mojca345
|
Jaz sem organizira enkrat rojstni dan za fantka, ki je hodil tja v vrtec in je bila res totalna zmešnjava na rojstnem dnevu, saj eni so govorili angleško, drugi, slovensko, tretji nemško, četrti pa hrvaško. rojstni dan naj bi bil pa v angleščini. groza ! sem pa opazila take mal čudne stvari, ko 4 letni otrok ni znal držat barvice v roki, kaj šele risat. nobene discipline. mislim, da ni bilo nobene prave mame zraven, ampak same varuške. očeta niti enega. pol je bila ena punčka, ki je skočila, čez 20 sekund se je pa začela jokat, za brez veze. noebn je ni udaril, ni niti padla. razloži si to! mislim, jaz ne vem v katerem jeziku se sploh vzgojiteljice sporazumevajo z temi otroci ? že tako je težko, ker jih ne razumeš v materinem jeziku, pol pa še te različnni jeziki, otrok sploh ne ve kateremu pripada, kje je njegova baza. z eno besedo so mi bili otroci "debili", kar pa je odsev prvo staršev, drugo pa vrtca. ker če starši ne znajo al i ne morejo, potem mora otroke držat gor vsaj vrtec, da jih nauči vse kar jih starši doma ne. zakaj ste ga pa dal v tak vrtec, če govori slovensko ? jaz sem varovala punčko staro 14 mesecev, s katero mami govori angleško, oči pa slovensko. tako sta se odločila, da ne bo zmešnjave. mal v angleščini, malo v slovenščini, pol je pa otrok čisto zmešan od vseh teh jezikov. mednarodni vrtec ali pa javni vrtec, ni nobene specifične razlike, razen v ceni in jeziku, ki se uradno uporablja. razlika med javnim in montessori ali waldorf vrtcem pa je v METODIKI. in to je tisto glavno, akr bi morale gledati. jaz tudi lahko ustanovim jutri vrtec pa rečem slo- angleški. pa bo moj program še vedno isti kot pa v javnih vrtcih. montessori in waldorf pa sta pri nas edina vrtca z drugačnim pristopom in programom za otroka.
|