Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Zdaj ste me pa mal ustrašile, ker sem jaz po 6 tednih dobila M, malček pa se ravno te dni joka, kot še nikoli prej, non stop je na joški, vendar le za kratek čas, joški pa bolj mlahavi kot prej . Sem pomislila, da so se nam krči ponovili v hujši obliki, zdaj pa je lahko tudi to problem . Nimam pa take tehtnice, da bi videla, kolk spije Ne skrbi preveč, vztrajaj s pristavljanjem in kot je rekla auroraa, otroku po obroku ponudi še flaško, da se bo najedel do sitega. Pa še nekaj moraš vedeti: pri 6 tednih je ravno nekajdnevni poskok v rasti, zato otrok potrebuje več mleka, potem pa se bo njegova lakota spet znormalizirala oz. vrnila na prejšnjo raven. Kasneje te čakata še dva poskoka v rasti, in sicer pri 3 mesecih in pri 6 mesecih. Danes je 4 dan M in mleka je še vedno več kot dovolj in četudi sta joški popoldan bolj mehki, še vedno veliko ven teče, upam, da tako ostane. Malček pa zaenkrat ne zavrača mleka, zgleda je okus še vedno pravi . Flaške mu še ne bom dajala, če bo kriza, bom pa stopila do P, da ga še stehtajo in da mi pol svetuje kak in kaj. Zgleda da so se nam tudi krči ponovili in da je res bolj pogosto lačen (poskok rasti). Super, da imaš dovolj mleka in ni treba dodajati. Sicer se pa meni dojke, odkar so se "navadile" na proizvajanje mleka, nič več tako ne napolnijo, da bi bile čisto trde in boleče, očitno se mleko tvori malo drugače kot na začetku dojenja, pa ga ob bolj "mlahavih" prsih načrpam toliko, kot sem ga prej ob trdih, bolečih prsih. Trde in boleče so le zjutraj, ko od zadnjega črpanja mine 8 ali več ur (mali nam zdaj v enem kosu zelo dolgo spi, pa se potem tudi jaz seveda ne zbudim, ampak prespim celo noč ). Mogoče bo pri tebi tudi tako - vsekakor je tako za mamo bolj prijetno, a ne?
|