|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Med. sestre pri pediatrih
6.2.2012 10:49:33   
Antonina
Kako me to pojezi, res brez besed sem.

Da razložim... ker je naša imela v petek že vneto oko, sem jo danes kljub temu, da je bistveno bolje odpeljala k zdravniku.
A zjutraj sem morala še prej v službo, nato sva odšli ne da bi poklicali v ZD. Ker gospe med. sestre, nisem poklicala predno sva prišli in naju je pustila čakati zunaj s tako muko in slabo voljo, češ, kaj sva si dovolili... šment nazaj a mogoče ne hodimo vsi v službo, imamo vsi obveznosti itd user posted image ...in seveda ko prideva na vrsto, se še kar drži, ne govori, nekaj celo spravi iz sebe, čudno momlja in po opravljenem pregledu pri zelo prijaznem prediatru, gospa niti adijo ne reče...user posted image user posted image . Sej ne da sem kaka primadona, da se bodo ljudje klanjali ko kam pridem, ampak jaz otroke svoje učim, kako biti prijazen in kaj pomeni lepa beseda in da z njo pa res veliko dosežeš, in potem pa takole !!! In da ne bo pomote, bila sem prijazna.
In to vse zato, ker nisem prej poklicala... res brez besed.
Ko pa za mano pride mamica, ki je poklicala, je pa vsa osladna... user posted image

Zaljubljena v življenje in svojo družinico**
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Med. sestre pri pediatrih
6.2.2012 11:08:07   
PERSIDA
Jaz mislim ,da jeza ni odveč in sem tudi pristaš lepega vedenja.Ne glede kaj človeka tare ,če delaš z ljudmi je potreben odnos.
Otroka ,pa ti mora pogledat ,pa ,če je sestri prav ali ,pa ne.Ampak razumem ,da te je tak odnos presenetil mene bi tudi.

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2012 11:25:25   
Antonina
sej sem se že pohladila ... tudi sama delam z ljudmi in sem glede tega zelo načelna.
Res ni potrebno grdo gledanje. In ne rečem, da imaš ljudi, ki so nesramni. No, mene zmoti, ker sama nisem takšna.user posted image

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2012 11:27:40   
Star_a
Se ne obremenjujem s tem. Ti svoje otroke še naprej uči,hkrati pa jih tudi uči,da ljudje nismo enaki in prav tako se tudi "enako" ne obnašamo.ne dajem prevelikega pomena na takšne zadeve.In tudi otroku pojasnim pač da ima vsak lahko slab dan ali kaj drugega

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2012 11:28:45   
Luni
Ni prav, da se je držala nate, lahko bi ti povedala, kaj jo teži. Ker deloma poznam sistem naročanja v ZD, se mi zdi, da bi bilo prav, da bi jo ti obvestila, da prideše, ne prideš, prideš kasneje, oz. če tega nisi storila, si po mojem mnenju  dolžna opravičiti se (seveda v primeru, če si bila naročena, pa si zamudila, oz. nisi prišla). Sploh pri zobozdravniku si predstavljaj, da si naročena na uro, pa ne prideš ali pa prideš dve uri kasneje. Ker naročajo na uro, imajo razpored narejen in vsaka zamuda ali izpad pacienta jim poruši delovni ritem. Je pa res zelo odvisno od ustanove in njihovega reda pr naročanju.... Moje mnenje....
Sem spet prebrala tvoj post, sori, sploh nisi bila naročena.... se pravi: no comment . Za v knjigo pritožb. Res lep zgled malčkom.... Sem mislila, da si bila naročena, pa si zamudila.... Napačno zgornje mnenje ;)

< Sporočilo je popravil Luni -- 6.2.2012 11:31:07 >

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2012 11:33:19   
3jeMi
no, ja, sorry, pri vseh mobitelih, bi pa tudi ti bila lahko toliko, da med potjo v službo in iz službe al pa enkrat vmes pokličeš in vprašaš, če lahko prideta, prijazno kot zgleda znaš biti, bi ti 100% sestra prijazno rekla, da lahko prideš, vendar bo malo za počakat... oprosti, samo tudi ti nisi bila neki full prijazna do njenega dela... verjetno imaš tudi sama v službi en določen red, in si vesela, če ga drugi upoštevajo, mar ne?

pa pikepoke za tvoje dete, upam, da bo čimprej ok...

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2012 11:35:38   
Antonina
Seveda je res da smo si različni in imamo boljše in slabše dneve. Jasno.
In tudi svojim otrokom pojasnim, da ni narobe, če imajo slab dan ali niso razpoloženi.
Razumem tudi, da moraš biti dosleden glede naročanja, da podreš sistem. Jaz pa danes res nisem poklicala,
vedno pokličem, se naročim, danes pa žal nisem uspela vsega uskladiti z najmlajšim, s službo in najstarešo hčerkico.
Vedar je bila res očitna slaba volja.
Je pa tudi res, da sem danes bila dovzetna za te stavri, kakšen drug dan, me sploh ne bi zmotilo.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2012 11:44:18   
3jeMi
no, vidiš, pa še polna luna je jutri user posted image

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2012 11:55:20   
Antonina
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

no, vidiš, pa še polna luna je jutri user posted image

Ko je polna luna pri nas v službi nihče ne gleda na red in pravila, pa se ne držim tako...user posted image
Nič ne rečem, res nisem poklicala, moja napaka, samo malo lepše bi pa lahko odreagirala... če ne drugega bi me lahko opozorila, mi je to lepši način.! Poleg tega, sem jo dovolj jasno razumela da si tega ne drznem več ponoviti - in si ne bomuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Antonina -- 6.2.2012 11:57:50 >

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2012 12:24:09   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Antonina

Seveda je res da smo si različni in imamo boljše in slabše dneve. Jasno.
In tudi svojim otrokom pojasnim, da ni narobe, če imajo slab dan ali niso razpoloženi.
Razumem tudi, da moraš biti dosleden glede naročanja, da podreš sistem. Jaz pa danes res nisem poklicala,
vedno pokličem, se naročim, danes pa žal nisem uspela vsega uskladiti z najmlajšim, s službo in najstarešo hčerkico.
Vedar je bila res očitna slaba volja.
Je pa tudi res, da sem danes bila dovzetna za te stavri, kakšen drug dan, me sploh ne bi zmotilo.

Če vse razumeš, ne vem zakaj se jeziš.....

mogoče je pa bila sestra slabe volje zato, ker je moralo tista mamica z otrokom, ki je prišla za tabo zaradi tebe čakati 15 ali 20 minut dlje, ker si ji ti "odžrla" mesto, ona pa se je naročila (pa mogoče tudi sama težko usklajuje vse skupaj).....

Sicer so pa tudi sestre ljudje....in normalno, da človeka razjezi, ko mamicam tri leta tupi, da se je potrebno naročiti, pa mamice še vedno ne razumejo, zakaj se je potrebno naročiti, da to ni zgolj zaradi tega, da sestri ne podreš sistema, ampak v prvi vrsti zato, da je mamicam in otrokom lažje, da pridemo v 10 minutah na vrsto in da z otrokom ne čakamo eno ali dve uri......

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2012 12:26:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi
no, ja, sorry, pri vseh mobitelih, bi pa tudi ti bila lahko toliko, da med potjo v službo in iz službe al pa enkrat vmes pokličeš in vprašaš ...

Uh, če bi bilo to le res ... pri nas v ZD je včasih tak naval na telefone, da lahko kličeš 2 uri skupaj pa komaj cerntralo dobiš, kaj še le da bi dobil zvezo s kako ordinacijo. Ravno zadnjič sem klicarila celo dopoldne, da sem po 4ih urah končno laboratorij dobila user posted image
Je pa drugače pri našem P tudi tako ... sestra sicer ok, redkobesedna, malokrat se nasmehne, P pa čisti kontra ... ampak to je pa tudi važno user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2012 12:30:11   
Antonina

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

mogoče je pa bila sestra slabe volje zato, ker je moralo tista mamica z otrokom, ki je prišla za tabo zaradi tebe čakati 15 ali 20 minut dlje, ker si ji ti "odžrla" mesto, ona pa se je naročila (pa mogoče tudi sama težko usklajuje vse skupaj).....

Sicer so pa tudi sestre ljudje....in normalno, da človeka razjezi, ko mamicam tri leta tupi, da se je potrebno naročiti, pa mamice še vedno ne razumejo, zakaj se je potrebno naročiti, da to ni zgolj zaradi tega, da sestri ne podreš sistema, ampak v prvi vrsti zato, da je mamicam in otrokom lažje, da pridemo v 10 minutah na vrsto in da z otrokom ne čakamo eno ali dve uri......

Zakaj sem se razjezila?Zato, ker se mi ne zdi ravno potrebno tako grobo odreagirati, na tak način, Zato, ker se ti včasih res zalomi, to je vse. In ker smo tudi mamice samo ljudje, nam včasih spodleti.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2012 12:33:44   
Antonina

Res je, to je pa druga plat medalje. Ampak hvala bogu za odlične pediatre. No red mora bit. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Antonina -- 6.2.2012 12:34:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2012 12:51:25   
Katy78
Sicer razumem, da se lahko zgodi, da ti ne znese poklicat, čeprav imamo mobitele, kar zadevo zelo olajša, po drugi strani pa tudi razumem tudi sestre (čeprav ne opravičujem, da se je mulila, naj bi ti pač povedala, kar ji leži na duši) - sem bila ravno prejšnji ponedeljek s tamalim pri P in je na vratih viselo obvestilo, da se zelo pogosto dogaja, da starši naročijo enega otroka, potem pa pripeljejo še bratca/sestrico in želijo pregled še za drugega otroka in da bodo morali v takih primerih pač počakati, da pridejo najprej na vrsto naročeni. To se mi od staršev ne zdi fer in dam prav osebju v ZD, da naj pač počakajo. Je pa res, da v nekaterih ZD-jih zelo težko dobiš vezo, imam prijateljico, ki se vedno jezi, ko hoče naročiti bolnega otroka. Pri naši P na srečo tega ni in dobiš sestro zelo hitro na telefon.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 6.2.2012 12:52:48 >

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.2.2012 12:51:56   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Antonina

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zakaj sem se razjezila?Zato, ker se mi ne zdi ravno potrebno tako grobo odreagirati, na tak način, Zato, ker se ti včasih res zalomi, to je vse. In ker smo tudi mamice samo ljudje, nam včasih spodleti.

jaz bi priporočila da si vzameš en dan fraj pa si tam  z med. sestrami,boš videla kolikim mamicam se takšne stvari zalomijo,koliko jih pride nenaročenih in še to za nenejne zadeve,ki bi se komot lahko naročile in čakale. Tebi se zdi ah nepomembna zadeva,dejstvo je da sestre to trpijo vsak božji dan in večkrat dnevno. pa še tvojemu otroku je bistveno bolje in ne bi rabila danes nenaročena tam prit.  Upam,da vidišše z tega kota,da na žalost imajosestre veliko dela into trpijo kot sem že napisala večkrat

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.2.2012 12:57:33   
Antonina
Razumem, ja ...user posted image user posted image

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.2.2012 13:30:25   
Paštetka
ne glede na vse izgovore, še vseeno nima pravice bentet oz. jezno gledat, in ne govorit s tabo.

Nasmeh je nič ne stane in sploh v pediatrični ambulanti bi jih morale talati kot za stavo.

evo še cele: Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje.
Obogati tistega, ki mu je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja.
Zablesti kot sončni žarek in spomin nanj ostane za vedno.
Nihče ni tako bogat niti tako reven, da si ga ne bi mogel privoščiti.
Z njim lahko vsak samo pridobi.
Nasmeh prinaša srečo v hišo, pozdrav prijatelju, pomoč pri sklepanju poslov.
Je počitek utrujenemu, kažipot izgubljenemu, sončni žarek žalostnemu in najboljše naravno zdravilo proti jezi.
Ni ga moč kupiti, izposoditi ali ukrasti, ker ima vrednost samo, kadar se ga podarja.«

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.2.2012 13:36:23   
Antonina

Jeej, user posted image user posted image user posted image , ja samo malo več razumevanja. Ker ga moram tudi sama imeti dnevno in tako kot sem napisala, vsi opravljamo službe, vsi imamo okrog sebe stranke, paciente, dobre ljudi,manj prijazne, sitne, prijazne, z nasmehom ali brez njega..

< Sporočilo je popravil Antonina -- 6.2.2012 13:37:28 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.2.2012 14:10:58   
liliana
A ste ve vedno dobre volje....vedno delite nasmehe kot za stavo.....?

Se vam prodajalka na blajajni, referentka na upravni enoti, natakarica, poštna delavka, vedno smeji, vas vedno veselo in žareče gleda, še posebno pa takrat, če se prerinete in odrinete vstran dva v vrsti, ker vam se pa zelo mudi in ne sfolgate vsega....?

< Sporočilo je popravil liliana -- 6.2.2012 14:11:49 >

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.2.2012 14:23:56   
lenika83
Za moje pojme bi morali biti tisti, ki so ves čas v stiku z ljudmi, prijazni. Pa ne mislim, da se bi morali osladno smejati in biti vsi priliznjeni, ampak samo da se kulturno obnašajo oziroma da tudi lepo povedo kaj jih moti, če jih kaj moti. Priznam, da si sploh ne predstavljam, kaj bi naredila, če bi se pri naši pediatrinji sestre tako obnašale. Se pa pri naši P tudi večkrat zgodi, da ne dvignejo telefona in sem jih kdaj že tudi 2 uri klicala. Pa tudi sem kdaj že šla tja brez, da bi se naročila, ker pač niso dvignile telefona. Ampak se mi pa vseeno ni še nikoli zgodilo, da bi me grdo gledale ali se kakorkoli jezile.

Mi je pa povsem jasno, da imajo naročene paciente, pa tudi to da imajo ti prednost pred nenaročenimi, ampak sem prepričana, da si puščajo tudi "luknje" za nenaročene, tako da... Se mi je pa tudi že zgodilo, da sem poklicala, če imajo zelo gnečo in če lahko pripeljem hčerko pokazat, pa mi je rekla, da je prazna čakalnica, čez pol ure je bila pa že nabito polna. Pa ni ona kriva tega, samo sem bila jezna nase, da sem sploh čakala doma, če bi lahko že opravila tam, namesto da sem potem eno uro čakala.

Bistvo je v tem, da sploh ni pomembno kaj se je zgodilo oziroma zakaj nisi prej poklicala,... Sestra bi morala biti vsaj kulturna, če že ne prijazna.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.2.2012 14:26:16   
Antonina
Kot prvo nisem nikogar odrinila, ker me je vzela, ko ni imela nikogar. Med drugim sem jo tudi vprašala, če pustim samo kartico in
se vrnem ali počakam in potem se je tu začela slaba volja. Bila sem zelo prijazna in nič zahtevna ter najmanj pa da bi na silo hotla naj naju vzame in "da bi grobo odrinila dva v vrsti" zaradi moje nespretnosti v gužvi...

Na delovnem mestu se pa trudim ja, biti vsaj prijazna, če imam slab dan.
In danes nisem pričakovala, da me bo gledala z žarečim pogledom.
Če smatram po sebi in svojem delovnem mestu, moje stranke niso krive če imam jaz slab dan,
to je moja težava, ki jo moram popravit, odpravit ali prikriti. In da prenašam slabo voljo na njih-stranke, je popolnoma neprofesionalno. Če se že pogovarjamo o sami teži in načinu dela. Njena odločitev je bila kaj in kako.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.2.2012 15:07:27   
petruska
Po mojih izkušnjah se tudi po 20 ali 30 klicu na telefon ne javi nihče, in moram biti prekleto vztrajna da spolh lahko prikličem v ordinacijo. žal ampak takšna je realnost. Včasih prej urediš, če greš direktno tja, kot pa da jih poskušaš priklicat. (ZD Šiška)

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.2.2012 15:08:30   
Star_a
po vseh vaših postih na forumih lahko sodim in jasno povem,da v 99% tudi ve ne govorite kaj vas moti( niti bližnjim niti ostalim) zakaj bi torej morale one user posted image   Ok,saj vem lahko je biti pamet,pa na netu govorit
Saj jaz sem tudi nasmejana,24 ur na dan vljudna oseba in vsi ki jih poznam tudi  user posted image  user posted image
najprej se je treba sam držati tega kar pišeš,pa bo.pa ne govori da se,ker vsi vemo...

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.2.2012 15:15:28   
LuLu
Da se malo vmešam... sem imela podobne situacije parkrat, samo zaradi tega, ker, ne vem hudiča od kdaj dalje, se kliče k doktorju preden prideš. Odkar so mobiteli prišli v trgovine? Kaj pa, če nimaš telefona, kaj pa če ti ne dela, kaj pa če nimaš na računu nič... pa seveda, ko kličeš pa itak pol dneva porabiš, da dobiš vezo. Evo to se meni zdi totalno neumno, da bi si z odhodom k zdravniku, ko nisi naročen... je itak že nekaj narobe z zdravjem... še stroške delal s tem da kličeš. Tak, mi je jasno, da bom tam čakala, dokler ne bodo vsi naročeni pred mano, ampak to s telefonom pa se ne strinjam.
In tudi posledica tega neprijazna sestra, češ... "bi poklicali prej..." Eh, user posted image
user posted image  Mi je že boljše, danes sem bila pri zobarju, pa ni dober dan, ker ni ok naredila... to pa je druga zgodba.

(odgovor članu Antonina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.2.2012 15:17:41   
Antonina
Sama sem kar načelna, in kar sem napisala tudi mislim. Je pa res da nisem človek ki bi bil tako
odkrit, da bi nekoga s tem prizadel. Včasih je bolje, da se vzdržimo. Odkrita sem do te mere, da lahko nekomu koristim, ne pa da že mejim na
nesramnost.
In ne razumem - vsi vemo????

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?