|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Masaža hrbta v nosečnosti
11.10.2006 11:24:42   
mojcapr
Začel me je bolet križ, no sem v 14 tednu, in me zanima, če lahko masaža v nosečnosti škodi?user posted image Una ta prava ne od user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Masaža hrbta v nosečnosti
11.10.2006 14:15:34   
Lara28
Jaz sem bila do 7 meseca redno na masažah, takokot pred nosečnostjo, res pa da mi ni masirala celega telesa (trebušni in prsni del je izpustila). Za hrbet pa ni problema, vendar maserko/maserja pač sznani z nosečnostjo. 

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.10.2006 21:47:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lara28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2006 7:54:32   
blue sky
Pravi maserji odsvetujejo masažo v user posted image  in je tudi nočejo izvajati. Pri masaži se poveča obtok krvi in posledično lahko pride celo do splava. Jaz ti masaže ne priporočam!

Lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2006 10:00:03   
mojcapr
Hvala za odgovore, se obm prepustila kar svojemu user posted image dragemu malo pobožat, več pa ne.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2006 10:24:19   
Naomi
Tkole je punce, ne vem od kje vam ideje, da se med nosecnostjo nebi smele masirat...in kako se opredeli prave maserje...sem namrec ''prava'' maserka in se ze nekaj casa ukvarjam s tem in nikjer, nikoli in nikdar ni nihce rekel, da se nosecnic ne sme masirati. Masaza deluje blagodejno na telo, sprostijo se misice in pa ima pozitiven ucinek, ce prides pod roke k nekomu, ki to zna. Seveda je res, da je tudi tu na zalost veliko sarlatanov, vendar centri, ki imajo za to usposobljeno osebje, to izvajajo. Masaza naj nebi bila priporocljiva v 1. tromesecju, pa se to govorimo o reflekso terapiji, vse kar se tice klasicne ali tui-na masaze ne skoduje. Nosecnico se masira na boku, ko ne more vec lezati na trebuhu, razen, ce imajo mize kjer je odprtina za trebuh, kar je se bolje. in kere cence so to, da se masirati ne sme, ker se pospesi krvni obtok...a pri telovadbi pa je koristno, ce se pospesi. Povem vam samo to, da je masaza pasivna oblika prekrvavitve misiic in tkiva, telo se ne našreza in prijeten dotik bo vedno imel pozitiven ucinek. zato vse ki imate pomisleke, stran s tem in na masazo, ker vam bo koristila. seveda mora komunikacija na sami masazi potekati, nikoli ne bodite tiho, ce vam kaj ne prija ali poudarite kaj vam prija. sama grem v 5 mesec in masaz ne smem vec izvajati, se pa prav rada prepustim kateri od kolegic, da me zmasirajo...pocutim se kot nova po masazi in bolj ''lahka'' :)...
Jasno je, da se nosecnico ne bo masiralo na nivoju sportne masaze vrhunskeha sportnika, v takem primeru ja, lahko sprozimo marsikaj neprijetnega, ce so pa tu tezave s krizom ipd, pa se da to vse oblaziti.
Tko da, veselo v akcijo brez skrbi...seveda pa pojdite k preverjenim maserjem, ne taki, ki so od prjatlce mama od nje sodelavka doma mal masira...to ni nic ;)
lp

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2006 10:28:18   
Naomi
in se to...zakaj nekateri maserji nocejo masirati nosecnic, zato ker nimajo pojma o tem in ker se bojijo teh cenc...

(odgovor članu Naomi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2006 11:20:03   
force
Ojla!

Jest se popolnoma strinjam z Naomi. user posted image user posted image user posted image user posted image   
Res mi ni jasno zakaj naj se nosečnica ne bi masirala. Sama sem v 21t in grem kar pogosto na masažo, ker me pač boli hrbet. Treba je samo povedat da si noseča. In morm rečt da je počutje po masaži fantastično, tako da je prej priporočljiva kot pa škodljiva.

Sem glih poklicala svojo masrko in se zmenila, komaj čakam user posted image user posted image  

(odgovor članu Naomi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.10.2006 7:14:51   
alenkat
Zdravo,
tudi jaz redno obiskujem masažo. V prvih treh mesecih sem se jo sicer izogibala, ker lahko baje povzroči splav.
Sedaj pa mi pomaga pri odpravljanju nosečniških težav (zaotečenost, nog rok....). res pa je da me maserka masira manj intenzivno, prilagojeno potrebam nosečnic in tudi olju, ki ga uporablja za masažo ne doda toliko eteričnega olja, ki lahko povzroči takšne ali drugačne reakcije. Po masaži pa je moj mali ful zadovoljen in se začne ful odzivati...

(odgovor članu force)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
13.10.2006 9:18:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alenkat)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......