Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Malarija- nosečnost- Lariam 16.7.2008 14:52:37
|
|
|
|
karlin
|
Živjo! Imam vprašanje za ginekologinjo glede načrtovanja nosečnosti... S punco se poročiva to soboto, nato pa že v ponedeljek odletiva na potovanje po Tajski, Laosu in Kambodži v lastni režiji. V potovalni ambulanti so nama svetovali uporabo antimalarikov Lariam, da bi zmanjšala možnost okužbe z malarijo. Sedaj sva v dvomih glede uporabe teh zdravil zaradi njihovih stranskih učinkov (halucinacije, neprespanost, depresija). Zanima me, za koliko časa po prihodu iz potovanja naj odloživa nosečnost- veva, da se malarija lahko razvije še celo leto po vrnitvi??? Ali se ta "čakalna doba" kaj poveča, če med potovanjem jemljeva antimalarike, ker so zelo močna zdravila, da ne bi bili vzrok morebtne predporodne okvare ploda? Najlepša hvala za odgovor! Lp, Luka&Maja
|
|
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 16.7.2008 16:33:25
|
|
|
|
piamaria
|
Luka in Maja, najprej...lepo potujte in se nehajta obremenjevat....ni pa priporočljivo, da se jemljejo te substance med načrtovanje, ampak.... midva sva se vrnila po enem mesecu oddaha in sem uživala točno te tabletka....nisem zanosila!!! Potem sem po 2. mesecih zanosila in rodila zdravega korenjaka....mislim, da so dodatne skrbi odveč.... Res pa ni dobro no Počakajta in potem bo še toliko lepše v troje
|
|
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 19.7.2008 23:34:07
|
|
|
|
nf
|
Tudi midva sva lansko leto načrtovala pot v območja, okužena z malarijo, in sva se zato malo pozanimala na to temo. Meni so rekli, da po antimalarikih naj ne bi smela zanositi okoli pol leta Valda jih potem raje sploh nisva jedla, samo pot sva si prilagodila in se pretežno izognila tem območjem. Pa špricala sva se z vsemi rečmi proti komarjem (DEET 30 mora imeti) + uporabljala mreže za komarje ponoči. Imela sva pa s seboj tablete Malarone ali nekaj tazga, ki jih uporabiš v primeru, če se ti na poti razvije malarija. Vso srečo in lepo potujta!
|
|
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 19.7.2008 23:58:05
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: nf Meni so rekli, da po antimalarikih naj ne bi smela zanositi okoli pol leta Enako so rekli moji prijateljici.
|
|
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 20.7.2008 19:36:07
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR IZVIRNO SPOROČILO: nf Meni so rekli, da po antimalarikih naj ne bi smela zanositi okoli pol leta Enako so rekli moji prijateljici. Tudi meni so tako rekli
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 21.7.2008 8:45:35
|
|
|
|
*bubi*
|
Če pa že jemljeta antimalarike, pa se morata zavedat, da zmanjšajo zanesljivost KT. Je kar nekaj , ki so nastali zaradi tega in je z njimi vse OK.
|
|
RE: Malarija- nosečnost- Lariam 21.7.2008 9:46:57
|
|
|
|
flor
|
Midva sva jemala Malaron, je dražji vendar ima manj stranskih učinkov. Rekli so nama, da ne smeva zanosit 3 mesece.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?