|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke?
5.1.2007 12:36:50   
tajtaja
SEm na porodniški z devetmesečnima dvojčkoma in imam pljučnico.Seveda se počutim ko pes, ni mi niti za živet, ne za nič.
Končno sem se včeraj spravila do zdravnika, ki mi je ugotovila, da je pljučnica. Saj sem to že sama sumila, ampak...
In mi je rekla, da bo meni kao odprla bolniško, mož pa bo koristil nego.
In me je danes klicala, da je preverjala na ZZZS in CSD in da to ne gre, edino če jaz prekinem porodniško, pa jo začne koristit mož.
Ampak po končani bolezni se jaz ne morem več vrnit na porodniško ampak moram it v službo.
Me je skoraj na rit vrglo.
A je mela že katera kakšen tak bed primer.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke?
5.1.2007 12:42:51   
lukec
Sicer ti na vprašanje ne znam odgovoriti, ampak moram pa pripomniti: bolj kot se ukvarjaš s CSD-ji, zavarovalnicami in raznimi zavodi, bolj si lahko razočaran nad to državo. Spet en šolski primer za "spodbujanje" rodnosti!
Upam, da boš vse uredila tako, da bo tebi in tvojim najbolj ustrezalo.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2007 12:55:21   
Olivija
pa si sigurna, da ti je prav povedala. Moja prijateljica je imela eno hudo vnetje med porodniško in je njen mož brez težav ostal doma, je pa to bilo leta 2003 in po moje od takrat niso bile kakšne zakonske spremembe na tem področju.

Kolker jaz razumem obstaja bolniški stalež zaradi nege družinskega člana, kar pa ni nujno otrok in nevem, kaj ima tukaj sploh veze tvoja porodniška.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 5.1.2007 13:03:44 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2007 13:00:17   
Primoza
Vzame se dopust pa gre, pa štrika se izmenično dopust pa službo. Tako trenutno funkcioniramo mi. Kaj pa očetovski dopust?

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2007 13:02:21   
tajtaja
Je že skoristil, tudi neplačanega!!!
In to takrat, ko sem bila po težki operaciji po porodu en mesec v postelji.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2007 13:05:57   
Sibil_
Mož dobi lahko bolniško za nego tebe.In ni treba prav ničesar prekinjat.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2007 13:09:07   
tajtaja
Si prepričana, da to lahko dobi, glede na to, da to ni taka bolezen, da bi potrebovala posebno nego, mislim, če bojo izhajali iz tega, lahko poskrbim sama zase. A mu to da moja ali njegova osebna zdr.?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2007 13:10:37   
nanka
Jaz sem bila na porodniški in ko je mala imela 9 m sem morala nujno na operacijo ( slepič). Cel mesec nisem bila sposobna ničesar, še ležanje v postelji je bila muka. Mož je vzel dopust, da je rihtal malo, tudi babica je vskočila, po treh tednih pa sem se začela počasi sestavljati nazaj in prevzela skrb sama. V skarjni sili bi mož dobil bolniško zase in bi tako osatl nekaj dni doma, samo nama se je lepo izšlo brez bolniške, v službi pa so bili zelo razumevajoči. V službo je šel za tri ure, prišel domov, delo pa je opravil kasneje ( ko sem ozdravela, je delal dlje.)

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2007 13:21:41   
živa
Jaz sem rodila s carskim rezom in je mož pri svoji zdravnici dobil 8 dni bolniške za nego družinskega člana (torej mene) + koristil očetovski dopust; toliko bolniške pripada tudi tvojemu možu, če si ti bolna, vendar le enkrat v koledarskem letu.

lp,

živa

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2007 14:00:58   
bskrle
Pri nas v takem primeru moževa zdravnica možu odpre bolniško zanj. To je najlažje, vse ostale so komplikacije. Ni re,d a mož zate ne more dobii bolniške in ni res, da bi ti ne mogla nazaj na porodniško, saj si le-to lahko delita. Zgleda, da vam na CSD in v Zd ne gredo ravno na roko.
Vprašaj na Družinsko pobudo na med.over.net

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2007 14:37:52   
Anonimen
tole je pa meni močno sumljivo. in bolano!!! kaj pa če potem mož zboli ko bo na porodniški? a pol pa ne moreš veš ti it na porodniško pa on v bolniško?? kr neki! dej se šeenkrat pozanimaj res

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2007 18:01:39   
Sibil_
Pri nas je bilo tako, da je moja zdravnica napisala eno potrdilo, njegova osebna mu je pa napisala bolniško za nego zame.

Po CR pa itak v vsakem primeru pripada možu nekaj dni bolniške za ženo, za nego.In ni omejeno na enkirat letno, ampak če je prevečkrat lahko začnejo kontrolirat.

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2007 18:41:55   
Seven*
Jaz sem imela operacijo kolena in bila na berglah. Nekaj casa je moj dragi koristil dopust, potem sem pa bila sama z njo in sva drsali po tleh. Raje se ne spominjam, ker niti vstat nisem mogla iz tal. Cel dan sva se pac valjali po tleh. Kriza. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?