Annny
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Anny, pult je popolnoma sličen temu, razen da je tole oreh če se ne motim, mi pa imamo brezo - to je v bistvu čisto svetel les s sivimi lisami (po rasti). Aja, pa tele deščice, pri lepljenju so 3cm, jaz imam pa 8,6cm. Ampak hvala za tole slikico, mislim, da sem se odločila za lak. Ker pomojem olje nikoli ne da takšnega sijaja. Anny, kaj pa boš ti dala na pult svoje kuhinje? Sem firbčna Za steklo pa še vseeno ne vem. Sem kontaktirala enega gospoda, LARA mi je dolgo časa nazaj dala št., pa pravi da na steklokeramično ali indukcijsko ne potrebujem kaljenega stekla l_p, tole na sliki je mislim da masiven lesen pult prekrit z laminatom (te deščice). Obstajajo posebni laminati za kuhinjske pulte...sem gledala pri kuhinjah Ewe in izgleda res krasno, pa tudi neobčutljivo (kot pač laminat na tleh). Izgleda pa res kot pravi les, pa še sveti se, kot bi bilo polakirano z lakom. Bom kasneje poiskala še nekaj fotk. Jaz sem od nove kuhinje še malo daleč..spomladi bomo šele v fazi gradnje Sem pa velika ljubiteljica lepih kuhinj in seveda že naprej planiram, kaj vse bi imela. Jaz bi imela pult iz umetnega kamna (to je neobčutljiva zadeva, videla pa sem pri ital.kuhinjah npr. Berloni). Izgleda približno tako kot tisti ultragranit, iz katerega delajo kuhinjska korita. Korito bi imela verjetno enako. Pravega granita ne bi imela, ker vpija tekočino (maščobni fleki itd.) Videla sem tudi pulte iz kaljenega stekla. Krasno pridejo v kombinaciji z belo kuhinjo (to steklo je zelenkasto in za pult mora biti zelooo debelo...in seveda tudi drago za znort ) No, če bi pa vzela 'lesen' pult, potem bi vzela kar laminat. En kolega je sam naredil lesen pult iz smreke in ga je polakiral..poka nič in izgleda prelepo...sam pa pravi, da je pult zelo občutljiv in da pazijo doma, da vse delajo na kuhinjskih deskah, da ga ne poškodujejo. Kar se pa stekla na stenah tiče, pa res ne rabiš kaljenega..poglej recimo rijino kuhinjo, kako ima lepo...pač pobarvaš steno z barvo, ki ti je všeč in čez steklo ali pa barvno folijo na steklo. Lepo in poceni, le zakaj bi dala celo premoženje za kaljeno steklo, če lahko za ta denar kupiš kaj drugega
|