zi&mm
|
Pika 10, mi imamo doma 6mesečno rotvajlerko Tanino (slikice so v albumu)in je zelo razigrana, živahna in simpatična psička ter najpomembneje ubogljiva :kuza:. Glede na njeno starost je še sama otrok in ko se je Žiga rodil je bilo prvo vprašanje kako bo zgledalo :zmeden2: , ko bo Tanina v bližini :duda: ampak izkazala se je za oceno 10 kot da bi bila ona sama mamica;). Med mojo :nosecka: je vedno pazila name, nikoli ni skočila name kot skače po mojih, ko sem sedela na kavču, se je ulegla zraven in kot da bi poslušala kaj se dogaja v trebuščku :)- ; no, pred tednom pa sem ji dovolila dostop do Žigca, ki je bil star le 10dni, ga je povohala, poliznila po pajacku, prevohala sobo, kjer Žigec spi, ovohala voziček, malo zacvilila kot da bi kazala nekakšno veselje in srečo. Še preden sem ji dovolila dostop do :duda: pa je seveda mene celo prevohala in obliznila ni pa skočila gor. S takimi psi je treba znat delat in jim na pravi način razložit določene zadeve; Tanina je po naravi kar ljubosmuna psička ampak ko je pri nas kaj novega jo moj brat(njen lastnik) prime (nežno-da se razumemo), postavi pred novo stvar, da ona ovoha in ji samo reče: "Nina, to je naše in moraš bit pridna" in ona seveda razume tako da z njo res nimamo težav. Pri tvoji tašči in njenemu psičku je le stvar vzgoje, kako se oni kot lastniki obnašajo do njega, kako so ga vzgajali, če je poslušen in ubogljiv na njihove ukaze ampak če ti pač nočeš, da je v bližini :duda: jim to lepo dopovej sicer če je pes sprejel tebe kot novega člana, bo tudi :duda: vendar ga je treba potopoma privajat na otroka. Naj ga dajo na povodec pa mu daj ovoha :duda: in če skoči vanj, naj mu dopovejo da to ne sme. Res pa je, da ti psi veljajo za ke krvoločno pasmo pa trmasto tudi. Najpomembneje je, da pes ne začuti da te je strah in da se ga bojiš, ker lahko odreagira zelo nesramno včasih tudi napadalno. Želim ti čimbol mirne obiske pri "nesojeni" tašči in če ne gre drugače daleč od :kuza: Lp, Mili
|