|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menjava službe
2.12.2008 8:03:48   
Polona31
Oj!

Ne vem če razmišljam v pravi smeri, zato prosim še za kakšno mnenje.
Zaposlena sem v lokalni samoupravi, kjer so plače sramotne. Imam narejen tehnični faks in delam za borih 800 eur. Pa dobro, denar bi še že nekako prebolela, ker nimam otrok, je to toliko da čisto normalno preživim. Bolj me tukaj motijo medsebojni odnosi. Ker nisem hinavka, ker nikomur nikamor  ne lezem, ampak delam tisto kar vem da moram narediti, se vodilni do mene obnaša, kot...da sem tukaj samo za številko, ker po njegovem delajo samo tisti, ki vsako stvar ki jo naredijo, obesijo na veliki zvon. Ni pa toliko logike da bi mu potegnilo da tisti ki veliko govori, govoriči o svojem delu, takrat ko to govori ne dela. V glavnem, na prejšnjem delovnem mestu so bili zelo zadovoljni z mano, vendar sem nadomeščala porodniško, tukaj pa...takšnega zaničevanja kot sem ga tukaj doživela v tem letu, ga ne privoščim nikomur!!
Sedaj se mi odpira možnost menjave službe, vendar me je strah, glede na svetovno krizo, tukaj je kljub vsemu plača vsakega 5. v mesecu. Glede na to da nisem več rosno mlada (34) bi rada imela enkrat v bližnji prihodnosti otroke, če menjam...ne vem...kaj vi mislite...tvegam in sprejmem službo in se rešim teh primitivcev in se moje staršestvo spet zamakne za nedoločem čas, ali....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:07:29   
Anonimen
Jaz bi menjala.

Saj če imaš novo službo ne pomeni da ne smeš imet otrokuser posted image

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:12:18   
orhideja75
v javni upravi si le malo bolj zaščitena, sploh v teh časih, ko je vsesplošno govorjenje o krizi in marsikje prodaja močno upada in delavci niso sigurni za svoja delovna mesta. po drugi strani pa biti nekje v službi kjer nisi zadovoljen, pa tudi ne gre. otroke pa tudi lahko imaš, četudi menjaš službo. čeprav takoj na začetku seveda ni priporočljivo.

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:41:00   
Polona31
Ja v javni upravi je neka sigurnost, ki je nikjer drugje mislim da ni več, zato...po drugi strani pa sem si pred časom prisegla da grem ob prvi priložnosti stran od tukaj. In sedaj je ta priložnost tukaj, pa...
O otrocih potem ne smem razmišljati najmanj 6mes, ker toliko časa znaša poskusna doba, potem pa...kaj če poskusne dobe ne opravim in se znajdem na borzi dela. Sicer imam tak poklic ki je kar precej iskan, vendar kljub temu. Ne vem...samo dosti bolj se nagibam k temu da bom menjala. Da narediš tehnični faks, je potrebno vložiti ogromno časa, energije, potrpežljivosti...potem pa, ko vidim da se dela skoraj vse narobe, v nasprotju z zakonodajo in na to opozorim, oz. poskušam delati tako kot je prav, pa doživim ZANIČEVANJE. Na koncu pa ugotovim da imajo tiste ki so glasne in se znajo sliniti, za minuli mesec za 20% višjo plačo zaradi povečanega obsega dela, mislimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:47:45   
ZmajTolovaj
Oh, to je pa vedno tako. Tisti, ki najmanj delajo, so najglasnejši. Lej, jaz bi takoj menjala službo. Tudi če bi rada otroka, pol leta je hitro naokrog, pa če praviš, da imaš iskan poklic, super. Ne vem, meni so odnosi na delovnem mestu najpomembnejši, in če to ne štima, je drek. Sploh pa ob taki us*rani plači. 

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:48:54   
Anonimen
Strah te je.
Kar je logično.
Sam kaj pa če ostaneš?
Ok varnost praviš. Pač ok. Kaj pa ostalo? V taki službi bi bla noseča? Da ti živce skurjo?
Pa kdaj jo boš menjala? Ko boš prišla iz porodniške? Takrat si boš šele želela varnosti, ker bo nekdo odvisen od tebe.
Meni se zdi da je zadnji čas da menjaš. Dokler še nimaš otrok.

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:49:52   
Pupsika
Jst sem enkrat delala na delovnem mestu, kjer se je izvajalo psihično nasilje, hinavščina, zahrbtnnost, zaničevajne, poniževanje...in nikoli več.
Pa sem dobro zaslužila, bili so redni dohodki, tudi božičnice in 13. plača ampak vse to meni pomeni en mišji drek, če zjutraj vstanem in me boli želodec, ko pomislim kam grem.
In sem tako kot ti tudi vztrajala, pa se bala novih možnosti, dokler ni enkrat prišlo tako daleč, da sem bila na koncu z živci, zbolela...enostavno odpovedala sem na celi črti, takrat sem si rekla, nikoli več.
In še isti dan sem dala odpoved...
Čez en mesec sem dobila službo, kjer se sploh ni dalo primerjati...Potem sem razmišljala kako sem lahko bila tolk neumna in pustila, da je vse skupaj šlo tako dalečuser posted image .

Od takrat naprej me  ni več strah tvegati...sploh pa v taki službi, kjer te nekdo zaničuje ni vredno ostati niti sekunde. Vem, nobena služba ni idelana ampak zaničevanje na delovnem mestu je pa daleč od idealnega.

Želim ti da se boš prav odločila in da boš poskrbela zase, tako kot je pravuser posted image .
Srečnouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Pupsika -- 2.12.2008 8:51:10 >


_____________________________

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.


(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Menjava službe
2.12.2008 8:53:00   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Strah te je.
Kar je logično.
Sam kaj pa če ostaneš?
Ok varnost praviš. Pač ok. Kaj pa ostalo? V taki službi bi bla noseča? Da ti živce skurjo?
Pa kdaj jo boš menjala? Ko boš prišla iz porodniške? Takrat si boš šele želela varnosti, ker bo nekdo odvisen od tebe.
Meni se zdi da je zadnji čas da menjaš. Dokler še nimaš otrok.


se podpišem, menjajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Menjava službe
2.12.2008 9:13:32   
Polona31
Na prejšnjem delovnem mestu, je bilo tako fino delati, večkrat sem imela občutek da smo bili z ožjimi sodelavci kot družina. Tudi šef je biluser posted image user posted image , tak da ga lahko samo iščeš. Vedno pripravljen pomagati, če nisem kaj znala rešiti, nikoli slabe volje, vedno spoštljiv. Vsi sodelavci v bivši službi so me svarili pred to službo, oz. pred tem vodilnim, da...s tem človekom je nemogoče delati, da naj temeljito premislim, vendar jaz sem razmišljala pozitivnio, vendar...že takoj na začetku doživela šok, ko mi je grozil z kriminalisti, odvetniki in to samo zato ker sem se borila za svoje pravice, ki mi po zakonu pripadajo, vendar...nisem dosegla drugo kot...sedaj sem se toliko sprogramirala, da...čez eno uho not čez drugo ven, vendar ugotovila pa sem, da odkar sem tukaj se sploh ne smejim več.
Je pa mojo določitev, da grem od tukaj še bolj vzpodbudila zunanja sodelavka, ko mi je rekla, pa kako lahko delaš tukaj, kako lahko zbereše zjutraj energijo in greš delat, da takšnega odnosa kot ga ima ta človek do sočloveka še ni doživela in da mi čestita za vsak dan, ki ga preživim tukaj. In tehtnica se je prevesila skoraj do konca. V šolo sem hodila za to da bom delala vredu in bom za to nagrajena, pa tudi če ne z astronomsko plača, vsaj z odnosom oz. zavedanjem da sem dobra delavka!!!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Menjava službe
2.12.2008 10:37:49   
lotoska
Polona31, menjaj službo, če je ne boš, nimaš niti šans da bo kdaj bolje. Jaz tud delam v JU in na žalost imam podobne izkušnje kot ti. Enostavno je sistem postavljen tako, da so slabiči lahko pri vrhu, potem si pa podredijo lizune in so vsi srečni. Dobrega dela kot takega se v tem sistem ne ceni, pa bog ne daj opozoriti na kakšno nepravilnost, ja poznam te stvari. Jaz bom tud menjala, samo da fax končam.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Menjava službe
2.12.2008 13:23:51   
Anonimen
Kaj pa premestitev v drugo enoto, je možna?


< Sporočilo je popravil decembrka -- 2.12.2008 13:26:46 >

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Menjava službe
2.12.2008 14:07:45   
Polona31
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Kaj pa premestitev v drugo enoto, je možna?



Ne ni, ker delam v lokalni samoupravi in vsaka enota je svet za zase, z lastnim bogom, zakoni...tako da čim dlje stran....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Menjava službe
2.12.2008 14:08:20   
Lenny
Zberi pogum in se odloči. Iz lastne izkušnje ti povem, da se izplača. Meni je šlo zjutraj na jok, ko sem morala v službo, takšni odnosi so bili. Ko je vse skupaj prišlo do vrelišča, sem napisala odpoved. In začela iskati novo službo. Dobila sem dve, tako da sem imela celo izbiro. Vso srečo pri odločitvi ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Menjava službe
2.12.2008 14:53:42   
LoCa
MENJAJ. če bi jaz imela varianto, da bi dobila za zihr službo, bi takoj šla iz državne. je par ljudmi s katerimi se resnično štekam, samo če bi imela možnost, bi sp***ila.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Menjava službe
2.12.2008 19:20:08   
aljuška
jaz sem zdaj zaposlena v JU, prej pa pri privatnikihuser posted image ..zdaj je ok, samo malo me je strah kolektiva, če me bodo spejeli medse.malo veliko jih jeuser posted image , pa skoraj vsi ( velika večina ) starejših, ampak bo že..Upam, samo upam lahko, da ne bo kakšne takšne zaj***** situacije

_____________________________





(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Menjava službe
2.12.2008 21:04:05   
Anonimen
...tvegam in sprejmem službo in se rešim teh primitivcev


Naredi kar ti bolj lezi, ali varnost drzavne sluzbe, ali novi izzivi.
Samo ponavadi je tako, da primitivce iz stare sluzbe srecujemo tudi drugje...

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Menjava službe
2.12.2008 22:13:38   
Leela
Kaj pa če bi se takoj odločila za otroka? Tudi zanosiš ne takrat, ko želiš. Leta hitro bežijo in si takoj star 40 let. Takrat pa je otroka imeti bolj rizično-mislim zdravstveno. Seveda je to čisto tvoja osebna odločitev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Menjava službe
3.12.2008 7:21:19   
Polona31
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Kaj pa če bi se takoj odločila za otroka? Tudi zanosiš ne takrat, ko želiš. Leta hitro bežijo in si takoj star 40 let. Takrat pa je otroka imeti bolj rizično-mislim zdravstveno. Seveda je to čisto tvoja osebna odločitev.


Mislim da bi bila ta varianta še najbolj sprejemljiva. Te službe bi se rešila za cca 2 leti, ker bi se poskušala biti na bolniški da mi ne bi tukaj preveč kravžljali živcev. V tem času bi se pa tudi našlo kaj bolj pametnega ali pa če bo sreča mila, bi se leta 2010 menjalo vodstvo. Če bi se zgodilo to, potem....
Bom videla, ker če menjam ni siurno da tam ne bo primitivcev, pa tudi če je samo eden, je preveč. Tukaj pa...si lahko med službenim časom pridobim stranke za popoldansko delo, česar v novi službi ne bi bilo. Ne vem...jezi me, ker je tukaj vse tako...nepošteno, vendar kdo mi lahko zagotovi da bo tam kaj drugače. Bom še videla. Nekaj dni naza sem bila trdno odločena, sedaj pa sem vsak dan manj. 

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?