zabica26
|
Ja, ja to so začetniške skrbi, potem pa gre vse kot po maslu… Torej, pri nas imamo 11,5 m razlike, torej manj kot leto dni. Kaj nej rečem? Ko sem zanosila, je imel tavelik 3-4 m. Torej, sem ga celo nosečnost nosila, bila cele dneve z njim zunaj, se igrala na tleh, pospravljala, kuhala, ga nosila po stopnicah (vsak dan nekajkrat na dan 2 nadstropji), bolj malo spala , športala do konca (do mesec pred porodom). Rodila sem malo prej, ker je bil mali v medenični vstavi , pa še zastoj rasti je bil ugotavljen, ampak ni pomembno. Je bilo vse ok. Hotla sem povedat, da sem bila pač 5 dni v porodnišnici, pa so doma preživeli brez mene. Ko sva prišla pa s tamalim domov, se je pa žur začel. Zaradi majhne razlike sem imela voziček za dvojčke (brez njega bi bla lahko skoz doma, tako pa sem hodila v šopinge, na dolge sprehode, na obiske, skratka povsod), novo posteljico (kupila sva taveliko večjemu, ker sva ga pri 18m dala spat v posteljo brez ograjce, je pa res, da je postelja zelo nizka. Stolčka sem imela že prej dva, tripp trapp in peg perego, vsa oprema je bila od prvega. Dokupila sem še flaške in drugi potrošni material. Je pa res, da sem imela oba doma. Če bi bil starejši v vrtcu, ne bi rabila ničesar. Mene takšne razlike kot bo pri vas, sploh ne bi bilo strah… No, sej me tut naše razlike ni bilo, samo včasih sem se samo za glavo držala. Še nekaj...kakšne 3 mesece pred rojstvom naj začne bolj intenzivno očka delat z večjim otrokom... da se ga malo navadi. Sicer pa so otroci tako prilagodljivi, da se nam še sanja ne.
|