Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 13:11:39
|
|
|
|
aluš
|
Meni pri nobeni nosečnosti ni niti kaplijica pred porodom pritekla iz prsi. Prvega sem neuspešno dojila 6 tednov, drugega pa uspešno 13 mesecev. Tako da mislim, da to nima veze. Otroka je treba po porodu čim večrat pravilno pristavljat, veliko pit in počivat (pri meni je to pr idrugem otročku delovalo). Nikoli nisem imela preveč mleka, ampak je bil ta drugi priden in je rad "vlekel", PA JE ŠLO. Ta prvi pa ni imel razvitega sesalnega refleksa, jaz neizkušena, sestre v porodnišnici nič pomagala, je ful shujšal, smo dal stekleničko (pa še po stekl. je jedel več kot 30 minut en obrok), tako da se je dojenje kmalu končalo. Tako, da če imaš v prvo slabe izkušnje z dojenjem, še ne pomeni da bo v drugo isto. Res je treba biti vztrajen, ker v začetku je res lažje ponudit stekleničko, kot se truditi z dojenjem, samo če prvih 14 dni preguraš si po mojem iz vode, pa se ti potem kar lep čas obrestuje.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 13:33:52
|
|
|
|
Anuška79
|
V prvi nosečnosti ga pred porodom nisem imela, pa sem čisto normalno polno dojila, brez dodajanja. Sedaj pa mi že kak mesec sama priteče kaka kapljica, a le na eni strani. Na drugi pa priteče, če malo stisnem.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 14:35:29
|
|
|
|
larissa78
|
Pred porodom ga nisem imela, mleko dobila šele četrti dan v porodnišnici, pa polno dojila brez dodajanja do 6.meseca, dojim ga še naprej.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 16:37:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni že od 20 tedna teče iz obeh dojk tako, da imam modrc in predvsem ponoči pižamo čisto polno madežev. Pa mi je bilo rečeno, da to sploh ne pomeni da bom lahko dojila in da bom imela dovolj mleka. Moji mami no pri treh otrocih niti enkrat prej nič priteklo ven, naval mleka je imela šele 3 dan po porodu. Pa je imela toliko mleka, da je dojila v porodnišnici še druge in kasneje še izčrpavala mleko in 4 mesece hranila enega fantka, ker njegova mama ni imela mleka. Tako, da če teče prej ven ali ne ne pogojuje niti količine niti pogoja da mleko bo. Je pa potrebno pripomniti, da je to zelo nesramno da se mamico, ki ne more dojiti ali nima mleka tretira kot nekega krominalca. Kot da se sama že ne sekira dovolj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.6.2007 16:55:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 17:03:48
|
|
|
|
Putka
|
Prvič slišim. Nikoli med nosečnostjo nič teklo, po porodu pa po parih dneh matranja (kar je normalno) polno dojim že 2 meseca. Pri prvem otroku isto.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 17:48:47
|
|
|
|
tonja
|
Anonimna - fino, da si odprla to temo, saj sem že razmišljala, da bi jo jaz. Ker me isto zanima. Med 20 in 28 tednom se je nekaj cedilo sedaj pa že dooolgo nič. Tako da bo tudi jaz vesela vseh, ki napišete vaše izkušnje. Hvala
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 18:14:16
|
|
|
|
skuštrana
|
Vprvi nosečnosti mi ni nikoli nič priteklo, niti mi je kdo rekel da mi mora . Mleka sem pa po porodu imela za izvoz , tako da to res ni neki pokazatelj tega ali boš lahko polno dojila ali ne. Evo, jaz z dojenjem nisem imala nobenih težav. Sedaj sem v 24t nosečnosti in mi tudi nič ne teče, upam da bo dojenje tudi tokrat steklo tako kot mora.
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 20:15:43
|
|
|
|
eya
|
Nima nobene povezave. Jaz sem ga imela malo, dojila pa sem uspešno.
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 20:42:49
|
|
|
|
butara
|
Med nosečnostjo nisem nič točila, pa sem uspešno dojila skoraj 2 leti. Zdaj v drugo prav tako nič ne točim, ampak sem še na začetku
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 20:43:33
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Js sem imela izcedekmed nosečnostjo, po porodu imela mleka več kot preveč, po 1 tednu pa so mi zaradi hudih zapletov z mastitisom ustavili mleko.
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 21:56:50
|
|
|
|
emaa
|
Mlezivo priteklo en dan pred porodom hkrati s čepom. Mleka je bilo dovolj za moja dvojčka, priteklo pa je takoj po porodu.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 28.6.2007 22:09:25
|
|
|
|
madela
|
V prvi nosečnosti je tako mi je tako teklo iz prsi,da sem morala obvezni imeti podloge v modrčkih,ker se mi je parkrat zgodilao,da mi je vse premočilo,rezultat-nepolno sem dojila slabe tri mesece,pa še to bolj malo,večinoma sem dodajala. Druga in tretja nosečnost-prikapljalo je le če sem stisnila,rezultat tega-drugega sem dojila polnih 8 mesecev(sploh ni hotel drugega ) in nato še do 11 meseca. Tretjega sem dojila polno 6 mesecev,sedaj je star 8 mesecev in ša vedno ziza. Mislim,da to res ni pokazatelj,pa tudi ko sem prebirala te nosečniške revije je pisalo,da ni nujno da sploh kaj priteče. Dojenje in nastajanje mleka je pogojeno samo s tem kolikorat otrok intenzivno sesa in na ta način se potem proizvaja vedno več mleka,toliko da je otrok sit. Je pa res,da sem sama velikokrat obupavala,češ da nimam dovolj mleka,posebej če je bil mali mali bolj jokav,pa sem kar vztrajala brez dodatkov in nam je uspelo. Želim ti veliko sreče in uspešnosti pri dojenju!
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 1.7.2007 0:03:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Mojo izključno dojim, stara je skoraj 5 mesecev, pa nisem med imela nikakršnega izcedka iz dojk.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 1.7.2007 0:24:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz med nosečnostjo nisem imela nobenih izcedkov pa imam sedaj mleka več kot dovolj. Sem se pa tudi jaz v bala, da ne bom imela mleka. Sem si nabavla čaj za dojilje ampak ga zdaj prav nič ne rabim. Po porodu čimbolj pridno pristavljaj pa boš imela mleka več kot dovolj. Moja je bila tak požerušček, da me je tri dni v porodnišnici skoz molzla in tako mi je "naredila" toliko mleka, da bi mi 4 dan kmalu razneslo prsi tako so bile polne mleka.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 1.7.2007 10:33:30
|
|
|
|
mehurčica
|
Med nosečnostjo ni nič ven teklo, sem pa potem zelo uspešno dojila 1 leto.
|
|
|
|
RE: Melzivo- uspešno dojenje?? 1.7.2007 19:02:23
|
|
|
|
rumba
|
Nikoli nisem imela nobenega izcedka v nosečnosti, pa sem oba polno dojila do 6m in nato dalje do leta in pol. Mleka je bilo vedno za izvoz. Kot so punce že rekle, čimbolj pogosto pristavljanja, pravilno pristavljanje, veliko tekočine, počitek in sproščenost so glavne točke.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?