Nussk4
|
Hej,hej... Najprej hvala lepa tebi Chocolat za odprtje teme, da bomo lahko naprej klepetale, delile izkušnje, nasvete, srečo in morda tudi tegobe, ki jih uživamo skupaj s svojimi majčki in majčicami 2012. Tudi pri nas je precej mirno. Naša princeska je taka lenoba, da bi spala cel dan če bi ji pustili. Kar pa je posledica bakterije, ki jo je imela. Dobili smo sirup Pancef in ga jemali en teden. Moram priznati, da se sedaj že dva dni malčica sama zbuja na približno 3 ure in hoče jesti. Tudi doji se dalj časa. Prej ko sem jo morala zbujati sama, sva se dojili samo 5 minut na eni strani in je mala spet zaspala, potem sem jo previla, da se je ponovno zbudila in jo spet pristavila, pa je samo parkrat potegnila in spet spala. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da je izubljala težo, kljub mojemu matru, da bi več pojedla. Patronažna mi je svetovala naj jo na 3 ure zbujam (razen ponoči-mi je svetovala naj jo kar pustim spat, da se takoj navadi, da je noč za spat), pristavim na eno stran, drugo stran, ki pa je ne poje skoraj nič pa izčrpam in ji dam po steklenički, ker je očitno tako utrujena, da enostavno ne more več vleči in poje le toliko, da ima malo občutka sitosti. Tako sedaj res počneva in hvala bogu nama sedaj uspeva pri pridobivanju teže. Porodno težo je naša Hana imela 4400g(velika punca) Odpustno je imela 4200g, v ponedeljek ko jo je patronažna tehtala je imela 4220g, čeprav sva imeli 14 dni nazaj že svojo porodno težo nazaj. Potem je prišla patronažna še v četrtek in je imela Hana še vedno 4220g, pa je rekla naj nadaljujeva s tem sistemom, ker je imela vsaj enako težo kot pred dvemi dnevi, pa da bo prišla še naslednji dan, da bomo videli, če bo šlo gor. Res je prišla potem včeraj in preden jo je stehtala je rekla da upa da je šlo vsaj 5g gor, po šolsko bi moralo iti 20g, naši Hani pa je tehtnica pokazala 40g več JUHUHUHU. Tako da imamo sedaj 4260g. Ponovno se bo patronažna oglasila v torek...uffff, no hvala bogu se sedaj mala zbuja sama in tudi je veliko več. Sedaj je na eni strani 20 minut in potem zaspi, pa jo grem previt in ji dam še po steklenički svoje mleko, ki ga črpam po navodilu patronažne iz dojke na katere ne izprazne, pa še tistega poje 10-20ml. Po podoju seveda. Res da imamo kar dosti dela, ampak saj pravim, sedaj napredujemo in ko pridemo nazaj na svojo porodno težo je rekla patronažna, da se bova lahko zopet samo dojili, ker mleka imam dovolj. Toliko zaenkrat o našem problemčku. Jasmina 85: Kolikor sem seznanjena, lahko dojenčki ne kakajo tudi do 7 dni, sicer se mora vseeno spremljati ampak baje je do 7 dni še vse v mejah normale. Čeprav verjamem, da se malček ne počuti dobro, če ne more kakat in verjetno zaaradi tega tudi toliko joče. Upam da se čimprej porihtata, da bo noči zopet mirne. Vreme pa upam da se čimprej poštima, kajti tale dež je res zoprn, ker ne veš kdaj se bo spet ulilo... Lep povzdravček vsem...
|