|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Materinska knjizica
6.9.2005 18:46:27   
KMALU
Jutri imam ponovni pregled, kjer bom dobila materinsko knjizico in naredila vse tisto kar je pac potrebno- teehtanje in to.. V bistvu sploh ne vem kaj vse je treba naredit.... Mi lahko katera pove?

No zanima me pa se tole. Kmalu odporujem za stiri leta v tujino in sem se odlocila, da bom kar tam rodila. pridem sicer v Slovenijo na NS, ampak to bo zadnje kar bom tukaj opravial.
Zanima me, ce katera ve kako je z materinskimi knjizicami v tujini. Lahko uporabljas to, ki si jo odprl tukaj? Pise kaj v anglescini? kaj pa oznake? A mislite, da tuji zdravniki vedo kaj pomeni dolocena oznaka oz kratica na materinski knjizici?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Materinska knjizica
7.9.2005 0:00:26   
Edna
V materinsko knjižico ti vpišejo vse najpomembnejše podatke, ki jih mora vsak ginekolog (v primeru, da ne boš imela vedno istega) nujno vedeti ob spremljanju tvoje nosečnosti: Krvno skupino, dosedanje nosečnosti in porodi, družinsko, osebno ter ginekološko anamnezo, operacije, itd. V knjižico ti zapisujejo vse v zvezi s sedanjo nosečnostjo. Vsakič te bodo stehtali, ti izmerili krvni tlak, dala boš urin in različno po tednih tudi kri. Praviloma te čakajo tudi trije UZ ter na koncu še CTG. Na koncu, na platnici pa ti celo piše, da je obvezen dokument in jo moraš prinesti s seboj ob vsakem pregledu in porodu!

Mislim pa, da ti naša, slovenska materinska knjižica v tujini ne bo kaj prida pomagala. Poznam primer moje kolegice, ki se je odločila, da bo prav tako rodila v tujini. Imela je tudi en UZ v Sloveniji, ostale preglede pa v tujini. Dobila pa je materinsko knjižico države, v kateri obiskuje ginekologa. V naši m.k. ni videti kaj angleškega. Ti pa lahko povem, da sem si ogledala njeno m.k. in tudi v tisti ni bilo nič kaj angleškega, pač jezik tiste države. Drugače pa se povsod bolj kot ne opravljajo isti ali podobni pregledi, kakor v Sloveniji. Nekje je celo obvezen 3D UZ v 21. - 23. tednu. Mogoče ti pa svetujem, da prej preveriš, kakšne so razmere v porodnišnicah, v državi, kamor se namenjaš. Kolegica je izvedela za bolj slabe razmere v državi, kjer živi in se je raje odločila, da bo šla roditi v zasebno porodnišnico. Seveda pa so tu že finance. Ona bo dala za normalni porod 2000 evrov, če bi bil carski pa 4000.

Mogoče katera ve, koliko bi to stalo v Sloveniji, če bi moral brez kakršnegakoli zavarovanja vse plačati?!

Toliko ti lahko povem jaz, sicer pa ti želim lepo nosečnost in bivanje v tujini!

Lp

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Materinska knjizica
7.9.2005 12:01:21   
Anonimen
Mislim, da je sicer načelno slovenska materinska knjižica v tujini neuporabna, razen tistega dela, kjer piše rezultate raznih testov, kjer so tiste čudne kratice. Te kratice večinoma izhajajo iz latinskega jezika, ki je notranji jezik medicine po celem svetu, tako naj bi se medicinci načeloma povsod razumeli, za kaj gre, neglede na izvor pacienta in jezik.

V tujini ti bodo pač izdali novo materinsko knjižico, nenazadnje je važno, da materinsko knjižico imaš in ne toliko v katerem jeziku je. Če bi slučajno rodila v drugi državi, kot bi ti bila izdana M.K., se bodo zdravniki že znašli tudi iz podatkov, napisanih v tisti knjižici.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Materinska knjizica
7.9.2005 15:51:40   
KMALU
jaz se selim v italijo, kjer so razmere in pogoji zelo dobri, tako da ne bo problema..

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Materinska knjizica
12.9.2005 20:01:07   
kaja29
halo jaz pa jutri dobim čisto mojo materino knjižico, se že zelo veselim prvega pregleda in upam, da mi bo G povedala same dobre reči

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Materinska knjizica
24.9.2005 8:37:25   
Abby
Edna, stroški vaginalnega poroda, pri katerem je uporabljen oksitocin, CTG, stalni nadzor ploda, injekcija za blažitev bolečin in epiziotomija, znašajo čez 300.000 SIT. Zdaj namreč pošljejo pacientu račun, čeprav vse stroške krije zavarovalnica.

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Materinska knjizica
24.9.2005 17:50:14   
Wahoo RR

jaz sem pa v Lj porodnišnici prejela račun po porodu...
sej ga nisem rabila plačat...ampka baje ga morajo izstavit...

enkaj čez 400000 sit je prišlo vse skupaj...

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......