|
RE: Maltežan, služba in družina? 6.8.2008 11:07:02
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Ste pa ja kot starši dovolj sposobni, da boste svojemu otroku, ne glede na starost dopovedali, da tega ne sme počet - če tega niste sposobni, imate samo dve stvari, otrok se ne sme nahajat skupaj s psom ali pa raje poiščite psu novega lastnika. Mislim to je ravno razlog zakaj jaz ne prodajam psov družinam z majhnimi otroki, ker veliko staršev misli, da če se pes pač ne oglasi, če ga otrok potegne za rep, da je pa to potem ok ali kaj? A če moški vleče žensko za lase, ona pa ne kriči in ne joče, je to kaj manj nasilje v družini? Pes pač ni človek, ki bi znal povedat in se pritožit, pa to ne pomeni, da ga lahko obravnavamo kako se nam zljubi. Tudi psi si zaslužijo svoje dostojno življenje in spoštovanje, ne pa teroriziranje s strani nevzgojenih mulcev. Se popolnoma strinjam s tem in tudi z vsem ostalim, kar je napisal(a) Arwenko. Ko sme jaz rodila, je bila naša višavka stara eno leto in otroka smo od vsega začetka vzgajali, da je kužka spoštuje. In skozi to vzgojo mu pote, seveda niti enkrat ni bilo treba reči, da se psa ne vleče za rep ali dlako, ker otroku kaj takega niti na pamet ni prišlo. Se je pa zgodilo, da se je Miša rinila na kavč zraven otroka, ko je bil star kakšnih 6 mesecev, mogoče. Seveda sem bila "na dosegu roke", kot je vedno treba biti, če sta pes in otrok v sitem prostoru. In je mali pač psa prijel za dlako, nenamenoma in potem prijema ni znal popustiti, je bil še toliko majhen. Takrat je pes šavsnil proti njemu. Jaz sem reagirala zelo strogo do psa, zabrisala sem jo s kavča in jo res temeljito kregala. Pa je drugače nikoli (stara je sedaj 7 let) nisem niti pošteno okregala, ker je enostavno ni potrebno. No, takrat sem pač jo, ker pes res mora vedeti, kje na hierarhični lestvici v družini se nahaja. Čeprav je morda vse skupaj dejansko bila moja napaka, ker sem takšno situacijo sploh dopustila. Večkrat sem Mišo, ko se je guzila zraven otroka, sicer pred tem odstrania, ampak ker je bila tako zelo vztrajna, takrat enkrat pač nisem. Tako da paziti, imeti situacijo, ko sta pes in otrok v istem prostoru, pod kontrolo, in vzgajati tako psa kot otroka, je res nujno potrebno.
|