novembercek
|
Tu se bom pa še jaz malo vključila v debato. Tudi sama sem pred 10-imi dnevi rodila, tokrat že drugič. Prvič pred dobrimi 4-imi leti s CR in sem se trudila dojiti z vsemi vašimi predlogi vkup skoraj 2 meseca. Kmalu po prvem obisku v bolnici sem morala začeti dodajati, ker sinček ni dobil dovolj na teži. Tako sem mu dala eno dojko+dodatek, naslednjič drugo+dodatek. Tako sem vstrajala 2 meseca. No, nam je to pot preprečila ena kriza. Ampak mojega mleka ni bilo več kot ca. 15ml, pa je naša pediatrinja govorila: "vsaka kapljica mleka je bogatstvo", zato sem to tudi počela. Ponovno pečena mamica, sem zdaj zopet na istem: primanjkuje mi mleka. Kljub nenehnemu pristavljanju, kontroli teže: v obeh dojkah je 10 ml in se ne povečuje (mam ful dobro babico, ki me je spremljala pri tem vsaki dan), se zgodba ponavlja. Ni mleka + nekvaliteta. Sem mislila, da bo tokrat drugače, ker sem rodila po naravni poti. Naredila sem vse, zdaj smo na formuli Beba. Tokrat nimam nobene slabe vesti, se ne sekiram, nisem slaba mama itd. Pa ne me narobe razumet. Vsem, ki lahko dojite, mate mleko in je kakovostno, zavidam. Jaz pač nisem te sreče. Nikoli več pa se ne bom matrala za 10 ml mleka, potem pa še dodatek. To je ena nočna mora. Velika. Jaz sem samo otroka mučla. Zdaj je sit in zadovoljen. Prej je bil ful nemiren. Špelca21: tebi vseeno svetujem, da še poskusiš, in ti želim,da uspe. Ženskice so dale dobre nasvete. Pazi, da otrok res papa. Če pa slučajno ne bo šlo, pa se ne sekiraj. Največkrat nam je to še bolj hudo. 80ml dodatka navrh dojenja je ogromno. Daj, pozanimaj se pri kakem strokovnjaku - tudi patronažna ti lahko pomaga. Nam je neonatolog rekel, da naj na vsake 3h podojim na obeh dojkah po 10 min, nato naj mu dam flaško. To sem naredila samo nekajkrat, da sem sprostila bolečino v prsih in razbila mlečne "skupke". NIKOLI VEČ se ne bom mučila (to je prelahka beseda) več dojenje+dodatek. Zdaj si z rahlo masažo pod vročim tušem malo izbrizgavam, približno 2x na dan. Sama se moraš odločit, pa veliko sreče!
|