|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malica v prvi triadi
10.9.2009 7:58:41   
N _ B
V šoli, ki jo obiskuje hči imajo malico ob 9:30, tako, da naj bi otrok zjutraj pred šolo doma zajtrkoval. Pri nas je problem, ker hči enostavno ni navajena takoj, ko vstane jest in je že takoj zjutraj slaba volja.

Že od parih sem slišala, da imajo na njihovih šolah učenci prve triade malico ob osmih. S tem starši zjutraj nimajo "težav" z zajtrkom, poleg tega pa so to uvedli tudi zaradi tega, ker, če je bila malica med 9.00 in 10.00, potem otroci v OPB pri kosilu, ki je ob 12-ih niso jedli, ker so bili še siti od malice. Meni se to zdi zelo smiselno.

Kdaj imajo pri vas malico?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malica v prvi triadi
10.9.2009 7:59:15   
Volga
od 8-8.15.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2009 8:00:33   
srki
Po prvi šolski uri, okrog 9.00

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2009 8:03:36   
nena m
Ob 9.15 - po prvi šolski uri. Pouk začnejo ob 8.30.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2009 8:19:39   
viv_
Pri nas štartajo s poukom ob 8:00. Če je zjutraj v varstvu imajo ob 7:15 zajtrk.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2009 10:59:00   
Anuška79
Ob sedmih imajo prvošolčki v jut. varstvu samopostrežni zajtrk, okrog devetih malico in 11.45 kosilo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2009 16:30:37   
noranate
Od 8.45 do 9.15, super ura. Kosilo za ta male pa je ob 11.30.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2009 21:10:41   
bumerang
Pa no comment no, kaj si boste še izmislili.
Najbolje, da pošlješ otroka zjutraj v šolo v pižami, obleko mu pa daš v vrečki, boš imela še manj problemov in jutranje slabe volje. Ni ga čez komot, ne?
Veš, tudi moj je zjutraj težko pojedel zajtrk in še zdaj zaradi tega vstajam eno uro prej kot sem preden sem imela otroka, vendar mi to ni težko saj je za njegovo dobro. In zajtrk je od vedno in ga tudi bo!
Za nekatere starše bi morali internate uredit že od rojstva otroka dalje!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2009 21:34:56   
Gina
Mi začnemo pouk v 1. in 2. razredu z malico (v bistvu za mnoge z zajtrkom). To je pred 1. uro. Meni se ne zdi tolk neumno, ker imajo kosilo zelo zgodaj, pa sicer niso lacni. Od 3. razreda, pa se mi zdi do 5. razreda je malica po 1. šolski uri.
Ma ti odmori so odvisni čist samo od tega, kako se zmenite v šoli, pa od kapacitet skodelic in kroznikov, ki jih sola premore.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2009 22:50:14   
Anuška79
Pa no comment no, kaj si boste še izmislili.
Najbolje, da pošlješ otroka zjutraj v šolo v pižami, obleko mu pa daš v vrečki, boš imela še manj problemov in jutranje slabe volje. Ni ga čez komot, ne?
Veš, tudi moj je zjutraj težko pojedel zajtrk in še zdaj zaradi tega vstajam eno uro prej kot sem preden sem imela otroka, vendar mi to ni težko saj je za njegovo dobro. In zajtrk je od vedno in ga tudi bo!

Pri nekaterih ne gre za komot, ampak za otrokov bioritem.

Sina že od malega skušam navaditi na zajtrk, ampak on potrebuje vsaj eno uro, da se zbrihta, preden lahko je. Ko je bil še v vrtcu nisem komplicirala, ker je vstal nekaj po šesti, v vrtcu je bil malo čez sedem, malico pa so imeli ob osmih. Celo poletje sem se trudila, da bi ga navadila, da zjutraj poje 'takoj' ko vstane in imela najlepši namen, da bova vsako jutro skupaj zajtrkovala pred odhodom v šolo.

Jok brate, odpade. od 1.9. dalje sva se vsako jutro spričkala za pol skodelice čaja in košček kruha (njegova izbira!). No, danes sem ga vpisala na šol. zajtrk - vstane ob šestih, ob sedmih je v šoli in me že teden dni prosi, da bi šel lahko z ostalimi na zajtrk. Poudarjam - želim si, da bi jedel doma, a preposto ne more. Naj ga silim?

Hčerka pa je odvisna od jutranje skodelice kakava -še učk ne odpre dobro in zašepeta: mami, kakav bi. Midve jeva on pa že mesece sedi zraven, klepeta in je kako uro za nama. Letos ima možnost zajtrka v šoli, naslednje leto pa srčno upam, da mu bom že lažje dopovedala, da je dobro zjutraj nekaj pojesti.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2009 9:22:06   
Lenny
Pri nas imajo zajtrk ob 7.15 (tisti, ki prihajajo v jutranje varstvo), malico ob 9.15 in kosilo ob 12.15.
Našemu zaspančku to super ustreza, ker se do takrat ravno prav predrami, da je sposoben kaj pojesti. Meni pa tudi, ker tako redno poje zajtrk. Opažam, da je večina otrok prve triade prijavljena k zajtrku.

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2009 12:26:20   
Bojana82
Pri nas se pouk prične ob 8.25, malica je potem od 10 - 10.15.......seveda imajo na voljo tudi zajtrk, kosilo in popoldanso malico .....

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2009 17:02:14   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ni ga čez komot, ne?
Ja, ne moreš verjet, res nama je težko odrezat kos kruha več in pogret deci mleka več še za hči. user posted image  Oba z možem pred službo zajtrkujeva. Eden ob 6-ih, drugi ob 7-ih.

Zaradi zajtrka sedaj vstaja ob 6.15, za v vrtec je vstajala ob 7-ih, v šolo jo mož pelje ob 7:40, tako, da časa za zajtrk je več kot dovolj, ampak ona rabi svoj čas. Ni ji problem vstat, problem je jest tako zgodaj. Tudi ob vikendih vstaja pred sedmo, ampak zajtrkuje vedno po 8.uri, ker prej enostavno ne more.

Verjetno bi ga kdo rabil. Moji ga ne.

Anuška79: imava podobno situacijo. Mlajši sin, je odvisnik od kakava. Takoj, ko se zbudi, spije svoj kakav in običajno potem še z možem zajtrkuje. Ko pride v vrtec pa spet zajtrk.

Sicer pa vprašanje ni bilo namenjeno temu, kdo je komot in kdo ne, temveč me je le zanimalo, kako imajo pri vas to urejeno v šolah.

Vsem hvala za odgovore.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2009 17:08:32   
blaža
eni res vedno in povsod komplicirate. Se bo treba navadit tudi na nek drugačen režim oz uro zajtrkovanja, če je tako v šoli.

naš ima v šoli zajtrk po deveti uri. Mislim, da je 9.15 ali 9.20.

tudi on ni navajen jest takoj, ko vstane oz mu ne gre. ga pač zdej malo prej zbudim, da se lepo umije predrami in pol poje kej malega. sem ga pustila tudi brez malice doma, ma je sam ugotovil, da je pol lačen in težko dočaka zajtrk v šoli in zato raje poje in se potrudi, že nekaj doma. če ne drugega spije toplo mleko ali pa poje merendinico 5 cereali.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.9.2009 19:47:19   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ni ga čez komot, ne?
Ja, ne moreš verjet, res nama je težko odrezat kos kruha več in pogret deci mleka več še za hči. user posted image  Oba z možem pred službo zajtrkujeva. Eden ob 6-ih, drugi ob 7-ih.

Zaradi zajtrka sedaj vstaja ob 6.15, za v vrtec je vstajala ob 7-ih, v šolo jo mož pelje ob 7:40, tako, da časa za zajtrk je več kot dovolj, ampak ona rabi svoj čas. Ni ji problem vstat, problem je jest tako zgodaj. Tudi ob vikendih vstaja pred sedmo, ampak zajtrkuje vedno po 8.uri, ker prej enostavno ne more.

Verjetno bi ga kdo rabil. Moji ga ne.

Anuška79: imava podobno situacijo. Mlajši sin, je odvisnik od kakava. Takoj, ko se zbudi, spije svoj kakav in običajno potem še z možem zajtrkuje. Ko pride v vrtec pa spet zajtrk.

Sicer pa vprašanje ni bilo namenjeno temu, kdo je komot in kdo ne, temveč me je le zanimalo, kako imajo pri vas to urejeno v šolah.

Vsem hvala za odgovore.

Ne boš verjela (pa tista zgoraj tudi ne) ampak jaz se tudi s svojim prerekam vsako jutro, da poje zajtrk, včasih tudi pol ure. Zajtrk seveda poje in ga tudi bo.
Point ni v tem, da vam je težko kos kruha odrezat, ampak v tem, da vam je težko vztrajat pri neki navadi, ker je to pač pretežko. Je treba povedat več kot enkrat, a?
In seveda - ni ga čez komot!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.9.2009 15:25:03   
Anuška79
In posiljevanje otroka  s hrano, ko mu ni do nje, je rešitev, al kaj? Potem imamo pa otroke in odrasle, ki se bašejo s hrano, še preden se jim želodec oglasi in pove, da potrebuje hrano.

Vsak človek ima svoj bioritem, ki ga se ga mora naučit poslušat. Tako kot se moramo starši naučiti poslušati otroke: če mi že celo njegovo življenje govori 'jaz zjutraj potrebujem nekaj časa, da se zbudim in jem', je moje mnenje, da ga moram poslušat.

Pa ne mi s takimi 'je treba povedat več kot enkrat' ker to nam bo pa ja jasno. Označevanje drugih z lenobami, ker imajo drugačen pristop k vzgoji... pa tudi ni na mestu.

< Sporočilo je popravil Anuška79 -- 12.9.2009 15:30:23 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.9.2009 16:53:48   
KIKI****
Pri nas je pa takole:
otroci imajo možnost zajtrka, ki je po dogovoru.
Malicaje od 9:20-9:40
kosilo je po dogovoru oziroma med 11:30-12:00

Naš prvošolček ima zajtrk doma (tamala ne, ker imajo ob 8.00 zajtrk in drugače ne bi jedla zajtrka v vrtcu) preden ju peljem v vrtec in v šolo, kosilo ga čaka doma vsak dan razen kadar imajo interesne dejavnosti, takrat je v šoli.

Poleg tega jim kuharica vsak dan nastavi pri izhodu v šoli ali kruh, sendviče, štručke, rogljičke, sadje, karkoli da se lahko preden gredo domov še malo namalicajo ;)user posted image

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.9.2009 17:34:39   
bumerang
Bioritem, a?
Pa mavričen otrok tudi, ne?

Saj se ni treba dosti trudit, si že povedala in pojasnila vse in mi je kristalno jasno.
Glej, da boš zamaknila tudi začetek prve ure po njegovem bioritmu (zakaj ne bi pričetka prve šolske ure kar individualizirali), morda bi lahko zamaknila celo jesen!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.9.2009 22:08:05   
Anuška79
Saj se ni treba dosti trudit, si že povedala in pojasnila vse in mi je kristalno jasno.
Glej, da boš zamaknila tudi začetek prve ure po njegovem bioritmu (zakaj ne bi pričetka prve šolske ure kar individualizirali), morda bi lahko zamaknila celo jesen!

Se klanjam tvoji pameti, ti seveda veš vse in si pojedla pamet vsega sveta. Tvoja vzgoja in tvoje mnenje sta alfa in omega.

Ma daj, dobro jutro.

Pa kdo govori o kakem začetku pouka in kaj jaz vem še kaj ti gre po glavi.

Na RRju podat svoje mnenje je pa res nesmiselno.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.9.2009 22:34:40   
Njuškalo
Moj je, hvala Bogu, kar se zajtrka tiče, dober jedec. Komot bi pojedel kosmiče doma, pa v šoli malico. Samo potem kosila ne je, ker je presit. Zato imava tako, da doma ob ene pol osmih poje kakšno sadje, ker ima itak ob 9-ih malico.
Mogoče bi tudi ti tako probala, da samo spije kaj, magari lonček mleka, saj je to tudi nek mini obrok. Ali pa naj poje kakšno sadje, samo toliko, da nima praznega želodca.
Če pa ne gre, pač ne gre. Še vedno bolje, da je malo lačen, kot da se nekaj na silo nažira- ker to potem gor raste z njim in bi imel zaradi tega kdaj lahko probleme. Ni fajn no, da nekoga siliš s hrano, jaz vem, da tega pri sebi ne maram, zakaj bi potem otroka silila in se z njim prerekala, če mu res ne paše?

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.9.2009 14:23:33   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

Se klanjam tvoji pameti, ti seveda veš vse in si pojedla pamet vsega sveta...

Kaj češ, je tako naneslo, da je bilo tako po mojem bioritmu. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.9.2009 21:48:41   
Anonimen
sam eni ste pa res hecni.
tamle je tud cela tema zajtrk pred vrtcem?, kjer večina piše, da otroci ne zajtrkujejo, ker pač imajo to v vrtcuuser posted image   pa eni vstajajo ob šestih, zajtrk imajo ob osmih v vrtcu in staršem se zdi to kuluser posted image pol pa pride šola, pa tkole jokate. pa ne mi govort pol, da ste vse naredili, da bi otrok zjutraj doma zajtrkoval, če od enega leta naprej pošiljate na tešče v vrtec, kjer more 2 uri čakat na zajtrk. eno leto star otrok pač nima takega bioritma, da ne bo jedel zjutraj, če mu ponudiš. 7letnik pa valjda ga ima, sej ste ga tko navadli. in zdej bi nej v šoli na bolj zgodnjo uro prestavili malicouser posted image user posted image user posted image adijo pamet.

splošno znano dejstvo je, da je zajtrk najbolj pomemben obrok v dnevu. vi pa pošiljate otroke lačne v v rtec in šolo in se na tisto malico tam zanašateuser posted image
tud prov.

in se podpišem pod bumerang.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
15.9.2009 11:21:41   
plotka
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

In posiljevanje otroka  s hrano, ko mu ni do nje, je rešitev, al kaj? Potem imamo pa otroke in odrasle, ki se bašejo s hrano, še preden se jim želodec oglasi in pove, da potrebuje hrano.

Vsak človek ima svoj bioritem, ki ga se ga mora naučit poslušat. Tako kot se moramo starši naučiti poslušati otroke: če mi že celo njegovo življenje govori 'jaz zjutraj potrebujem nekaj časa, da se zbudim in jem', je moje mnenje, da ga moram poslušat.

Pa ne mi s takimi 'je treba povedat več kot enkrat' ker to nam bo pa ja jasno. Označevanje drugih z lenobami, ker imajo drugačen pristop k vzgoji... pa tudi ni na mestu.

Pod to se pa podpišem...sama tudi nikoli nisem razumela zakaj morajo imeti starši vedno vse pod kontrolo...kdaj bo njihov otrok jedel, kdaj bo šel lulat, kdaj...pustite jim dihati...6 letnik se pa že zna sam odločiti ali je ob 7ih zjutraj lačen ali ne...več odločitev puščate otroku (vsaj o osnovnih bioloških potrebah) prej bojo postali samostojni, predvsem pa odgovorni sami zase in svoje potrebe...

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.9.2009 17:12:08   
anajan
splošno znano dejstvo je, da je zajtrk najbolj pomemben obrok v dnevu. vi pa pošiljate otroke lačne v v rtec in šolo in se na tisto malico tam zanašateuser posted image
tud prov.

in se podpišem pod bumerang.

Se Podpišem pod Ulla80.

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.