|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Manj plodovne vode - pomoč!
21.10.2004 11:07:40   
Venera
Punce pozdravljene,

Danes sem v 23. tednu in sem bila na morfologiji. Baje je z otročkom vse BP. Edino kar je ging. rekla, da se ji zdi manj plodovne vode, kot običajno in da moram prit še enkrat - čez en teden, da bo videla. Rekla sicer ni nič, da bi bilo kaj narobe. Ampak zdaj pa me vseeno skrbi. Kaj bi to pomenilo!
S čim je povezana količina?

Če mi bo katera lahko pomagala bom zelo vesela!
Hvala in lp vsem!
Venera in :duda: ( se ni videl spol )
Neposredna povezava do sporočila: 1
21.10.2004 11:09:52   
Anonimen
Poskusi pobrskat v iskalniku:
http://med.over.net/phorum/list.php?f=19

(odgovor članu Venera)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2004 14:18:22   
total
Zdravo,tudi jaz sem imela to težavo in je vse potekalo normalno.Edino boš verjetno morala večkrat kontrolirat,zato se nič ne boj. Jaz sem rodila lepega in zdravega dečka, zato ti želim vse naj.

Lp S,

(odgovor članu Venera)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2004 14:54:32   
Venera
Drage punce,

najlepša hvala za tolažbo!
Zdaj če je krivo to, da mogoče ne počivam preveč, bom zdaj še posebaj pridno ležala!
Mogoče sem res preveč aktivna!:)-

Drugače ne najdem nikjer na netu o tem kaj napisanega. Očitno ni tako nevarno!

Hvala vam vsem in lp
Venera

(odgovor članu Venera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2004 12:44:13   
Anonimen
Spoštovani,

odtekanje plodovnice bi zagotovo opazili, ker ga je težko spregledati. Količino plodovnice uravnava plod sam tako, da uravnoteženo plodovnico ustvarja z uriniranjem ter jo primerno količino spet popije. Premalo plodovnice je lahko res iz več razlogov, bodisi, da je premalo nastaja (okvara ledvic pri plodu ali slabo delovanje posteljice) ali pa odteka. Glede na napisano ni rečeno, da je plodovnice premalo temveč je je lahko le manj, kar je dovoljeno.

Draga Monika,

žal je takšna informacija premalo. Manj plodovnice samo po sebi ni nič hudega, če je ni premalo in če za to ni ugotovljivega razloga. Pri 22 tednih je najpogostejši razlog za odsotno plodovnico odsotnost ledvic pri plodu, vendar v takem primeru plodovnice ne bi bilo nič, ne manj ali malo. Za odtekanje plodovnice je prav tako pri 22 tednih prezgodaj oziroma vsaj ne gre računati s tem razlogom. Najbolj verjetno gre za pretirano oceno, da gre za malo plodovnice oziroma vas je ginekologinja po nepotrebnem vznemirjala z inforamcijo, ki je potem ni ustrezno komentirala.Dokler se brez dvoma ne ugotovi, da gre res za evidentno premalo plodovnice, nima smisla, da bi vas vznemirjal z morebitnimi posledicami odsotnosti plodovnice.

Kar zadeva količino plodovnice je enako kot z rastjo: malo še ni PREMALO! Ko bo tako daleč, če sploh kdaj bo, vas bo ginekolog poslal naprej in morda bomo potem celo ukrepali in to bo še vedno pravočasno in brez posledic za vašega otroka.

Venera!

Poiskala sem ti tri odgovore Dr Stanka Pušenjaka.
Upam, da so te kaj pomirili.
Se pravi, če bi bila količina plodovnice kritično nizka, bi G takoj ukrepal. Mislim, da si lahko brez skrbi!

Srečno! :metulj:

(odgovor članu Venera)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2004 13:00:56   
Venera
Alja zlata si! :angel:
Hvala za tolažbo!

Se pravi se ne rabim več bat! Če pa bo kaj kritičnega, bodo že urgirali!

Najlepša hvala še enkrat!
lp
Vesnera in :duda: 23t1d

(odgovor članu Venera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2004 13:08:42   
Anonimen
Malenkost. ;)

Da boš le mirna in srečna, ker potem bo miren in srečen tudi dojenček v tvojem trebuščku! 9nebesa

(odgovor članu Venera)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?