|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Me mora že skrbet?
13.2.2007 22:31:25   
ksenija.
Malo me skrbi, da naša pupa zadnje čase premalo je. Sploh več ne vem kaj naj naredim. Še pred 14 dnevi je ful lepo jedla. Zjutraj je pojedla veliko skodelico čokolina. Vmes kakšen keks za malico ali sadje. Pri kosilu je vedno pojedla vsaj krožnik juhice in še kaj zraven. Zvečer pa ponavadi kakšen jogurt, puding, ribji koket ali pa kakšen musli z mlekom.

Pred 14 dnevi je zbolela, smo vsi fasali tisto virozo z drisko, takrat smo se morali tri dni prav kregat, da smo kaj spravili v njo. Potem je bilo malo miru. Ta vikend pa smo spet fasali virozo z vročino in kašljem in se zgodba ponavlja. Skoraj nič noče jesti. Zjutraj komaj spravim v njo kakšno žlico čokolina. Za kosilo par žlic juhe, za večerjo pa včasih tudi nič.

Moram povedati, da je vedno bila suhica. Njena porodna teža je 2480g in 47 cm. Sedaj pri dveh letih in štirih mesecih tehta dobrih deset kilogramov.

Kako dolgo še naj toleriram to njeno zavračanje hrane? Ima katera kakšen predlog kako jo naj prepričam, da bo jedla. Poskusila sem že skoraj vse, na silo, kar se je izkazalo še za slabše, ker je začela kašljat in je vse zbruhala. Probala sem tudi zlepega, da sva jedle to žlico za Nodija... Včasih je to vžgalo, sedaj ne več. Probala sem jo tudi ignorirat, da pač če reče da ne bo jedla, sem jo pustila. Ampak potem ona sploh cel dan ne bi jedla nič Mogoče samo kakšen keks.

Pa še nekaj me zanima. Kolikokrat na dan, bi naj otroci lulali. Mi smo že en čas brez plenic in gremo dnevno lučat samo 3-4 x, je to zadosti?

Prosim res za kakšne nasvete!

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Me mora že skrbet?
13.2.2007 22:38:38   
Marogica
Glej, če praviš, da ima zopet neko virozo, potem jo je nesmiselno siliti, da bo jedla. Saj mi tudi ne jemo ne vem koliko, ko smo bolani. Pa tudi pri mojima dvema vidim. Naš ta mali je jedec, da ga iščeš, pa ko je bolan, samo pije-če imam srečo.user posted image

Tako, da počakaj, da ozdravi. Potem pa bo sigurno zopet jedla, brez problemauser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2007 22:42:40   
Seven*
Ksenja. Nas Jakob tudi ful malo poje. Se je pa izkazalo, da drugje (vrtec) poje veliko vec. Koliko ima kg? 

Gospa sem.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2007 22:43:47   
Katrin
Tudi mi imamo stalne borbe z vsako žličko posebej; če je pa user posted image  bolna, ponavadi ne poje ničesar ali pa zelo zelo malo. Dokler ste virozni, ti po mojem ni treba skrbeti; verjetno ji hrana ne paše.

Kar se pa lulanja tiče, pa še nimam teh izkušenj (smo še v plenicah user posted image )

Srečno!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2007 22:45:39   
ksenija.
Seven, Zala tehta dobrih 10 kg. Vse hlače ,ki jih kupim so ji bile že prej prevelike v pasu, sedaj pa se mi zdi da ji kar dol padajo.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2007 22:48:24   
Marogica
Ksenija. tudi za kilažo se ne sekiraj preveč. Moj ta starejši je tudi vedno dosti jedel, pa je bil in še vedno je suhec, da se mu prav rebra vidijo.user posted image  Pač ima takšno konstitucijo(po mamiuser posted image ). Ti dam primer: mlajši 25 mes tehta 14 kg, ta sterejši (aprila bo 6 let) pa 19kguser posted image  Je to normalno.

Naj še dodam, da ima 3 mes kuža 19,5 kg.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2007 22:55:05   
žmož
Ksenija, mislim, da se ti zaenkrat še ni potreba preveč sekirat glede kilaže-sploh, če ste še "frišni" po virozi. Pupe so v večini skoraj vse malo lažje, sploh pa če je bila njena porodna teža nižja. Moj ta večji fantičk ( sedaj bo 5 let), je bil do cca 3 let grozen suhec in strašno neješč-potem pa se mu je kar naenkrat odprlo in sedaj je pravi macko.
Punci pa probaj da (po preboleli virozi) Pikovit ali kaj podobnega, če ji že ne bo povečalo apetita, ji bo vsaj vitamine dalo.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2007 22:57:29   
zmajči25
Moja tudi noče nič jest, ko je bolana. Oziroma, še preden zboli kakšen dan prej je zelo malo. Drugače pa je kar jedec in bi skozi nekaj mečkala po ustih. Tako da je jaz ne bi silila.
Si probala s kašnimi skuticami (Fruchtzwerge) ali pudingi (Monte)? To otroci skoraj vsi zelo radi jejo pa ji potem to probaj dat, ko je bolana, da vsaj nekaj spravite vase. Pa za pit čimveč tekočine, če pa noče pit, pa ji probaj čaj malo zasladkat, da bo boljši (pri nas to skoraj vedno pali, da vsaj kaj spije) ali pa kakšen gosti sok, ki ga otroci ponavadi tudi radi pijejo. Kaj pa kakav?
Če pa ti tudi, ko bo zdrava ne bo hotela nič jest, potem pa se kar do zdravnika odpravi, ker da poje čez cel dan samo kakšen keks je pomoje res premalo, predvsem pa nezdravo.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2007 8:12:36   
anajmad
Jst sem ponavadi dala tavečji,ko ni hotela jest kakšen Pikovit,ali pa multivitaminski sok,ki ga dobiš v takšnih trgovinah z naravno prehrano. Gledala sem,da je imel dober okus. To sem ji dajala po žličkah za popit in pol se ji vzpodbudil apetit.
Pri tamali zaenkrat (trkam) nimam teh problemov,ker še prerada je(po mami).

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2007 8:14:32   
srki
Res nima smisla, da otroka silite jesti, če mu ne paše. Verjemi, da ko bo začutila potrebo po hrani, glede na njeno strost, ti bo že sama povedala. In glede kilaže se nimaš kaj sikirat, naš je ravno en tak "kerlc", pride dan, ko ne bo nič pojedel, naslednji dan bi pa vse pojedel, kar vidi. Če je prehalajen ali bolan, občutno manj je. Važno je, da dovolj pije. Lahko pa ji kupiš kakšne vitamine, ki povečujejo apetit. Ampak po mojem ni panike.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2007 8:49:31   
romy
Moj sine je tudi imel zdaj virozo (driska, bruhanje,...)

4 dni ni pojedel čisto nič, tudi sladkarij ni maral....je pa ogromno spil
No, sicer se nisem ravno sekirala ker ima 19 kg, star je pa 2 leti pa 3 mesece, (konstrukcija telesa po očetu...user posted image )
ko pa se je pozdravil je pa otrok dobil apetit...smo ga komaj nafotrali...user posted image

Pa ga nisem nič silila, ker če sem mu kaj z silo dala je takoj zbruhal. tako da menim da je ne siliš, ko bo vse minilo bo punca jedla-verjemi!

Srečno!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2007 10:00:04   
Nyah*
Poglej, opisala si skoraj naso situacijo. Nasa eno leto stara pupika ni skoraj dva tedna jedla NIC. Razvila se ji je pljucnica, kot reakcija na zdravila pa se rotavirus. Shujsala je za 1,5 kg, na svojo tezo pri 9 mesecih.

Ze prej ni bila nek jedec, ko je bila bolna, pa ni jedla cisto nic. Zdravnik je govoril, da bo hrano ze nadoknadila, naj le pije, da ne dehidrira. Tako sva ji dajala namesto cajcka te ful kvalitetne sokove, 100%ananas ali te hippove sokove za otroke,..., da je vsaj kaj hranljivega zauzila.

Sedaj, ko je ze 5 dni brez vrocine, je zacela jesti, vceraj npr. je bila nenasitna.  je kar delala papa papauser posted image  in cmokala z usti.

Tako da, glede hrane se ne sekiraj, piti ji pa dajajte kolikor hoce in se vec, pa ceprav ji bo vcasih v trebuscku kar zlobudralo od tekocineuser posted image .

Kar se tice lulanja, nas pediater je rekel, da je za skrbeti, ce otrok 6 ur ne lula. Poleg tega je treba spremljati kolicino sline v ustih, pa ce ima kaj solzic, ko joka. Drugace je otrok dehidriran!

Veliko srece, pa cimprej se pozdravite!

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2007 21:55:11   
Pilar

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija.
Ta vikend pa smo spet fasali virozo z vročino in kašljem in se zgodba ponavlja. Skoraj nič noče jesti. Zjutraj komaj spravim v njo kakšno žlico čokolina. Za kosilo par žlic juhe, za večerjo pa včasih tudi nič.

Kot da bi brala moje vrstice...viroza, kašljanje, visoka temperatura...in tako malo hrane....pri nas je je popravilo stanje v soboto, trajalo pa je slabih 14 dni. Od začetka je Jure pojedel po flaši čokolino za zajtrk in večerjo, vmes nič....par dni pa še flaše ni hotel....dejansko je pojedel za dve žlici hrane na dan, ko pa mu je padla vročina, pa bonbone. Silila sem ga z različno tekočino, da je vsaj iz firbca naredil požirek. Aja, dali smo mu tudi sirup Čebelica Maja... Pri 26 mesecih ima slabih 11kg, tako da je bilo tudi mene ful strah, da ne bi dehidriral....

V bistvu sploh ne vem, kaj naj ti svetujem, ker predobro vem, kaj preživljaš...Upam samo, da bo kmalu bolje. Res.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2007 15:52:27   
ksenija.
Hvala punce. Moram povedati, da se stanje pri nas počasi normalizira. Včeraj smo že brez problema pojedli večerjo, danes pa zajtrk. Sicer kolićinsko manj kot ponavadi, ampak vsaj nekaj poje.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?