tejč
|
Ojla, naj še jaz pristavim svoje drobne izkušnje. Najprej naj te potolažim, ker prav vem, kako ti je. Imela sem prav iste probleme kot ti in še jih imam, ampka le občasno. Naša ajša je polno dojena in je stara 6 tednov. Najprej ta o dudi: naša jo je prinesla že iz porodnišnice in je vse ok. Iz dneva v dan mi je bolj jasno tisto, da je "genij, kdor je iznašel dudo"...Naša ima sesalni refleks kljub dudi čist ok. Že v porodnišnici je bila pravi zaspanček. Kar naprej sem jo morala trest in zbujat, po parih min je zaspala. Ampak ti res svetujem, da jo zbujaš-primi jo narahlo za ušesni mešiček, pogladi jo pod bradico-tako sprožiš, da sesa. Žgečkaj jo po podplatih. ups, ga, ne jo!!!!Se vid, da mam punco... Narahlo jo stresi, narahlo! Daj ga na rame za kupčka podirat. nesi jo po prostoru in jo obgovarjaj. Če se je zbudil, ga pristavi. Vsekakor je prav, da ga pristavljaš. Zato da se ti dela mleko in zato, da se mali hrani, ker je počasnež. Sčasoma bo postal hitrejši, boš videla. Naša pri šestih je kot strela. Sesa še približno 20 minut!!!!Si predstavljaš, pa sem tudi jaz štartala s tremi, štirimi urami neprekinjenega dojenja. SAMO NE OBUPAT. Nič čudnega ni in mleka imaš dovolj, to vedi. Vedi, da je prav, kar počneš, če ga pristavljaš in d abo bolje. Doma si in imaš novo službo-zahtevno, dojenje, ampak se splača, ker bomo nekoč vse hvaležne, da ni treba oprat flaške, da ni treba sterilizirat, pomivat, gret...Trudi se. Men so pogoste tekle solze od vsega tako zeloooo opevanega dojenja. Najraje bi vpila od bolečin, ko je mala začela grabit bradavico. ampak mine. Zelo hitro, čeprav se mi je takrat zdela cela večnost. če imaš kakršnokoli vprašanje, mi lahko pošlješ tudi privat. Obleke?! Ja, večna dilema. Samo opozorilo, da so tamali različno zmrznjeni. mi imamo v stanovanju okrog 22 stopinj in je mala v bodiju s kratkimi, široko povita+bombažne žabce in ko spi, je še pokrita s tanjšo dekco. Zunaj hajcajo ku zmešani in je bla dons v bodiju s kratkimi in široko povita+štumfki, pa še ji je blo vroče, sem mogla bit v strogi senci, kjer sem jo pokrila s tanko pleničko, ker se tko počut bolj varno. Glej, da ga boš oblačla raje manj, pa ga pokrij npr. z dvema plenicama in mej s sabo še tanko dekco, če bo zvečer npr. hladnejš. Če pa ga debelo oblečeš, ga moraš pa stalno dvigovat, pa slačit in vedi, d amu ni fajn. Je res, da tok mejhn pikec kot je tvoj ali pa naša ne morejo uravnavat temperature, ampk to ne pomen da so zmrznjeni na smrt in da morjo bit fuuul v parih dolgih rokavih. Pa še to: tud npr. te mako majčke so took različne, ene so čist tanke, druge spet debele. Raje manj oblečt, pravim jaz in več "čebulno" pokrit, pa pol po plasteh odkrivat, če je na tilniku vroč ali boh ne dej že mokr, pol pa sploh... lp.drži se, ati naj pridno bere, kaj mi klofamo, ti pa ležat in joško ven, hoho. mateja:sloncek:
|