nami:nosecka: tudi.

pa-pa Mina1 23t

(odgovor članu jagoda12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2004 13:48:40   
kimi
to je zgleda bolj na novo. Oh ko bi meni to rekli bi šla

(odgovor članu jagoda12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2004 15:56:26   
Tina26
Hojla Punce
Jaz sem šla, ampak samo na merjenje MV
Naredila mi je vaginalni UZ in v dobri minutki ugotovila da je dolg 3cm.
Rekla mi je da ni indikacij za prezgodnji porod, vendar naj še naprej pazim in se ne gibam preveč (taka navodila imam že od 12tedna).
Pa dobre rezultate želim vsem skupaj
Tina in :duda: 24(7/7)

(odgovor članu jagoda12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?