|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mačke, fijuuuuu
23.5.2008 17:57:28   
skuštrana
Pa to ni več resuser posted image user posted image

To, da so na vrtu in markirajo vse okoli, da full smrdi še nekako prenesem, ampak tole kar se je pa ravno zgodilo je pa višekuser posted image Potepuški maček se nam je všetal v stanovanje in polulal vrata v kopalniciuser posted image user posted image . Vse okoli hiše nam tako ali tako smrdi, ker non stop markirajo, zunaj ne smeš pustit nič, ker takoj polulajo - voziče naprimer, otroško kolo, vse...Zdej jih imam pa zadostiuser posted image user posted image in bi jih najrajši kar z luftdrukarco nagačla (društvo za zaščito živali ne to brat, ker sem zelooooooooo jeznaa)...Piz... jim m... Pa imam drgač mace full rada, samo kar je preveč je preveč..Kaj se mi bo jutri všetala v stanovanje in mi polulala otroka, ki se igra na tlehuser posted image

KAKO SE JIH NAJ ZNEBIM...Ker te luftdrukarce res ne bi rada uporabilauser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mačke, fijuuuuu
23.5.2008 18:06:50   
pikalonca
Jaz sem okol hiše po coklu kar z varekino pošpricala in imam sedaj nekje en mesec mir, ker pri nas je bila zelo podobna zgodba.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2008 18:16:12   
Anonimen
Kupi si user posted image , pa jih ne boš mela.

(odgovor članu pikalonca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2008 18:17:37   
skuštrana
Z varekino praviš..Škoda ker je nimam doma bi šla takoj to narest. Ker tole je pa res že too much..Pa ko jih naženeš se sploh ne bojijo..Samo gleda me kot da sem jaz z Marsa padla na naš vrtuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2008 18:21:11   
zvesta
Če sama nimaš živali (psa, mačke), okrog hiše potresi poper.

Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2008 18:33:09   
helloKitty
Nabavi si mačko (ženskega spola).

Đoli:)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2008 18:36:08   
jolly123
ja pokliči društvo za zaščito živali in se dogovori, če je možno da se mačke zastonj sterilizirajo in kastrirajo. To bo pripomoglu k temu, da se ne bodo več bojevale za ozemlje in ne bo markacij. Poleg tega pa tudi ne bo novih mačkov, ker se le ti ne naseljujejo tam, kjer so že ene mačke.

Varekino pa vsekakor odsvetujem.

(odgovor članu helloKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2008 18:38:19   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: helloKitty

Nabavi si mačko (ženskega spola).

To ne bo pripomoglo k ničemer. Bo samo narasla populacija mačkov. Mački imajo mladiče dvakrat letno in kaj bo s tem rešila, da si bo nakopala še več mačkov okoli hiše.

Koliko so pa stari ti mački? Mogoče bi se celo dalo oddati jih?

(odgovor članu helloKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2008 18:44:43   
Anonimen
Muce, ki živijo z lastniki v individualnih stanovanjskih hišah, običajno bivajo tudi na dvorišču in vrtu. Plezanje, skakanje, plazenje, lovljenje,… so nepogrešljivi del njihovega vsakdana. Naravno obnašanje, navade in nagon muc, predvsem navadnih domačih, pa nehote lahko povzročajo tudi različno škodo. In vrt je kot nalašč idealen za to. Kaj torej storiti, da rože, zelenjavo in ptice obvarujemo pred njimi, obenem pa vrt naredimo prijazen in dostopen tudi mačkam? Eden najuspešnejših načinov sta zagotovo kastracija samcev in sterilizacija samic. S tema preventivnima posegoma preprečitve nepotrebnega   dodatnega  vsakoletnega  prirasta  mladičev se bosta delno polenila, izbrala in označila manjši teritorij od siceršnjega običajnega, ne bo več gonitvenih ciklusov ter z vseh koncev pritepenih muc, prihranjeni vam bodo iztrebki, markiranja, pretepi, povzročanje škode na gredicah,… in ostalo. Če imamo na vrtu ribnik brez rib, bo tudi ta mačko odgnal, saj je splošno znano, da se že nagonsko izogibajo vode. Že po naravi so namreč nagnjene k prehladom.

Pomagamo si lahko tudi z različnimi spreji in zrni za odganjanje, ki jih razpršimo po tistih kotičkih vrta, ki jih želimo mucam narediti za prepovedane.

user posted image  user posted image

Tam, kjer na vrtu ne želimo mačje prisotnosti, lahko zasadimo nekatere rastline, ki so mačkam neprijetne (npr. rutica, korenikasta krvomočnica, mrtva kopriva Coleus Canin). Po drugi strani pa muci namenjen kotiček vrta  lahko zasadimo z rastlinami, ki večino mačk privabijo, na primer baldrijan, ciperus (vodna palma), trava ostrica (mačja trava), meta, timijan, kadulja, žitna stebla (oves, pšenica,…) in peteršilj. Tako mačka ne bo zahajala na del vrta, kjer so okrasne rože ali zelenjava. Če muci na vrt postavimo tudi WC zaboj z mačjim posipom, bo svojo potrebo zagotovo opravljala tam in ne na gredicah. Pazimo moramo, da pred mačkami umaknemo rastline, ki so zanje strupene (oleander, difenbahija, filodendron, rododendrom, lovorika, bršljan, trsje, razhudnik, mlečki oz. euforbije, kaladij, božična zvezda…). Nevarne so lahko tudi steklene zimske gredice, saj mačke iz radovednosti lahko skočijo nanje, pri čemer se tanke šipe razbijejo ali razdrobijo in lahko mačko porežejo tudi do smrti. V tople grede med rastline lahko posipljemo tudi zmlet poper, ki mačke zaradi vonja odganja. Večje rastline zavarujemo tako, da okoli njih položimo veje vrtnic ali božjega drevesa. Del vrta, kamor želimo mački preprečiti dostop, lahko zavarujemo tudi tako, da ga enostavno ustrezno zamrežimo.

Pa društvo pokliči. Če se jih ne bo dalo oddat, se jih bo verjetno dalo vsaj kastrirat pa sterilizirat da se ne bodo nenadzorovano razmnoževale, pa da ne bodo več markirale.

Pomoga tudi sok limone ki mačkom ful smrdi in poper.
Varekina je pa strupuser posted image

< Sporočilo je popravil karin24 -- 23.5.2008 18:45:42 >

(odgovor članu jolly123)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2008 19:05:29   
skuštrana
Mačke so starejše, društvu dol visi za njih..dobesedno. O sterilizaciji lahko samo sanjamo, razen na svoje stroške. Bom probala s tem sprejem, pa upam da vsaj malo pomaga. Kje se to kupi. Kar zdejle grem pa poper trosituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2008 19:12:39   
jolly123
katero društvo si pa to klicala? Da jih malo "prijateljsko" pocukam za rokav. lahko mi tudi na ZS. 

Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2008 19:54:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Mačke so starejše, društvu dol visi za njih..dobesedno. O sterilizaciji lahko samo sanjamo, razen na svoje stroške. Bom probala s tem sprejem, pa upam da vsaj malo pomaga. Kje se to kupi. Kar zdejle grem pa poper trosituser posted image

Sprej se dobi v vseh trgovinah za male živali. To besedilo je kopirano iz mr.pet.
Mogoče bi bilo pametno tudi kkšno navedeno rastlino posadit. Za začetek pa probaj posuti s poprom pa pošpricat z limoninim sokom.

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.5.2008 21:23:50   
pajčolanka
ma koliko mačk pa maš ti doma?
mislim ker vse skupi se sliši ful grozno. sem doma na deželi, pa odkar smo dali našo sterilizirat ni neke gužve okol bajte, ene parkrat sta prišla dva pogledat in to je to...
ni sile, tud pri sosedi ki ma več muc ni neke panike.
pri tebi se pa sliši kot da maš 3 mace pa 20 mačkov okol bajte. ampak glede na to kar si napisala bi tud jaz znorela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.5.2008 21:35:17   
skuštrana
Mi doma nimamao nobene mačke, vse so potepuške.. Smo imeli pa je umrl in ker imamo male otroke in smo veliko odsotni se nismo več odločili za njih. Je čez cesto kontejner za smeti in tam je njihovo kraljestvo, mi smo pa pač posledično na udaru. Ja, res je grozno.

Zdej sem posipala poper pa kar bo bo.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2008 22:00:51   
amaya
Pri vratih pomaga, če postavih polno plastenko vode...ne vem v čem je fora, vendar deluje...Izola jih je polna user posted image . Poskusi....drugače pa je najbolje, če si nabaviš muco....moj nono je imel isti problem, potem sem pa jaz prišla z mojimi macaki in so šle kr same...ker so pač tam zdej gospodarji user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?