|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mali borec Val in mamica Sulfinja končno doma...
18.7.2009 21:17:48   
Sulfinija
Pozdravljene virtualne prijateljice!!!

Ne vem kje naj začnem preveč vsega se je zgodilo v teh 13.tednih,ki sem jih preživela v porodnišnici Maribor.

17.4 sem obiskala svojo G katera mi je namerila v 23.tednu nosčenosti 1,5cm materničnega vrata in napotila takoj v porodnišnico Mb grozil mi je predčasen porod in isti dan sem izvedela najlepšo novičko da nosim pod svojim srčkom fanta,ki je bil takrat težak dobrih 500g.
Prve popadke sem dobila v 24.tednu in smo jih z infuzijo uspešno ustavili.Drugi popadki so se pojavili v 26.tednu in smo jih spet uspešno ustavili,takrat je na UZ bilo ugotovljeno da imam tudi plodovnice preveč.Tretji popadki so se pojavili v 27.tendu in  takrat sem prvič bila odpeljala v porodno sobo in hvala bogu ustavili so jih ponovno.Od 29.tedna naprej sem bila brez materničnega vrata in z resnično strogim mirovanjem prikorakala do 31.tedna nosečnosti.Moje vedno prve besede na vsakem UZ so bile Bo najin fantek preživel???In vedno znova bridek jok ko mi je govoril v % kake možnosti ima najin fantek da preživi.
8.6. 5.dni pred mojim rojstnim dne mi je ob 12.00uri počil mehur torej odtekla mi je voda.Takoj zatem kličem sestro voda takoj na nosila v porodno sobo kjer me je sprejela babica naša prijateljica Miljana moj angel varuh v času mojega bivanja v porodnišnici.Do treh ko so se pričeli redni popadki me je predala babici Ivici.Torej ob 3 sem dobila svoje popadke niso bili boleči in ob 6.uri tri ure zatem odprta celih 10cm in babica Ivica je možu rekla Rodili bomo.Spremljalo me je 10.ljudi ob porodu oziroma iztisku ploda,pediater in inkubator.Ob 18.59 uri je bil za naju z možem najsrečnejši dan najinega življenja zajokal je bridko najin fantek,ki sma ga poimenovala Val.Vala so takoj odpeljali na pregled k pediatru ga zavili v pleničko mamica ga je poljubila in pediater se je zadrl v ozadju gospa v zgradbi na intezivni bo kot vi velik je 39cm in teža je 1600cm.Takrat je bil zame najsrečnejši trenutek najin fantek je zdrav manjka mu le teža.Ob desetih zveče sem bila pripeljala na oddelek in drugo jutro so mi še naredili UZ,ker so sumili da je v maternici ostal košček posteljici in bo potrebna abrazija vendar je bilo vse ok in abrazija ni bila potrebna.Ob 11 uri 9.6 sem prvič videla najinega sončeka v inkubatorju.Punce moje kaj sem preživ ela tisti trenutek ni za opisati...Val je imel le 10.sekund na dan poroda dihalno stisko vendar se je vse lepo uredilo.Tri dolge tedne je bil v inkubatorju maica pa mu je pridno črpala mleko,se z njim pogovarjala ob inkubatorju,....Čez tri tedne ko je imel težo 1670g je bil premeščen k meni na oddelek v toplo posteljico,teden dni zatem pa v navadno posteljico.16.7. je Val tehtal 2110g in velik je bil 44cm in takrat sma odšla skupaj domov.Dnevi letijo kot bi mignil,najin sonček je pravi korenjak,smeji se,lepo spi priden dojenček in kmaj sedaj verjamem da sem mamica malemu princu Valu.Sicer se ne doji čepam mleko in nekaj pojema tudi dodatka ker mu je moje mleko premalo.Danes sem malega korenjaka prvič sama kopala in včeaj smo z malim Valom naredili prvi kratek sprehod.Tako dodala bom še nekaj slikic v album in kaj več napišem še drugič Val se že zbuja čas je za hranjenje.

Val mamica in očka te imata najraje na tem svetu,hvala da si naju osrečil ko se nama nasmeješ in pogledaš z modrimi čkami se nama obema srce topi.Hvala bodi priden,pridno rasti rada te mata tvoja mamica in očka.

LP Mojca in mali veliki Val.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mali borec Val in mamica Sulfinja končno ...
18.7.2009 21:19:57   
ključek
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2009 21:22:57   
Anonimen
sulfinija - želim vam vse, vse najboljše, malemu borcu Valu pa da osrečuje svojo mamico in očka najbolj na svetu

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2009 21:23:06   
pf
Sulfinija sem vesela, da je vse dobro z vama in da Val lepo napreduje. Čestitke mladi družinici. Verjetno se me še spomniš iz teme upajmo skupaj. Sem mamica 10,5 mesečne Lane.

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2009 21:24:34   
Serendipity
Sulfinija  - lepo se cartajte in naj mali borec zraste v velikega korenjaka. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2009 21:25:07   
Blueberry
user posted image user posted image Želim vam vse najboljše! user posted image user posted image user posted image user posted image

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2009 21:25:17   
tintin
Mojca, že leta spremljam tvoj boj. Uživaj, uživaj, uživaj! In čestitke za Vala! 

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2009 21:26:00   
Katjusa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kako si lepo napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image iskrene čestitke in veliko veliko cartanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2009 21:26:25   
sonček33
MOJCA,
kako sem vesela za vas. Prelepo je bilo tole prebrati. Super, da s takim optimizmom preskakujeta ovire. In ga imata - vajinega sinka... Vem, koliko si pretrpela, kaj vse si doživela. Zaslužiš si srečo. Čuvajta ga. Radi in lepo se imejte.

Val je pravi lepotec.

< Sporočilo je popravil sonček33 -- 18.7.2009 21:32:52 >

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2009 21:28:02   
Fargesia
ooo, Mojca, čestitke še enkrat!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2009 21:32:16   
Janeja
Samo da ste skupaj doma. user posted image
Zdaj se pa le nacartajte. Vse hudo je za vami, zdaj je čas le še za srečo. Naj vam je življenje nakloni v izobilju.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2009 21:51:12   
max81
čestitke ter veliko zdravja in ljubezniuser posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.7.2009 21:57:11   
Anonimen
Ze vceraj sem videla slike user posted image ...

Cestitke se enkrat, tako sem vesela zate :).

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.7.2009 22:45:40   
CatJa
Kak lepi pikec je. Iskrene čestitke in veliko zdravja malemu Valu! user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 14
19.7.2009 0:26:40   
felix7
draga Sulfinija, sploh te ne poznam, ko sem pa tole prebrala, sem pa kar jokala zraven user posted image z veseljem preberem takšne zgodbe s srečnim koncem in se veselim z vami. Veliko lepega vam želim v družinskem življenju user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.7.2009 8:29:27   
**Tinkara78**
M. in Š!

Želimo vam, da čimprej nadoknadite manjkajoče kg in da uživate v družinski sreči!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.7.2009 8:34:01   
botrca
Kakšna zgodba...srečen konec...kaj naj rečem...čestitke Valu za pogum in borbo za življenje...mami tebi pa kapo dol...kaj smo vse pripravljene storiti, kajne?

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.7.2009 8:38:55   
alička
Čestitke in uživajte še naprej.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.7.2009 8:43:29   
muki1
Oh, vidva pa sta res pretrpela še pa še, preden ste dobili tega vašega sinčka. Verjamem, da je najsrečnejši otrok na svetu, ker bo imel najboljša starša. Čestitam, zdaj pa samo še uživajte.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.7.2009 8:43:54   
zvesta
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.7.2009 8:48:20   
rija
Mojca, tako srem srečna za vas user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 21
19.7.2009 8:48:59   
dajamaja
Draga Mojca!

Tebi, Valu in očku iskrene čestitke, da ste končno družinica! Vse najlepše in dobro v prihodnosti vsem trem!

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.7.2009 8:52:08   
S*
user posted image  user posted image  user posted image Sedaj pa uživajte kot družinica user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.7.2009 9:29:08   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Pozdravljene virtualne prijateljice!!!

Ne vem kje naj začnem preveč vsega se je zgodilo v teh 13.tednih,ki sem jih preživela v porodnišnici Maribor.

17.4 sem obiskala svojo G katera mi je namerila v 23.tednu nosčenosti 1,5cm materničnega vrata in napotila takoj v porodnišnico Mb grozil mi je predčasen porod in isti dan sem izvedela najlepšo novičko da nosim pod svojim srčkom fanta,ki je bil takrat težak dobrih 500g.
Prve popadke sem dobila v 24.tednu in smo jih z infuzijo uspešno ustavili.Drugi popadki so se pojavili v 26.tednu in smo jih spet uspešno ustavili,takrat je na UZ bilo ugotovljeno da imam tudi plodovnice preveč.Tretji popadki so se pojavili v 27.tendu in  takrat sem prvič bila odpeljala v porodno sobo in hvala bogu ustavili so jih ponovno.Od 29.tedna naprej sem bila brez materničnega vrata in z resnično strogim mirovanjem prikorakala do 31.tedna nosečnosti.Moje vedno prve besede na vsakem UZ so bile Bo najin fantek preživel???In vedno znova bridek jok ko mi je govoril v % kake možnosti ima najin fantek da preživi.
8.6. 5.dni pred mojim rojstnim dne mi je ob 12.00uri počil mehur torej odtekla mi je voda.Takoj zatem kličem sestro voda takoj na nosila v porodno sobo kjer me je sprejela babica naša prijateljica Miljana moj angel varuh v času mojega bivanja v porodnišnici.Do treh ko so se pričeli redni popadki me je predala babici Ivici.Torej ob 3 sem dobila svoje popadke niso bili boleči in ob 6.uri tri ure zatem odprta celih 10cm in babica Ivica je možu rekla Rodili bomo.Spremljalo me je 10.ljudi ob porodu oziroma iztisku ploda,pediater in inkubator.Ob 18.59 uri je bil za naju z možem najsrečnejši dan najinega življenja zajokal je bridko najin fantek,ki sma ga poimenovala Val.Vala so takoj odpeljali na pregled k pediatru ga zavili v pleničko mamica ga je poljubila in pediater se je zadrl v ozadju gospa v zgradbi na intezivni bo kot vi velik je 39cm in teža je 1600cm.Takrat je bil zame najsrečnejši trenutek najin fantek je zdrav manjka mu le teža.Ob desetih zveče sem bila pripeljala na oddelek in drugo jutro so mi še naredili UZ,ker so sumili da je v maternici ostal košček posteljici in bo potrebna abrazija vendar je bilo vse ok in abrazija ni bila potrebna.Ob 11 uri 9.6 sem prvič videla najinega sončeka v inkubatorju.Punce moje kaj sem preživ ela tisti trenutek ni za opisati...Val je imel le 10.sekund na dan poroda dihalno stisko vendar se je vse lepo uredilo.Tri dolge tedne je bil v inkubatorju maica pa mu je pridno črpala mleko,se z njim pogovarjala ob inkubatorju,....Čez tri tedne ko je imel težo 1670g je bil premeščen k meni na oddelek v toplo posteljico,teden dni zatem pa v navadno posteljico.16.7. je Val tehtal 2110g in velik je bil 44cm in takrat sma odšla skupaj domov.Dnevi letijo kot bi mignil,najin sonček je pravi korenjak,smeji se,lepo spi priden dojenček in kmaj sedaj verjamem da sem mamica malemu princu Valu.Sicer se ne doji čepam mleko in nekaj pojema tudi dodatka ker mu je moje mleko premalo.Danes sem malega korenjaka prvič sama kopala in včeaj smo z malim Valom naredili prvi kratek sprehod.Tako dodala bom še nekaj slikic v album in kaj več napišem še drugič Val se že zbuja čas je za hranjenje.

Val mamica in očka te imata najraje na tem svetu,hvala da si naju osrečil ko se nama nasmeješ in pogledaš z modrimi čkami se nama obema srce topi.Hvala bodi priden,pridno rasti rada te mata tvoja mamica in očka.

LP Mojca in mali veliki Val.

P.s:Še tole manjka,prvi porod trajal le štiri slabe ure,mami dobila le dva šiva in tričetr poroda prespala.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 24
19.7.2009 9:38:12   
tasa_m
Sulfinija, marsikdaj sem prebrala tvoje poste in upala z vama, da vama uspe!!
In glej, postala sta starša vajinemu bitjecu po imenu VAL.
Čestitam še enkrat in uživajte v družinski sreči..zaslužite si jo!! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?