|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MIOMI V MATERNICI
30.3.2005 17:14:25   
ESA
Pozdravljene!
Sprašujem v imenu moje prijateljice. Je v 16 tednu nosečnosti in v maternici so opazili, da ima dva mioma. Ve katera za kakšen tak primer?
ČAO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MIOMI V MATERNICI
30.3.2005 19:42:14   
jagoda
Čist odvisno na kakšnem mestu sta in kako velika. Mogoče bo morala imeti CR. Drugače pa mislim, da ni panike. Verjetno ju bo morala kasneje odstranit z operacijo, če bosta povzročala težave (npr. boleče menstruacije)

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MIOMI V MATERNICI
31.3.2005 7:04:32   
CIPRESA
ESA tudi meni je ginekologinja povedala tudi tam okrog 16t da imam miom na materničnemu vratu tam okrog 7mm velik. To je rekla da ni nič kaj takega med nosečnostjo je to kar en pogost pojav, ker ti takrat malo podivjajo hormoni in ravno zaradi delovanja hormonov lahko začnejo rasti takšni izrastki. Če ti zelo pospešeno rastejo, da bi lahko kaj ogrozili ali sprožili predčasni porod, te dajo v bolnico in tam pač opazujejo ...
Meni na zadnjem pregledu ginekologinja ni rekla čisto nič v zvezi z miomom - je rekla da bomo to pol cajtal, pol ziher ni toliko velik. Tudi tebe dvomim da bi te pustila kar domov, če bi bilo kaj velikega ali nevarnega - to potem skos spremljajo.

Upam da sem te vsaj malo potolažila, ker sem namreč tudi jaz prvič takrat slišala za to in mi ni bilo jasno od kod sedaj to, ker prej nisem imela nobenih izrastkov, pa me je bilo malo strah.

Tko da ti kar uživaj in ne misli na to, meni je še celo rekla da eni kar sami zginejo, če niso preveliki.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MIOMI V MATERNICI
31.3.2005 7:06:20   
CIPRESA
Aja pa še to da bi ti delal težave oz. da bi bilo kaj ogroženo, bi moral biti miom velik tam okrog 5-7 CM so meni rekli, jaz pa sem ga imela velikega šele 7MM, še en cm ne.
Nevem koliko je velik tvoj.
predvsem NO PANIK!!!!!!

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MIOMI V MATERNICI
31.3.2005 12:05:20   
Vrtnica1
Ja, jaz mam tud miom v maternici, je bil na začetku nosečnosti velik nekje okrog 1 cm, pa mi je moja G rekla, da ni panike. Jaz ji pač verjamem, kaj drugega mi ne preostane.
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MIOMI V MATERNICI
1.4.2005 14:03:38   
taya
Evo, še en odgovor iz prve roke.

Meni so ga odkrili v 8.tednu (premera 4 cm).
Do konca 16.tedna mi je zrasel na 7 cm, v 20.tednu sem dobila res hude bolečine, tako, da sem bila v bolnici 14 dni.
Stanje se je nato čisto umirilo, bila pa sem precej panična, priznam.
Moj ginekolog me je potolažil, da če bi bilo karkoli narobe, bi že na začetku lahko prišlo do splava, kasneje v nosečnosti je pa tako, kot kamen v steni.
Sicer moti, ampak za otročka ni nevarno.
Edino pri porodu včasih pride do sprememb (malo močnejše krvavitve ipd.)
Zdaj sem v 39. tednu, pa je šlo brez problemov.
Občasno ga čutim, to pa je tudi vse.

V glavnem, ne skrbi, vse bo OK.

:rozica:

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MIOMI V MATERNICI
1.4.2005 15:46:33   
CIPRESA
Taya kako pa ga čutiš????
Ali te boli ali kaj in kje to čutiš???????

Ker me res zanima ker ga imam jaz tudi v začetku je bil velik le 7mm zdaj pa G ne govori več o tem.

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MIOMI V MATERNICI
2.4.2005 8:30:37   
taya
NA začetku sem ga čutila kot bolečine, pritisk v hrbtenici (imam ga na levi strani na zadnji steni maternice), sedaj pa, ko moj :modri: pritiska že vsepovsod, pa ga čutim, če ležim na hrbtu-tako ob strani.

Sem pa resnično imela zaradi tega mioma več bolečin v nosečnosti, kot bi bilo običajno.
Aja, pa še to je bilo-avta kakšne 3 mesece nisem mogla voziti (tisti gib z levo nogo na sklopko ni "potegnil", preveč bolelo).

Ampak potolaži se, ker je tvoj tako majhen-po 16. tednu sigurno ne rastejo več in ne povzročajo nobenih problemov.
Jaz sem brez problemov donosila, pa ni majhen.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MIOMI V MATERNICI
27.4.2005 14:03:46   
PostalBomOcka
Pozdravljene,

verjetno sem eden redkih predstavnikov moškega spola, ki se je znašel na tem forumu. Ali se morda motim?

Ta teden z ženo preživljava skrajno turbolentne trenutke. Najprej sva čez vikend naredila test nosečnosti in se nama je zvrtelo v glavah zaradi tiste prekrasne modre črtice. En sam krik sem slišal v sebi - POSTAL BOM OČKA!

Vse do včeraj sem bolj lebdel med oblaki, kot pa se držal trdih realnih tal. Saj veste, kaj vse roji po glavi ob tako lepi novici: potrebno je pripraviti sobico; joj, da ne bom eden od tistih zablojenih očetov; nakupiti je potrebno knjige; ...

Včeraj sva imela z ženo prvi pregled pri ginekologu. In takrat naju je oblil mrzel tuš. Žena ima v maternici 3cm velik miom. Kaj zaboga je pa to? Slišalo se je grozno, vendar naju je G nekako pomiril. Kljub temu sva odšla domov polna negotovosti. Takoj sva se lotila raziskave po internetu in ponekod prišla do skrajno zastrašujočih pojasnil. Svet se je rušil vse do danes, ko sva našla Tayino zgodbo. Vsaj mene je nekoliko pomirila.

Kljub temu je še veliko odprtega in bova več izvedela v maju, ko greva ponovno na pregled. Tayo bi rad vprašal, ali se njena nosečnost zaradi mioma tretira kot rizična?

(odgovor članu ESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......