Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 12:36:50
|
|
|
|
tajtaja
|
SEm na porodniški z devetmesečnima dvojčkoma in imam pljučnico.Seveda se počutim ko pes, ni mi niti za živet, ne za nič. Končno sem se včeraj spravila do zdravnika, ki mi je ugotovila, da je pljučnica. Saj sem to že sama sumila, ampak... In mi je rekla, da bo meni kao odprla bolniško, mož pa bo koristil nego. In me je danes klicala, da je preverjala na ZZZS in CSD in da to ne gre, edino če jaz prekinem porodniško, pa jo začne koristit mož. Ampak po končani bolezni se jaz ne morem več vrnit na porodniško ampak moram it v službo. Me je skoraj na rit vrglo. A je mela že katera kakšen tak bed primer.
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 12:42:51
|
|
|
|
lukec
|
Sicer ti na vprašanje ne znam odgovoriti, ampak moram pa pripomniti: bolj kot se ukvarjaš s CSD-ji, zavarovalnicami in raznimi zavodi, bolj si lahko razočaran nad to državo. Spet en šolski primer za "spodbujanje" rodnosti! Upam, da boš vse uredila tako, da bo tebi in tvojim najbolj ustrezalo.
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 12:55:21
|
|
|
|
Olivija
|
pa si sigurna, da ti je prav povedala. Moja prijateljica je imela eno hudo vnetje med porodniško in je njen mož brez težav ostal doma, je pa to bilo leta 2003 in po moje od takrat niso bile kakšne zakonske spremembe na tem področju. Kolker jaz razumem obstaja bolniški stalež zaradi nege družinskega člana, kar pa ni nujno otrok in nevem, kaj ima tukaj sploh veze tvoja porodniška.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 5.1.2007 13:03:44 >
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:00:17
|
|
|
|
Primoza
|
Vzame se dopust pa gre, pa štrika se izmenično dopust pa službo. Tako trenutno funkcioniramo mi. Kaj pa očetovski dopust?
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:02:21
|
|
|
|
tajtaja
|
Je že skoristil, tudi neplačanega!!! In to takrat, ko sem bila po težki operaciji po porodu en mesec v postelji.
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:05:57
|
|
|
|
Sibil_
|
Mož dobi lahko bolniško za nego tebe.In ni treba prav ničesar prekinjat. LP, Sibil
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:09:07
|
|
|
|
tajtaja
|
Si prepričana, da to lahko dobi, glede na to, da to ni taka bolezen, da bi potrebovala posebno nego, mislim, če bojo izhajali iz tega, lahko poskrbim sama zase. A mu to da moja ali njegova osebna zdr.?
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:10:37
|
|
|
|
nanka
|
Jaz sem bila na porodniški in ko je mala imela 9 m sem morala nujno na operacijo ( slepič). Cel mesec nisem bila sposobna ničesar, še ležanje v postelji je bila muka. Mož je vzel dopust, da je rihtal malo, tudi babica je vskočila, po treh tednih pa sem se začela počasi sestavljati nazaj in prevzela skrb sama. V skarjni sili bi mož dobil bolniško zase in bi tako osatl nekaj dni doma, samo nama se je lepo izšlo brez bolniške, v službi pa so bili zelo razumevajoči. V službo je šel za tri ure, prišel domov, delo pa je opravil kasneje ( ko sem ozdravela, je delal dlje.)
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 13:21:41
|
|
|
|
živa
|
Jaz sem rodila s carskim rezom in je mož pri svoji zdravnici dobil 8 dni bolniške za nego družinskega člana (torej mene) + koristil očetovski dopust; toliko bolniške pripada tudi tvojemu možu, če si ti bolna, vendar le enkrat v koledarskem letu. lp, živa
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 14:00:58
|
|
|
|
bskrle
|
Pri nas v takem primeru moževa zdravnica možu odpre bolniško zanj. To je najlažje, vse ostale so komplikacije. Ni re,d a mož zate ne more dobii bolniške in ni res, da bi ti ne mogla nazaj na porodniško, saj si le-to lahko delita. Zgleda, da vam na CSD in v Zd ne gredo ravno na roko. Vprašaj na Družinsko pobudo na med.over.net
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 14:37:52
|
|
|
|
Anonimen
|
tole je pa meni močno sumljivo. in bolano!!! kaj pa če potem mož zboli ko bo na porodniški? a pol pa ne moreš veš ti it na porodniško pa on v bolniško?? kr neki! dej se šeenkrat pozanimaj res
|
|
|
|
RE: Mamica z pljučnico-kdo bo pazil otroke? 5.1.2007 18:01:39
|
|
|
|
Sibil_
|
Pri nas je bilo tako, da je moja zdravnica napisala eno potrdilo, njegova osebna mu je pa napisala bolniško za nego zame. Po CR pa itak v vsakem primeru pripada možu nekaj dni bolniške za ženo, za nego.In ni omejeno na enkirat letno, ampak če je prevečkrat lahko začnejo kontrolirat. LP, Sibil
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?