honey
|
Mi naši muci kar sami strižemo krempeljčke, pa še to občasno, ko se mož razjezi in vidi, kaj je spraskano Drugače je pa tako, da smo jo kar lepo navadili, da ne sme praskat ne po sedežni in ne po stolih. Edino tu je težava, ker imamo zdaj, ko smo kupili nove, stole prevlečene z umetnim usnjem. Prej so bili iz blaga in se ni videlo, če je zapela s kremplji. Zdaj je pa težava, ker se , ko skoči na mizo, skoči najprej na stol in se nato odrine s kremplji s stola - tako da je en stol že popolnoma spraskan na eni strani. Ampak, kar se tiče striženja krempljev - če se bojiš, da ti bo vse spraskala, je najbolje, da ji operativno kremplje odstranijo. Mi se za to nismo odločili, ker mi nekako ne potegne. Res je sicer povsem hišna muca, ne rabi krempljev, ampak ne vem. Ti bo pa tudi, če ji boš kremplje strigla, lahko praskala oz. ti bo delala luknjice, ko bo krempeljčke zapičila. Edino prav strgati ne bo mogla, ker ne bo imela zavitih nazaj - upam, da razumeš, kaj ti hočem povedat. Je pa zelo delikatno stričt kremplje, ker moraš pazit, da jih ne postrižeš preveč.