|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majhen otrok nočne ure in nadure
26.5.2009 9:27:26   
rožica30
 V našem podjetju gre že vse narobe zato me zanima še tole. Zaradi recesije so veliko ljudi odpustili dela pa so si nakopali še več če želijo da bo podjetje ostalo. Tisti ki smo ostali so nam kar lepo postopomai začeli premikat del. čas in hodimo delat že zjutraj ob 4.00 pa ostaneš dokler ni dela konec tudi do 15.00. Dva meseca sem še delala tako ampak glede na to da je plača itak ista pa glede na to da imam otroka starega 20mesecev sem se uprla da ne bom več tako delala. Glavna šefica mi je rekla, da ok ni mi treba hodit že ponoči bom pa ostajala naprej ker to potem ni pravično do ostalih ki pa imajo že velike otroke. To pomeni da bi potem js prišla ob 6.00 pa delala čist0 odvisno od dneva ampak do 15.00 ali pa še dlje ostale bi šle ob 14.00 domov.
Naj povem da pogodbe za tako delo nisem podpisala nikoli na pogodbi mi piše delavnik z 40 urnim delavnim časom. Za nočne in nadure nisem pdpisala nič.
Res pa je da smo vmes zaradi pomanjkanaj dela imeli zelo malo ur samo je bila tudi plača temu primerna oz sem dala dopust v ure tako da v minusu z urami nisem da bi jih mogla prinašat notr. Kaj naj naredim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majhen otrok nočne ure in nadure
26.5.2009 10:07:21   
amanuz
Haj!
Predlagala bi, da se obrneš na inšpekcijo za delo, pa ne, da bi firmo že kar tožarila ampak samo vprašaj, da ti povedo, kaj se sme in kaj ne, kake pravice imaš kot mlada mamica. Načeloma mlade mamice ne delajo nadur, ampak to je uradno stališče, neuradno pa, če jih ne delaš, se te znebijo, že najdejo način, ali si kao tehnološki višek ali s tabo tako grdo ravnajo, da sam odideš itd.
Srečno!

(odgovor članu rožica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Majhen otrok nočne ure in nadure
26.5.2009 11:24:29   
anika87
rožica, zaj... situacijo imaš ja... Prisilit te ne bi smeli v nič, kar ne podpišeš, res pa je, da je praksa eno in zakonodaja drugo... v velikih primerih si gresta navzkriž. Lahko se pozanimaš pri inšpekciji, kot piše amanuz, lahko vprašaš na vašem sindikatu, če si članica... je pa res, da te lahko potem spet po drugi strani zafrkavajo...
Fajn zrihtaj in srečno!

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu amanuz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?