|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mačka
30.7.2007 16:47:01   
Erin
Pozdravljene punce...

Zanima me, ima katera izmed vas mačko...? Zakaj?
Prijatelji me strašijo, da ko bom 1x zanosila da bom mogla dat mojo user posted image stran, meni pa se ob tej misli kar lomi srce...user posted image Pravijo, da je to nujno, da se ne bom nalezla toksoplazmoze od nje oz od njenim iztrebkov, samo, z mačkami sem v stiku že celo življenje, zato imam občutek da sem toksoplazmozo gotovo kdaj imela in jo prebolela...ne vem točen potek vsega  no, zato bi rabila vašo pomoč.
Mačkonka, ki jo imam 5 let, je že od 1 meseca naprej pri meni v stanovanju, cepljena, ne hranim je s surovim mesom... Še veterinar je rekel, da je pri meni v takem primeru večja verjetnost da jo dobim (toksoplazmozo) od surove zelenjave... Ginekolog pa pravi spet drugače... Me pa skrbi tudi, ko bom imela nekoč user posted image , da mu ne bi user posted image kaj naredila...

Prosim za vaše izkušnje, nasvete...kako ste ve ukrepale, kako bi, kaj narediti, kako se imate tiste, ki živite z user posted image in user posted image ...

Hvala že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mačka
30.7.2007 16:54:22   
Serendipity
Teejaa - sve v popolnoma isti situaciji ... Tudi jaz sem zelo navezana na svojo user posted image , sem jo dala cepit proti svemu i svašta. In me pravtako skrbi toksoplazma v primeru user posted image . Najini user posted image  bi se težko odpovedala... Vendar vem, da so tu tudi prioritete ...

Torej tudi mene zanima vaše mnenje oz izkušnje.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2007 16:59:13   
Anonimen
Jaz imam tudi mačka-dva. Ni šans da jih dam stran. Od notranjega mačka je nemogoče dobit toksoplazmozo. Saj ga hraniš z predelano hrano verjetno. Drugače jih daš lahko pregledat če sta pozitivna. Pozanimaj se pri veterinarju.
Miljonkrat več možnosti imaš  da T dobiš iz sušenih mesnin, neoprani zelenjavi z vrta...
Tudi meni govorijo da bom mogla mačke dat stran....sam jih hitr mine k dobijo tak ubitalski pogled. Najina mačka sta družinska člana. In ni pogojev da jih dam stran. Normalna skrb za čistočo pa bo.
To govorijo običajno totalno nevedni ljudje...k sploh ne vejo da mačke niso glavne prenašalke T. To ni bolezen mačk.

(odgovor članu Serendipity)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2007 17:00:22   
kodrana
pozdravljeni.user posted image

kar se tiče muce, po mojem je takole.
če jo imata v stanovanju in ne zahaja ven, ni problema. toksoplazmozo dobiš od mačke, iztrebkov, premalo očiščenega sadja in zelenjave..
toksoplazmoza je predvsem nevarna v začetku, torej sveža okužba. do tega je pa po mojem, če je, že prišlo.
jaz mačke ne bi dala stran, če bi zanosila in bi bila moja mačka v stanovanju, negovana. bi pa bolje poskrbela za higieno. več umivanja rok. in predvsem dobro oprana zelenjava in sadje.
mogoče ima katera več izkušenj s tem. lp.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2007 17:03:32   
Erin
Oooo, hvala punce, sem se že malo pomirila...

Hvala vam.. user posted image

P.S. Če ima še katera kak nasvet, izkušnjo, je zelo dobrodošlo...

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2007 18:59:23   
Anonimen
user posted image  Daj povej tem svojim prijateljem, da so neizobraženi bumbarji, zaradi katerih toliko živali na svetu trpi, ker jih zavržejo, ko pride v familijo dojenček (oz. že prej) ali pa naredijo z njimi kakšno drugo grozoto.

Sama pa bodi pametnejša, kar verjemem da si in malo pobrskaj po netu in preberi, kako se toksoplazmoza prenaša in v katerih primerih je potrebna previdnost.

MUCKA PA LE OBDRŽIuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2007 19:05:24   
piia
Tudi jaz sem imela podobne probleme, pa sem se pozanimala iz prve roke. Doma imam namreč dva mačka in ko sem zanosila, sem povprašala ginekologa o tem. Nobenega problema ni, tako kot so ti že druge punce napisale, več možnosti imaš, da dobiš toksoplazmozo od zelenjave, mesa. Sploh pa, če je mačka samo v stanovanju. Edino, kar si lahko dodatno previdna je to, da ne čistiš mačjega stranišča v nosečnosti, čeprav tudi tu ne more biti nič, sploh pa, če uporabljaš rokavice. Tako da, nikar se ne sekiraj. To ponavadi govorijo tisti ljudje, ki nikoli niso imeli živali doma in ne razumejo, kako lahko žival postane družinski član.

Žal pa ne vem, kako je, ko pride otrok na svet, ker se moja nosečnost žal ni iztekla tako kot bi mogla... user posted image

Torej, ne sekiraj se in se ne pusti nevednežem.... Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2007 19:05:42   
mukla
Moja sodelovka je dobila toksoplazmozo od golobov, ko sta hodila s sinom v park in sta jih hranila. Torej .... vse golobe postrelit????

Če bi jst imela mačka, ga zaradi tega pa res ne bi dala stran. Ne poslušajte drugih. Mogoče celo uživajo, ko vas strašijo. Ali pa so favš mačkom, ko jim je pr vas tako lepo. Folk je včasih mal ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2007 20:42:06   
eya
Ah, to res govorijo samo nevedneži take neumnosti.

Toksoplazmoza se prenaša preko mačjih iztrebkov (zato je treba zelenjavo z vrta fajn oprati, če je kaka možnost, da mački lahko pridejo na vrt).

Če imaš že celo življenje mačke, potem je precej verjetno, da si tokso že prebolela. Ta ni za odraslega nič nevarnega, edino v nosečnosti je lahko problem. Se pa takoj na začetku nosečnosti naredi test, ali si že prebolela ali ne.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mukla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2007 21:08:15   
Srčekgirll
Jst tud ne verjamem temu, sam sm pa brala v neki reviji, da če maš mačke, zelo težko zanosiš. Ne vem no, men se zdi larifari, ali pačuser posted image
Eni pa pravjo da mačke zdravijo, haloouser posted image
V glavnem kakorkoli že, jst ne verjamem NIČ!
Vsem pa srečno in da čimprej zagledateuser posted image user posted image in postanete user posted image (z mano v reduser posted image )
Za vse en VELIKuser posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2007 21:31:02   
ajja
Ej, punce, saj ni čisto tako. Jaz imam doma dve mački, zdaj žal še samo eno, ker smo eno morali dati uspavat v 7. mesecu moje nosečnosti, ker je doživela hud kolapsuser posted image user posted image user posted image  (je pa res bila stara 16 let), toksoplazmoze pa nisem prebolela kljub temu da sem celo življenje v stiku z mačkami. Res da v nosečnosti nisem čistila mačjega stranišča oz. v skrajni sili z rokavicami, potem pa sem si vedno še razkužila roke, drugače pa sem se do mojih mačk obnašala popolnoma enako kot prej. Pa nisem zbolela za T. Moj G pa mi je povedal, da je večja verjetnost za okužbo z zelenjavo z vrta ali če delaš na zemlji kot pa direktno od mačka.
Moje mnenje je, če imate muce, jih nikar ne dajajte stran, pač pa si še bolj umivajte in razkužujte roke.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2007 21:35:05   
ajja
IZVIRNO SPOROČILO: Srčekgirll
Jst tud ne verjamem temu, sam sm pa brala v neki reviji, da če maš mačke, zelo težko zanosiš. Ne vem no, men se zdi larifari, ali pačuser posted image

Pri meni to definitivno ni držalo. Sem zanosila v roku odmah. Skoraj od pogleda.user posted image

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2007 21:48:58   
piskot
Celo zivljenje prezivela ob mackah, pa se nisem prebolela toksoplazmoze.

Imamo macko v stanovanju, pri babici pa 3 ki gredo tudi ven. Ko so bili starsi odsotni sem tudi njim cistila stranisce in jih bozala. Samo roke sem potem umila, z milom. Pa je nisem dobila. Kolegica jo pa je, od neoprane solate.

Pa verjemi, potem ko pride user posted image  in se z mucom navadita eden na drugega, je prav zabavno.

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2007 21:52:17   
Anonimen
Kaj vse si ljudje izmislijo..

Glej, jaz sem imela 2 mački, eno notranjo in eno zunanjo.. Pa poglej, sploh me nista okužila.. Mislim, predhodnice so ti rekle, stranišče čisti z rokavicami, čimveč rok umivat, ... Ma, ne nasedaj drugim! So ti ziher samo fauš user posted image

(odgovor članu piskot)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2007 21:58:37   
digi
Meni so isto govorli.... Pa sem mačka obdržala. Toksoplazmozo si najverjetneje že prebolela in potem več ni nevarna.... jaz sem jo tudi, tako da.... sedaj pa je maček najljubša igrača našega otroka.... edino iztrebke bo pač tvoj čistil ali pa boš uporabljala ekstra rokavice pa je- za vsak slučaj- tak sem jaz to počela.....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2007 22:05:28   
*BellaLuna*
Jaz sem še preden sem bila noseča, poslušala, da bom mogla dat stran psico pa mucke ... In to od tašče in tasta. Pa sem samo rekla, da nikamor ne bodo šli, kvečjemu se bom odpovedala ljudem user posted image

Kar se pa toksoplazmoze tiče, je pa bistveno preveč panike. Toksoplazmoza se prenaša tudi z mačjimi iztrebki, najpogostejše okužbe pa so z nedobro kuhanim in pečenim mesom (tu mačke nimajo veze) in z nedobro očiščeno zelenjavo. Nekatere se tako bojijo zelenjave z vrta, po drugi strani pa, kdo vam lahko garantira, da zelenjava s trgovine ni okužena? Če malo uporabimo kmečko pamet, potem vidimo, da mačke ni treba spoditi od hiše, ampak je dovolj, če si dobro umijemo roke (wc čistimo z rokavicami ali pa ga takrat čisti kdo drug), da zelenjavo dobro očistimo in jemo samo dobro obdelano meso.
Vedeti je tudi treba, da je mačka kužna samo dobre 3 tedne (samo v tem času izloča povzročitelja bolezni), potem pa nič več. Prav tako je v nosečnosti nevarna samo sveža okužba (če smo toksoplazmozo že imeli, ni nobene nevarnosti več). In če damo vse to skupaj, moraš imeti pa že res smolo, če prav v nosečnosti stakneš okužbo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.7.2007 22:07:10   
LuLu
Ojla,
zanosla zelo hitro, kljub temu, da smo imeli dve mački doma... user posted image
Larifari...
Tokse nisem imela, tudi v nosečnosti je nisem dobila. Pač si roke bolj umij, če se boš wc dotikala...

Pa mimogrede, ko boš ali boste noseče, se ne sme marsikatera bolezen fasat... ne samo toksoplazmoza. Ampak, če boste na to študirale, potem nosečnost odpade. Z normalno higieno in z dotikanjem domačih mačk, oz. ne neznanih, ni panike. Kar veselo na delo.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2007 22:42:40   
mojca345
mucko kr lepo obdrži. jest sem bila dojenčica, ko sta moje dva starša  imela mucka filipa. moji so se bolj bali, da ne bi muca skočla na mene in zaspala na moji glavi ali na mojem telesu, medtem ko sem jaz spala in da me ne bi ponesreči zadušila, ker imajo muce rade vonj mlekca. tko, da filip ni imel velikokrat vstop v mojo sobo.takrat ko pa je, me je vedno varoval in prišel povedat, če sem se zbudila oz. spuščala zvoke.

user posted image user posted image user posted image

muce so del mojega življenja. dvakrat sem bila babica tudi mladičkom. jest kr pogrešam zdaj ko je nimam.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2007 4:21:50   
Temari
Pri nas imamo pol živalskega vrta - dve mački, hrčka, faraonke pa še kakšen pajek bi se našel. Razen faraonk ne dam nič od hiše. Mačke so moji otroci, hrčica moja mala princeska. In tudi meni je tašča rekla, da bodo morale mačke proč. Pajade. Ni šans. Ni lepšega, ko se obe stisneta poleg naju preden gremo spat. Si niti ne predstavljam življenja brez njiju. Ravno zdaj ta starejša mica maca sedi na mizi poleg monitorja in gleda hrčico - big brother style user posted image - ter se dela neverjetno ljubko. Kako bi lahko dala tega cartla stran? Mlajša dela družbo mojemu - je namreč njegova ljubica in mu greje posteljo, ko mene ni poleg user posted image .

Kar se toksoplazmoze tiče močno dvomim, da bi jo lahko dobila od naših - vse svoje življenje sta že v stanovanju, redno hodita na preglede in sta bolj zdravi od mene. S hrčico pa tako ali tako nimam stikov, ker rada šavsne, pa si ne upam blizu. Res pa je, da bom med nosečnostjo mrala malo bolj paziti. Bo pač moj šaflal pesek, ko bo treba. In če toksoplazmoze ni dobila svakinja, ki je vsak dan obkrožena s konji, psmi, mačkami, zajci, ovcami, kozami.... kako jo bom potem jaz?

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2007 8:27:52   
Caarmen
Tudi pri nas smo dobili user posted image , ki jo je k hiši prinesla nečakinja ( ona živi v bloku mi pa v hiši). Takoj smo jo vsi vzljubili. Z nama z možem je hodila spat v posteljo, jedla je iz kuhinjskega pulta. Potem pa sem zanosila. Dolgo časa se ni nič spremenilo. Ko pa se mi je trebuh že močno poznal pa je dve noči zaporedoma skočila na moj trebuh. Od takrat nima več vstopa v spalnico in dnevno sobo - pa se še vedno izmuzne. Jaz sem jo normalno božala. Je pa mačka, ki je podnevi ponavadi v hiši zvečer pa na polju.  
Že od malih nog sem božala vse vrste živali - živela sem na kmetiji in toksoplazme nisem staknila. Tudi sedaj je nisem.
Čez 14 dni imam rok poroda in upam, da mi nasa user posted image  ne bo delala problemov. Tudi mene so strašili, kaj vse lahko naredi otroku... Gre k njemu spat, ga zaduši... vse bomo videli.

Sama boš videla kako bodo mačke reagirale pa se boš potem sama odločila. Nič panike.

(odgovor članu Temari)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2007 16:14:56   
Erin
Hvala vam, da ste potrdile točno to,kar nameravam narediti...obdržala jo bom ne glede na vse, nikoli nisem niti za trenutek pomisila da bi jo zapustila, oddala...tako zelo zelo jo imam rada in ko so mi ostali govoril , da jo bom morala dati stran ko bom noseča sem jih od prizadetosti kar nadirala, nikoli se ji nebi odpovedala,...

Že prej sem premišljevala o tem, da je ne bom oddala, da bom mačje stranišče čistila le z rokavicam ali pa ga bo moj fant... u glavnem, hotela sem potrditev moje odločitve in sedaj vem da sem prav  razmišljala...

Najlepša vam hvala, punce! Zlate ste!  user posted image user posted image user posted image

Evo, pa da vam še pripopam eno slikco od nje...Pa rečte da ni cukr! user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil teejaa -- 31.7.2007 16:16:02 >

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2007 16:21:29   
Tiara123
JOOOJ, kak cukrček!!! teejaa, jaz imam tudi mucko in je za NOBEN denar ne bi dala stran. Se bodo pač v tistem času drugi bolj ukvarjali z njo, midve pa se bova 'pogovarjali' brez dotikanja. Poznam veliko žensk, ki so imele med nosečnostjo stik z mucki, pač malo bolj paziš pri higieni - si umivaš roke in seveda ne čistih stranišča.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.7.2007 19:15:50   
amaya
joj...kako je lepa...No tukaj še ena zagovornica muc in vseh živali. Tudi sama sem imela skrbi glede tega. Doma imam muco, ki je del dneva z ostalima dvema mucama, ki me čakata tam kjer renoviram hišo. sta v oskrbi dedka...srce se mi lomi zaradi tega, ampak ne morem drugače. No ta tretja muca je prišla kasneje...ful smo se navezali nanjo in ker je mali farabut (lump), ga imam malo bolj pod kontrolo.
Dejstvo je, da sem zanosila in prišel je strah...kaj sedaj? Toksoplazmozo v realnosti prenašajo glodalci...torej če je tvoja muca lovka, je verjetnost, da je okužena večja...moja zna lovit samo robčke, ko ji mečem...miš: hahhaha kaj je to? Ker sem že od malega z mačkami sem bila 100% da sem jo že prebolela. Pa še nohte sem si grizla 8pa si prej nisem rok prala...blek...): no presenečenje: SEM NEGATIVNA. Tako da ni nujno, da si jo res prebolela. Drugače pa pri veterinarju delajo test muci če želiš....

lepo se imej in ne sekiraj se zaradi tega...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.7.2007 22:28:33   
Evik
hojla, nisem vsega prebrala, vendar na kratko odgoorim. moj sinko ima devet mesecev in doma imam muco, ki je v stanovanju in hodi ven. na zadnjem testu - torej kak mesec in pol pred porodom so tudi ugotovili, da sem prebolela toksoplasmozo, torej da sem imuna, prej pa ne. med nosčnostjo sem se normalno cartala z muco, le roke sem dosti bolj pridno umivala, po porodu pa sem bila še bolj previdna, kar se čistoče in podobnega tiče. muca nima dostopa v spalnico in v kopalnico, drugače pa zdaj mali veselo leta za njo po vseh štirih ona pa beži od njega...user posted image
torej lahko si mirna kar se mačk tiče...

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.7.2007 22:34:48   
Anonimen
Punce ko boste, bomo mele dojenčka....če se bojite da bi spal pri njih v postelji...se v italiji dobi taka prevleka(kot za komarje samo močnejši material) ki se napne čez posteljico in pol muca ne more spat pri otroku. user posted image

(odgovor članu Evik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.