|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mali živc
26.9.2012 10:18:16   
mayble
Moj triletnik ima že nekaj časa čudne izpade med igranjem - če se naprimer igra z lego kockami in mu ne gre, začne živčno pojokavat in kričat ''ne gre, ne gre''..in potem od živcev brcne ali zmeče vse kocke od sebe. Je to normalno, kako odreagirati? ga ignoriram ko ima take izpade ali naj ga opominjam, kaznujem? če mu mirno razložim da naj bolj mirno naredi ne pomaga.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mali živc
26.9.2012 10:28:37   
nyna84
Mogoče bi ga ob takem izpadu vprašala, kako se počuti, naj ti opiše z besedami ali je jezen, žalosten, ... pa ga poskusi usmeriti, kako mora odreagirati. Razloži mu, da te lahko vedno prosi za pomoč in mu boš pomagala, če mu ne gre, ali pa mu boš pokazala, kako bi moral, da bi šlo. Pri treh letih že razume, da s svojim obnašanjem ne doseže ničesar razen slabe volje vseh vas. In se lahko nauči, kako izraziti svoja občutja, da se boste vsi bolje počutili.

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2012 10:30:23   
ronja
Ja, je normalno. Ko smo frustrirani in nam nekaj ne gre, nekako sprostimo svojo jezo - to je zdrava varianta. Druga varianta je, da jezo kopičimo v sebi in bo enkrat butnila ven ob nekih okoliščinah, ki bodo v nas prebudile ta občutek, pa čeprav sploh ne bo primerno.

Sicer pa: če sama pišem za službo, pa pozabim spravit in ne opazim, da nimam kabla v vtičnici, pa mi račko vse zgubi... misliš, da to čisto mirno zenbudistično prenesem? Ne, sem kar jeznauser posted image , ja, najrašji bi kišto nekam vrglauser posted image . No, je ne, ker jo še rabim, ampak včasih rečem kaj, lubi sočno zakolne, včasih celo udariva z roko po mizi ali po kolenuuser posted image . Boljše to, kot da se potem zdereš na nekoga, ki ni nič kriv, ampak je slučajno ravno tam.

Kaj naredit? Povej mu, da razumeš, da je jezen, povej, da si ti tudi jezna, ko ti kaj ne gre, pokaži mu načine, kako lahko izrazi svojo jezo, pa da je tebi sprejemljivo. Nekak jo mora dat ven. Najdita nekaj, kar je tebi sprejemljivo, njemu pa pomaga - to ima vsaka družina po svoje, enim je nezamisljivo, da tresneš z vrati, drugim, da oči zakolne, tretji pa vržejo krožnik v stenouser posted image (poznam vse 3 variante;). Samo ne zahtevat od njega, da je čisto miren, ko se mu nekaj, za kar se je zelo trudil, sesulo, to namreč res ni realno. Lahko mu pa poveš, da je lahko jezen, samo da naj ti lepo pove, če si želi tvojo pomoč. Nadret te pa ne sme, če njemu nekaj ni prav.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2012 10:41:56   
Najaa
Normalno ja. Mene tudi prime sveta jeza, ko mi kaj ne gre od rok. user posted image  Recimo kaj res pomembnega. In moji dve tamali isto seveda. Jaz jima rečem, da me lahko kadarkoli prosita za pomoč, če kaj ne gre. Ali pa da poskušata stvar narediti lepo počasi, pa bo šlo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2012 19:46:04   
m_o_i
po prebiranju knjige "globine, ki so nas rodile" (Alenka Rebula, priporocam!) se trudim na napade togote odzivati z mislijo: aleluja, malemu mozu se razvija lastna volja user posted image

ni pa prijetno in zelo tezko je mirno odreagirat...tudi pri nas je vse letelo ne samo po sobah, ampak tudi cez balkon! mi je pa uspelo v mesecu dni otroka zrelaksiratuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2012 15:44:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mayble
... ga ignoriram ko ima take izpade ali naj ga opominjam, kaznujem?

predvsem je to priložnost, da se nauči kako:
- potrpeti
- kontrolirati svoja čustva
- se soočiti z neuspehom.

Ne smeš ga ne ignorirati, ne kaznovati. Moraš ga usmerjati, mu pomagati predelati. Npr. našemu sem povedal dve stvari, ki sta mu pomagale, prvo, da tudi očku ne gre vedno tako kot hoče, pa se mora potruditi, ker zaradi takšne reakcije kocke ne bodo šle skupaj in drugo, da si je vedno za vsako stvar potrebno vzeti dovolj časa. Če si časa ne vzameš, tudi ne moreš pričakovati, da boš uspel. Najprej si ti vzameš čas in tako z vzgledom in razlago pokažeš postopek: Prvo se umiriš in pogledaš, zakaj ne gre, ugotoviš in nato popraviš in... če ne gre, pogledaš še enkrat in ... gre. To sva naredila parkrat skupaj, potem pa nisem več zasledil takšnih reakcij.

(odgovor članu mayble)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2012 13:43:14   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: mayble
... ga ignoriram ko ima take izpade ali naj ga opominjam, kaznujem?

predvsem je to priložnost, da se nauči kako:
- potrpeti
- kontrolirati svoja čustva
- se soočiti z neuspehom.

Tole sem jaz začela opažat pri brcanju žoge. Takoj ko je en hitrejši od njega oz. mu žogo vzame, se mali vrže po tleh in se začne dret user posted image Tako da zdej pač trenirava v tej smeri, da enkrat da on gol, drugič ga dam jaz, enkrat je en boljši, drugič drugi --> ne more bit skos ON najboljši. Pa je že po parih dneh bolje in tudi lepše se igra z drugimi otroki, ker mu ni tolk pomembno, KDO je dal prvi gol in kdo ga še ni dal... Sicer nekaj tekmovalnosti je dobre, ampak da se bo pa zato po tleh metal!? user posted image user posted image

Hm, a sm mal falila temo? user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2012 13:47:16   
Aninchy
Pri kockah smo imeli pa podobno kot pri vas (avtor teme). Pa sm se lepo mirno vsedla zraven njega in mu pomagala. Sem rekla: dajva lepo počasi, skupaj, lepo narahlo in natančno. No, pa je šlo in potem veselje na višku user posted image Poskušam mu pokazat, naj se problemov loteva zbrano in lepo počasi, pa bo vse šlo "skupaj".

Enako pri obuvanju čevljev - tu smo tudi pustili nekaj živcev. Zdaj pa mora sam lepo poskusit, počasi in se malo potrudit, če pa še vedno ne gre, mu svetujem in pomagam.

Je pa te stvari lažje reči kot narediti. Jaz imam dobre živce in si vzamem čas, pri atiju je pa ponavadi tako, da sta na koncu oba slabe volje user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?