|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčkeno me je strah
7.8.2008 11:31:36   
Mončica
Živjo punceuser posted image

Že nekaj dni skoraj obsedeno spremljam vaš forum, berem porodne zgodbice in ob vsaki kar zajokam, tako lepo so napisane.

Stara sem 26 let in do pred dveh let nisem čutila absolkutno nobene želje, da bi postala še sama mamica, kljub temu, da otročičke naravnost obožujem in fant me vedno heca, da me ne pozna, ko spustim krik iiiiiiiiiiiiiiii - ko greva mimo kakšnega dojenčka.

Ampak strah me je. Imam namreč en zdravstveni problem. Morda je tukaj kakšna mamica ali bodoča mamica, ki je imela podobno situacijo.
Matra me namreč visok srčni utrip, za kar jemljem tudi tabletke. Moj srček je sicer popolnoma zdrav, močan, pač zelo hitro bije, vzroka pa nikakor ne moremo ugotoviti. Pritisk je super, vedno normalen. In česa me je pravzaprav strah? Zaradi tovrstnih težav imam namreč zelo malo kondicije, ne prenašam fizičnih naporov, za vzdrževanje lepe postave delam različne vaje. Nosečnost pa je za telo napor, prav tako sam porod. In skrbi me, ker se v nosečnosti utrip še poviša, ob porodu pa...si sploh ne znam predstavljati kako bo vse to izgledalo. Ne razumite me narobe, ni me strah bolečine, glede tega sem kar pogumna.

O svojih skrbeh sem se že pogovorila z ginekologom, ki pravi, da je v Lj porodnišnici oddelek za take primere in da bodo zame in za otročička lepo poskrbeli.
Vseeno pa bi morda rada kakšno vzpodbudo, izkušnje od punc, ki so se spopadale s podobnim vprašanjem.

Želim vam vse lepo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majčkeno me je strah
7.8.2008 11:36:33   
Anonimen
Jaz sem dobila samo tako informacijo (poleg tega, da mi malo hitreje bije, mi bije nepravilno, zlasti ob obremenitvah), da je v takih nosecnostih potreben nadzor kardiologa in ginekologa in da se je fajn pred nosecnostjo posvetovat s kardiologom. Dalje pa se nisem zanimala, ker imam do nosecnosti se veliiiiiiiiiiiko casa user posted image

Moras upostevat tudi to, ce so tablete sploh kompatibilne z nosecnostjo. KAr se poroda tice - ce je prenevaren naraven porod, ti itak carski rez ne uide, tako da se jaz zaradi tega ne bi sekirala.

(odgovor članu Mončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2008 11:40:49   
lubicamoja
Vse nas je potihem bilo strah. Verjemi...
Jaz sama sem astmatik, imam nizek pritisk, slabokrvna, povrh vseha pa se ukrivljeno hrbtenico...

Meni so močno odsvetovali nosečnost, še iz drugih razlogov (jih nebi komentirala).

Toda zdaj imam 11 mesečno punčko in mi ni žal, da sem tvegala in veliko trpela...

Želja je bila močnejša in mislim, da če si res nekaj želiš to tudi dobiš (je pa res,da v vseh primerih žal ne).
Želim ti, da premagaš strah in upam, da te od začetka ter vse tja to konca spremlja sreča....

(odgovor članu Mončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2008 12:18:30   
Mončica
Hvala vama punceuser posted image

Vsekakor se mislim predno zavestno zanosim še pogovoriti s kardiologom in ginekologom. Oba sta mi sicer dala zeleno luč, nič pa ne škodi, da se še enkra pomirim.

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2008 13:40:54   
Anonimen
Jaz sem imela skozi celo nosečnost zelo visok krvni tlak,in me je bilo tud strah kako bo šele med porodom.Vse se je dobro izteklo,tako da sem bila zelo vesela.Tebi pa želim,da čimprej zagledaš dve črtici in da bo tvoja nosečnost potekala brez problemov.

(odgovor članu Mončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2008 21:38:36   
Naja30
Ne skrbi, kot ti je ena napisala, imajo v P Lj za take primere poseben oddelek in nosečnost je bolj kontrolirana in vodena.

Anonimna, ki si imela med nos. visok krvni tlak, bi se mi prosim javila na zs? Tudi sama sem imela težave s tem in imam veliko vprašanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......