Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Manj plodovne vode - pomoč! 21.10.2004 14:18:22
|
|
|
|
total
|
Zdravo,tudi jaz sem imela to težavo in je vse potekalo normalno.Edino boš verjetno morala večkrat kontrolirat,zato se nič ne boj. Jaz sem rodila lepega in zdravega dečka, zato ti želim vse naj. Lp S,
|
|
|
|
Manj plodovne vode - pomoč! 21.10.2004 14:54:32
|
|
|
|
Venera
|
Drage punce, najlepša hvala za tolažbo! Zdaj če je krivo to, da mogoče ne počivam preveč, bom zdaj še posebaj pridno ležala! Mogoče sem res preveč aktivna!:)- Drugače ne najdem nikjer na netu o tem kaj napisanega. Očitno ni tako nevarno! Hvala vam vsem in lp Venera
|
|
|
|
Manj plodovne vode - pomoč! 22.10.2004 12:44:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Spoštovani, odtekanje plodovnice bi zagotovo opazili, ker ga je težko spregledati. Količino plodovnice uravnava plod sam tako, da uravnoteženo plodovnico ustvarja z uriniranjem ter jo primerno količino spet popije. Premalo plodovnice je lahko res iz več razlogov, bodisi, da je premalo nastaja (okvara ledvic pri plodu ali slabo delovanje posteljice) ali pa odteka. Glede na napisano ni rečeno, da je plodovnice premalo temveč je je lahko le manj, kar je dovoljeno. Draga Monika, žal je takšna informacija premalo. Manj plodovnice samo po sebi ni nič hudega, če je ni premalo in če za to ni ugotovljivega razloga. Pri 22 tednih je najpogostejši razlog za odsotno plodovnico odsotnost ledvic pri plodu, vendar v takem primeru plodovnice ne bi bilo nič, ne manj ali malo. Za odtekanje plodovnice je prav tako pri 22 tednih prezgodaj oziroma vsaj ne gre računati s tem razlogom. Najbolj verjetno gre za pretirano oceno, da gre za malo plodovnice oziroma vas je ginekologinja po nepotrebnem vznemirjala z inforamcijo, ki je potem ni ustrezno komentirala.Dokler se brez dvoma ne ugotovi, da gre res za evidentno premalo plodovnice, nima smisla, da bi vas vznemirjal z morebitnimi posledicami odsotnosti plodovnice. Kar zadeva količino plodovnice je enako kot z rastjo: malo še ni PREMALO! Ko bo tako daleč, če sploh kdaj bo, vas bo ginekolog poslal naprej in morda bomo potem celo ukrepali in to bo še vedno pravočasno in brez posledic za vašega otroka. Venera! Poiskala sem ti tri odgovore Dr Stanka Pušenjaka. Upam, da so te kaj pomirili. Se pravi, če bi bila količina plodovnice kritično nizka, bi G takoj ukrepal. Mislim, da si lahko brez skrbi! Srečno! :metulj:
|
|
|
|
Manj plodovne vode - pomoč! 22.10.2004 13:08:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenkost. ;) Da boš le mirna in srečna, ker potem bo miren in srečen tudi dojenček v tvojem trebuščku! 9nebesa
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?