|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Masaža presredka
25.1.2008 9:42:48   
Anonimen
Pozdravljene,
je katera od vas zadnjih 10-14 dni pred porodom uporabljala kremo za masažo presredka? Kupila sem Weledino naravno olje za masažo presredka, v navodilu piše, naj bi se vsak dan nekajkrat po pet minut masirala "tam dol", enkrat sem poskusila in ne vem, če bo to kaj pripomoglo k boljši raztegljivosti na porodu... imate s tem kaj izkušenj?
Hvala in LP, visoko user posted image  M.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Masaža presredka
25.1.2008 10:13:19   
TONČI.
Sedaj pri drugem porodu sem videla, da je tole rezanje presredka najbolj odvisno od babice. Al ti ga, al pa ne. Men ga babičar Anže ni prerezal, ker je rekel da se bo potrudil pri najboljših močeh. V sobi sem pa imela cimro, ki so ji po porodu rekl, da so šele kasnej vidl, da ji nebi bilo potrebno rezati presredka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2008 10:24:28   
bina30
Kolegica si je že od 34 tedna masirala presredek vsak dan, meni pa se enostavno ni dalo, pa sva bili obe rezani. Odvisno je od babice,kako se potrudi in seveda od velikosti otrokove glavice. Naš je imel veliko bučko (36cm) , jaz pa sem zelo ozka (verjetno ima to tudi kako vezo) in so me konkretno vrezali. Kolegica (ki je pridno masirala presredek) pa je rodila pupo, ki je imela glavico "samo" 32cm, pa je bla kljub temu rezana.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2008 10:32:19   
snorlax
Jaz sem si mazala. Ne vem, ali je pomagalo ali ne, v glavnem rezali me niso.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 10:45:43   
špelin@
Nikoli si nisem masirala presredka.

Pri prvi piki so me prerezali, ker je to standardni postopek pri zadnjični vstavi. Pri drugi piki, ki se je rodila z glavico naprej pa me niso rezali, niti se nisem raztrgala - se je pa babica Jasna v Lj porodnišnici res potrudila, kapo dol user posted image

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2008 10:57:23   
samantha_ce
Tudi jaz se nisem nikoli masirala presredka, pa me pri obeh dosedanjih porodih še niso rezali. Upam, da bo tudi v tretje šlo brez tega, saj si tudi sedaj ne mislim masirat. Bomo vidli kako bo šlo.

*06.07.2008 - naši družinici se je pridružil sonček ALEX*

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2008 12:48:21   
petea
Sem masirala s tem oljem, nisem bila ne rezana (sem zavrnila poseg; ko se spomnim na tiste škarje, me še zdaj strese), ne raztrgana (so se potem le potrudile varovati presredek).

Pustila sem se masirati in razvajati mojemu dragemu user posted image kakšne 3 tedne, nekje 3x tedensko, potem nas je user posted image  prehitel za 1 mesec (obseg glavice 32 cm).

Moj dragi je dejal, da je opazil razliko v raztezanju kože, da se je po nekaj masažah odprtinica bolj povečala na pritisk njegovih prstov (jaz mimo trebuha tako ali tako nisem nič videla).

Če že drugega ne, sem se jaz bolj sprostila in navadila na take dotike tam spodaj.

(odgovor članu samantha_ce)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2008 18:30:08   
kaya2007
sem videla, da je tole rezanje presredka najbolj odvisno od babice

točno tako! nam so v materinski šoli babice celo povedale, da večinoma kar preventivno prerežejo-po nepotrebnem seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2008 19:13:56   
barbaw
Jaz sem se prvič masirala in nisem bila rezana. Obseg glavice je bil 35 cm. Nam so v MŠ rekli, da naj babice prosimo, da pazijo presredek in da posebno potrudijo, če prosiš. Če mene vprašaš je ogromno odvisno od babice.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2008 19:34:30   
koala
Jaz ga masiram in moram reči da sem res opazila razliko v prožnosti kože, se mi zdi da je vsaki dve masaži koža prožnejša. Na embalaži od tega olja sicer piše da naj bi z masažo zaćel že prej, samo jaz sem se držala nasveta babice in začela ko sem dopolnila polnih 36 tednov. Če bo pomagalo pojmam nimam, nam je pa babica na predavnaju rekla, da če tudi je treba presredek rezat, se masirani lepše celijo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2008 9:37:02   
marelicaa
Na materinski šoli je babica svetovala masiranje presredka po tuširanju z mandljevim ali oljčnim oljem. Ali pa samo z brisačo. In mislim, da sem si pravilno zapomnila, po 36. tednu.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2008 9:55:10   
Mbee
pri nas je na materinski šoli rekla da je najboljše masiranje presredka kar s seksom...kok je pa to res pa ne vemuser posted image

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2008 20:00:28   
tominikapiki
Mene pa zanima, zakaj naj bi si masirale presredek šele po 36. tednu... A prej si ga pa ne smeš ali kaj?

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......