|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Melzivo- uspešno dojenje??
28.6.2007 13:00:31   
Anonimen
Zanima me kako je bilo z dojenjem pri tistih mamicah, ki med nosečnostjo niso imele nobenih izcedkov melziva iz prsi?
Jaz ga namreč nimam pa grem že proti koncu user posted image . V prvi user posted image sem imela težave z dojenjem ker tega melziva po porodu ni bilo od nikoder, mleko pa je začelo nastajati šele četrti dan po porodu. Mleka ni bilo veliko, sem ga črpala. Po flaški je  user posted image  lepo pil. Dobila sem  tablete za mleko in sprej za nos ampak ni nič pomagalo. Poleg tega pa je user posted image   vedno na zizi zaspal , ker pač ni nič priteklo.  Da ne govorim o tem kako so me sestre na oddelku napadale zaradi tega, ker pač nisem imela mleka.user posted image

Kakšne so možnosti za uspešno dojenje? Ali je znak da ni melziva tud znak za to da ne bo dovolj mleka?

Hvala in lep pozdrav
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Melzivo- uspešno dojenje??
28.6.2007 13:11:39   
aluš
Meni pri nobeni nosečnosti ni niti kaplijica pred porodom pritekla iz prsi. Prvega sem neuspešno dojila 6 tednov, drugega pa uspešno 13 mesecev. Tako da mislim, da to nima veze. Otroka je treba po porodu čim večrat pravilno pristavljat, veliko pit in počivat (pri meni je to pr idrugem otročku delovalo). Nikoli nisem imela preveč mleka, ampak je bil ta drugi priden in je rad "vlekel", PA JE ŠLO. Ta prvi pa ni imel razvitega sesalnega refleksa, jaz neizkušena, sestre v porodnišnici nič pomagala, je ful shujšal, smo dal stekleničko (pa še po stekl. je jedel več kot 30 minut en obrok), tako da se je dojenje kmalu končalo. Tako, da če imaš v prvo slabe izkušnje z dojenjem, še ne pomeni da bo v drugo isto. Res je treba biti vztrajen, ker v začetku je res lažje ponudit stekleničko, kot se truditi z dojenjem, samo če prvih 14 dni preguraš si po mojem iz vode, pa se ti potem kar lep čas obrestuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2007 13:33:52   
Anuška79
V prvi nosečnosti ga pred porodom nisem imela, pa sem čisto normalno polno dojila, brez dodajanja. Sedaj pa mi že kak mesec sama priteče kaka kapljica, a le na eni strani. Na drugi pa priteče, če malo stisnem.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2007 14:35:29   
larissa78
Pred porodom ga nisem imela, mleko dobila šele četrti dan v porodnišnici, user posted image pa polno dojila brez dodajanja do 6.meseca, dojim ga še naprej.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2007 16:37:51   
Anonimen
Meni že od 20 tedna teče iz obeh dojk tako, da imam modrc in predvsem ponoči pižamo čisto polno madežev. Pa mi je bilo rečeno, da to sploh ne pomeni da bom lahko dojila in da bom imela dovolj mleka.
Moji mami no pri treh otrocih niti enkrat prej nič priteklo ven, naval mleka je imela šele 3 dan po porodu. Pa je imela toliko mleka, da je dojila v porodnišnici še druge user posted image  in kasneje še izčrpavala mleko in 4 mesece hranila enega fantka, ker njegova mama ni imela mleka.
Tako, da če teče prej ven ali ne ne pogojuje niti količine niti pogoja da mleko bo.
Je pa potrebno pripomniti, da je to zelo nesramno da se mamico, ki ne more dojiti ali nima mleka tretira kot nekega krominalca. Kot da se sama že ne sekira dovolj.

(odgovor članu larissa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
28.6.2007 16:55:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2007 17:03:48   
Putka
user posted image Prvič slišim. Nikoli med nosečnostjo nič teklo, po porodu pa po parih dneh matranja (kar je normalno) polno dojim že 2 meseca. Pri prvem otroku isto.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2007 17:48:47   
tonja
Anonimna - fino, da si odprla to temo, saj sem že razmišljala, da bi jo jaz. Ker me isto zanima.
Med 20 in 28 tednom se je nekaj cedilo sedaj pa že dooolgo nič.

Tako da bo  tudi jaz vesela vseh, ki napišete vaše izkušnje.

Hvala user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2007 18:14:16   
skuštrana
Vprvi nosečnosti mi ni nikoli nič priteklo, niti mi je kdo rekel da mi morauser posted image . Mleka sem pa po porodu imela za izvozuser posted image , tako da to res ni neki pokazatelj tega ali boš lahko polno dojila ali ne. Evo, jaz z dojenjem nisem imala nobenih težav. Sedaj sem v 24t nosečnosti in mi tudi nič ne teče, upam da bo dojenje tudi tokrat steklo tako kot mora.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2007 20:15:43   
eya
Nima nobene povezave. Jaz sem ga imela malo, dojila pa sem uspešno.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2007 20:42:49   
butara
Med nosečnostjo nisem nič točila, pa sem uspešno dojila skoraj 2 leti.
Zdaj v drugo prav tako nič ne točim, ampak sem še na začetku user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2007 20:43:33   
Bonnie_RR
Js sem imela izcedekmed nosečnostjo, po porodu imela mleka več kot preveč, po 1 tednu pa so mi zaradi hudih zapletov z mastitisom ustavili mleko.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2007 21:56:50   
emaa
Mlezivo priteklo en dan pred porodom hkrati s čepom. Mleka je bilo dovolj za moja dvojčka, priteklo pa je takoj po porodu. 

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 22:09:25   
madela
V prvi nosečnosti je tako mi je tako teklo iz prsi,da sem morala obvezni imeti podloge v modrčkih,ker se mi je parkrat zgodilao,da mi je vse premočilo,rezultat-nepolno sem dojila slabe tri mesece,pa še to bolj malo,večinoma sem dodajala.
Druga in tretja nosečnost-prikapljalo je le če sem stisnila,rezultat tega-drugega sem dojila polnih 8 mesecev(sploh ni hotel drugega user posted image ) in nato še do 11 meseca.
Tretjega sem dojila polno 6 mesecev,sedaj je star 8 mesecev in ša vedno ziza.

Mislim,da to res ni pokazatelj,pa tudi ko sem prebirala te nosečniške revije je pisalo,da ni nujno da sploh kaj priteče. Dojenje in nastajanje mleka je pogojeno samo s tem kolikorat otrok intenzivno sesa in na ta način se potem proizvaja vedno več mleka,toliko da je otrok sit.
Je pa res,da sem sama velikokrat obupavala,češ da nimam dovolj mleka,posebej če je bil mali mali bolj jokav,pa sem kar vztrajala brez dodatkov in nam je uspelo.
Želim ti veliko sreče in uspešnosti pri dojenju!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.7.2007 0:03:07   
Anonimen
Mojo user posted image  izključno dojim, stara je skoraj 5 mesecev, pa nisem med user posted image  imela nikakršnega izcedka iz dojk.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.7.2007 0:24:02   
Anonimen
Tudi jaz med nosečnostjo nisem imela nobenih izcedkov pa imam sedaj mleka več kot dovolj. Sem se pa tudi jaz v user posted image bala, da ne bom imela mleka. Sem si nabavla čaj za dojilje ampak ga zdaj prav nič ne rabim.
Po porodu user posted image čimbolj pridno pristavljaj pa boš imela mleka več kot dovolj. Moja je bila tak požerušček, da me je tri dni v porodnišnici skoz molzla in tako mi je "naredila" toliko mleka, da bi mi 4 dan kmalu razneslo prsi tako so bile polne mleka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.7.2007 10:33:30   
mehurčica
Med nosečnostjo ni nič ven teklo, sem pa potem zelo uspešno dojila 1 leto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.7.2007 19:02:23   
rumba
Nikoli nisem imela nobenega izcedka v nosečnosti, pa sem oba polno dojila do 6m in nato dalje do leta in pol. Mleka je bilo vedno za izvoz.user posted image  Kot so punce že rekle, čimbolj pogosto pristavljanja, pravilno pristavljanje, veliko tekočine, počitek in sproščenost so glavne točke.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.7.2007 15:19:13   
Mateja82
Po porodu user posted image čimbolj pridno pristavljaj pa boš imela mleka več kot dovolj. Moja je bila tak požerušček, da me je tri dni v porodnišnici skoz molzla in tako mi je "naredila" toliko mleka, da bi mi 4 dan kmalu razneslo prsi tako so bile polne mleka.

Saj problem je bil v tem da se moji user posted image  ni dalo vlečit, takoj ko je prišla na zizo je zaspala. Sem jo budila, kot so mi pokazale, pa je tud one niso mogle zbudit. Čeprav je bla vrjetno lačna (saj ni nič pila) ni jokala kot se normalno joče lačen user posted image ,  ampak samo spala.user posted image  Men to ne bo nikoli jasno.

Punce hvala za odgovore ste me kar potolažle. Upam da bo v drugo šlo boljše in da bo user posted image  mal večji požeruhšček in manjši zaspanček.user posted image  

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?