ronja
|
Včeraj smo nujno morale it, ker so v soboto zvečer prišle maškare na vrata in smo jih seveda bogato obdarovale in se jima je strašno fino zdelo in onidve bi tudi šli... Drugo leto bomo malo bolj organizirani (da se bom uspela še jaz našemit, recimo;), pa sosedove otročke smo povabile, da bomo šli skup), letos je pač nekdo imel prednost (dojenčki nimajo nobenega filinga, kdaj je pust in da bi morali takrat spat, da bi lahko mami v miru šemila ostale člane družine ). Ampak sta pa šli včeraj do par sosedov in je bila sreča na vrvici:). Dobili sta ene domačice, ene s čokolado oblite maslene piškote, čokoladne rozine in vsaka eno mandarino - kar ok, glede na to, da smo pozvonile samo parkrat . Meni je bilo to vedno simpatično, vendar sama nikoli nisem šla, ker moj oče ni bil za te fore (njemu grejo maškare na živce), mami se pa tudi ni dalo. Zdaj ju razumem (mi je tudi bilo malo nerodno), ampak se pa spomnim, kako sem si sama želela in vidim, da sta malidve isti , zato bomo pač to tradicijo uvedli:). PS. seveda je pa hotela met vsaka svojo vrečko, tako da sem zdaj par dni samo šivala - ker sem naredila Ronji žirafasto trobico (je bila žirafa) za tole pohajanje okoli, potem je pa še Lejla hotela met svojo, ampak je morala bit roza (bila je lev )... No, sta dobili vsaka svojo in potem je bil problem, ker so sosedje dajali večje sladkarije, ki v Ronjino niso šle in sta morali it še do enih, da je dobila še Ronja nekaj v svojo torbico... Umreš od smeha