|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Materinski instinkt
6.6.2005 2:41:05   
Anonimen
Lep pozdrav!

Noseča sem sicer drugič, ne prvič, pa so me kljub temu začela obhajati čudna vprašanja: bom dovolj dobra mama? Se obnašam dovolj materinsko? Kaj sploh pomeni "dovolj"? Je partner pravi? Bo dober očka? In še cel kup podobnih...
Ne vem, kaj mi je. Pri prvi nosečnosti (in bivšem možu) se mi kaj podobnega ni dogajalo. Sedaj, ko imam že nekaj časa novega partnerja in pričakujeva najino prvo skupno štručko, pa takole. Pa moram reči, da je sedajšnji partner angelček v primerjavi z bivšim možem, materialno mi gre tudi nekoliko bolje, sinu, ki ga že imam, nič konkretnega ne manjka - jaz pa začenjam paničariti.
Kakšen nasvet? Ravno "normalno" se mi tole ne zdi...
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Materinski instinkt
6.6.2005 6:26:55   
bobek05
Kerensa,

mogoče se ti res ne zdi normalno, pa vendarle je. Res je, da je to "stanje" značilno bolj za tiste, ki so prvič noseče (ker nimamo pojma kaj nas čaka), pri tebi pa verjetno izhaja podzavestno iz strahu zaradi bivšega moža... Žal nisem psiholog in ne poznam tvojih občutkov, ampak kljub temu, da je tvoj partner kot ti temu praviš "angelček" v primerjavi s tvojim bivšim možem, te je po moje strah kaj se bo izcimilo iz vsega tega..

Bom povedala primer, četudi ni ravno najboljši.. Preden sem spoznala in se zaljubila v svojega moža, sem imela zelo slabo izkušnjo v zvezi. Ko je na prizorišče stopil moj sedanji mož, sem VEDELA, da je 101 proti mojemu bivšemu partnerju, saj sem ga poznala že od prej, pa vendar sem bila zelo previdna, iskala sem napake, ki jih ni bilo, otrpnila sem vsakič, ko se je malo razburil ali kaj podobnega (se pravi iskala sem znake, ki sem jih bila vajena pri bivšem partnerju).. To obdobje je nekaj časa trajalo dokler končno nisem spoznala, da je on drugačen, da mu lahko 100% zaupam in mu brez strahu odprem vrata do svojega srca..

Ne vem, če sem ti s tem primerom kakorkoli pomagala, ampak za vsako stvar je potreben čas, še posebej ko nosimo s seboj takšne in drugačne izkušnje, ki nas naredijo previdne..

Jaz ti svetujem, da se pogovoriš s svojim partnerjem (tudi jaz sem se s svojim možem). Zagotovo bo razumel tvojo stisko in ti bo stal ob strani. Prepričana sem, da si že dobra mama tvojemu sinčku in ni razlogov zakaj ne bi bila tudi otročku, ki je na poti..

Pa veliko sreče in veliko lepih trenutkov s tvojim partnerjem, sinkom in :duda: , ki je na poti..

Bobek v 37t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Materinski instinkt
6.6.2005 9:29:43   
Talči
Draga Kerensa,

mislim, da je Bobek zelo dobro napisala svoje misli in izkušnje. Naj ti povem, da preden sem se poročila, sem tudi jaz imela 7 let trajajočo zvezo, za katero sem najprej mislila, da je o.k., pa ni bila. Zdaj pričakujem prvega otroka in me prav tako občasno obhajajo čudne misli. Vendar mislim, da je to normalno.
Zavedam se pa, da je moj mož bistveno drugačen od prejšnjega partnerja in da si v prejšnji zvezi (glede na to, ki jo imam zdaj) dojenčka nikakor ne bi upala privoščiti.

Res je, da vse življenje primerjamo, tehtamo, se odločamo in spopadamo z dvomi, to pa zato, ker nas vsaka nova izkušnja izuči in naredi bolj previdne. In predvsem zato, ker bitju, ki raste v nas ali pa zanj že skrbimo (tako kot ti za svojega sina) privoščimo vse najboljše in si ne dovolimo napak.

Tako ti povem: S prvo izkušnjo, ob drugačnih pogojih, si dokazala, da si in boš DOVOLJ dobra mama. In tvoj partner, ki je angelček v primerjavi s tvojim bivšim možem, bo DOBER očka. In materialno vam ne bo nič manjkalo. Zato brez panike.
Vse, prav vse malenkosti, ki nas nepredvideno doletijo, pa bomo že rešili sproti, kajne (nihče ni brez napak...)?
Kar pogumno!
LP
Talči

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Materinski instinkt
6.6.2005 9:57:22   
beba76
Sta ti že moji predhodnici lepo napisali, da bo vse v redu in je tvoj strah povsem odveč.
Sama sem bila v podobni situaciji, razlika je v tem, da imam z bivšim možem dva otroka. V tretji nosečnosti (s sedanjim partnerjem) so me prav tako obdajale čudne misli in se mi zastavljala podobna vprašanja, kot tebi. Kako se bo navadil na dojenčka, bo vsemu novemu kos (zame je to itak bil že tretji in mi je bilo "vse" znano), kako se bo spremenilo naše življenje...
Predvidevam, da je tvojega sinka lepo sprejel in to ti je dokaz, da bo ČUDOVIT očka, ti pa si že ČUDOVITA mamica in to boš tudi naprej!
Torej skrbi in črne misli na stran in uživaj nosečnost!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?