Blink1
|
No... mi smo se vrnili iz Biograda. Takole je pa naselje. Na splošno lepo urejeno in mi smo se imeli lepo, do plaže ni daleč in plaža je super. Ampak še enkrat pa nebi šli. Čeprav naslednje leto imajo planirano instalacijo klim v sobe. Naj povem, da smo rezervirali sobe in zraven, proti plačilu še majhen hladilnik (3€ na dan). Zdelo se nam je pametno imeti poleg mini bara, še hladilnik, da lahko za otroke daš noter kakšen jogurt ali puding ali kaj za opoldansko malico. Pa še pivo se mora ohladiti ne? No, po začetnem prerekanju okrog razlike med mini barom in hladilnikom v sobi, smo se morali sprijazniti, da je mini bar v bistvu majhen hladilnik, ki ga plačaš če ga uporabljaš No ja... mini bar je bil v osnovni ponudbi, majhen hladilnik pa proti doplačilu... Jaz sem logično pričakovala, da dobimo še hladilnik. Pa ni bilo tako... in na koncu ga tudi nismo plačali, čeprav smo ga uporabljali. Tako smo prvi dan, po prepirih z recepcijo in predstavnico Palme okrog hladilnika in mini bara, razpakirali in zavzeli položaje na plaži. V senci seveda. Ta je bila tudi naslednjih 8 dni naša najboljša prijateljica. Temperature se podnevi namreč niso spustile pod 32°C. Tako, da je bilo prekleto vroče. Tudi ponoči ni bilo dosti bolje... Kamnite hiške in borov gozdiček NISTA nadomestilo za klimo v sobi :) Idealno bi bilo že, če bi v sobah bil vsaj stropni ventilator, ki bi ponoči malo pomešal zrak. Tako pa smo se malo pajsali... Ok, vsaj veliko komarjev ni bilo :) Zahvaljujoč Raidu seveda. Vseeno pa je Nejo popikal vsaj eden... In to tako, da je imela velike fleke, ki so jo srbeli še kak teden... Groza. Naslednja težava, ki se je v Mediteranskem selu pojavila, je bila večerja. Postrežna... Porcije? Katastrofalno male :) Zdaj se že lahko smejimo, ampak prva dva večera smo bili šokirani. Od svoje porcije (npr. juha, ena pečena kurja bedra, trije kroketi in malo dušene zelenjave) smo morali seveda dati tudi otrokom nekaj. Tako porcijo bi pojedla celo Neja sama, čeprav ni ne vem kaki jedec. Po treh dneh negodovanja in pritoževanja, so se porcije izboljšale. Precej na račun tega, da smo od tu naprej govorili samo še s šefico naselja. Naslednje večerje so bile OK. Porcije dovolj velike... ne vem ali samo naše, ali vse "Pohvaliti" moram tudi Palmin mini klub - animacijo za otroke. Animacija se je izvajala od 10. - 12. ure dopoldan. Khm... pardon... ampak takrat je večina staršev z otroki na plaži. Al smo samo mi taki? Do devetih smo pojedli zajtrk, se počasi spakirali in šli na plažo, kjer smo bili do dvanajstih, pol enih, potem pa smo se vrnili na počitek do štirih in okoli petih spet šli na plažo. Hja... najhujšemu soncu se pa že ne bomo izpostavljali, ne? V glavnem... nimam pojma koliko otrok je bilo v mini klubu. Samo enkrat sem jih videla nekaj z animatorko, da so risali v kafiču. Pazi... v kafiču!!! Sicer zunaj, ampak vseeno se mi kafič ne zdi primerno mesto za otroško animacijo. Ok... naše itak niso bile zraven. Večerna animacija je bil mini disko, ki se je začel ob pol devetih. Ob tem času je bila velika večina otrok iz naselja še v restavraciji na večerji. Mi na primer, smo s plaže prilezli okoli sedmih... da smo se stuširali in pripravili, je vedno trajalo do osmih. In potem smo celo enkrat uspeli priti na mini disko. Deset minut čez pol deveto smo se iz restavracije, v družbi kar nekaj družin in otrok (bilo jih je nekje 10-15, otrok namreč), odpravili do kafiča v naselju, kjer bi naj bil mini disko. Ko smo prispeli, je bilo plesa že konec. Halo!!! Pred nami pa so bili tam štirje otroci. In animatorka mirno: "Ja, zdaj smo pa že odplesali." Ja, pa ja... Končno se je oglasila še ena gospa (da se nismo samo mi pritoževali) in rekla, da bi pa lahko teh 10 minut animacije ponovili, če je večina otrok šele prišla... Očitno težko, je animatorka le spustila glasbo, da so še enkrat zaplesali na 4 pesmice. Katastrofa... še jaz bi uspela organizirat boljšo animacijo. Pa naj bo dovolj šimfanja... Vseeno smo ultra uživali... naselje je lepo urejeno, sobice luštne, morje kristalno čisto, na plaži ni bilo pretirane gneče, ob plaži svašta.. od kokic, palačink, hamburgerjev, kafan, trampolinov in ostalih igral za otroke, tobogan...