|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MIGRENA
29.10.2009 13:44:24   
neja3
Pozdravljeni!
Sem mamica dve in pol letne Neje. Neja ima že od tretjega meseca problem z bruhanjem in posledično vlečenjem glave. Zdaj so ugotovili, da je verjetno to migrena in to trebušna in da je možno da jo imajo že otroci od tretjega meseca starosti dalje. Vprašala bi vas, če se je že katera srečala s podobnim primeromuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MIGRENA
29.10.2009 14:49:13   
čmrgelj
ingver je super, jaz ga dam v veliko jedi, in lahko rečem da se mi je migrena veliko zmanjšala

http://www.diomed.si/?p=nasveti&s=1

Hrana, ki pogostoma sproži glavobol:       -         kofein (kava, čaj, ledeni čaj, kokakola), -         čokolada, -         sir (razen mladi sir in skuta), -         jogurt in kisla smetana, -         sladoled -         oreščki, -         sušeno in dimljeno meso ( tudi hrenovke, klobase, šunka, salame, mortadela) -         alkoholne pijače (predvsem rdeče vino, penina, desertne pijače) -         natrijev glutaminat (hidroliziran zelenjavni protein in hidroliziran rastlinski protein, na izdelkih ga pogostoma pišejo zgolj kot 621) -         aspartam (umetna sladila) -         agrumi (pomaranča, grenivke, limone, citrone)   Hrana, ki lahko olajšali prepreči glavobol:       -      ribe in ribje olje, ingver   Snovi v hrani, ki jih uživate vsak dan, lahko sprožijo prav vsak glavobol, tudi sinusni, glavobol zaradi napetosti in stresa ali migreno. Veliko ljudi trpi skoraj nenehni glavobol in se jim niti ne sanja, da bi ga sprožilo to, kar so pojedli. Glavoboli zaradi prehrane so pri otrocih žal zelo pogosti, ne da bi prišli razlogu na dan. Če trpite zaradi hudega glavobola, imenovanega migrena, je še posebej možno, da ga sproži hrana. Danes je znano, da lahko jedi, ki sprožajo migreno, povzročajo tudi navaden in manj hud vaskularni glavobol.   Vsi običajni glavoboli, glavoboli zaradi napetosti in stresa ter sinusni glavobol so pravzaprav blažja oblika migrene in izhajajo iz iste možganske fiziologije. Lahko bi jim rekli vsakularni glavoboli. Treba je torej premisliti, ali ni za večino teh glavobolov, zaradi katerih trpi na milijone ljudi, kriva prehrana.   Pogostost in intenzivnost glavobolov je odvisna tudi od dedne dovzetnosti. Čim bolj ste nagnjeni h glavobolom, bolj je verjetno, da bodo določeni dejavniki sprožili glavobol. Nekaterih od njih ne moremo spremeniti (na primer- vremenskih sprememb, ostre svetlobe, močnih vonjav, menstrualnega ciklusa). Edini dejavnik, ki ga lahko nadzirate je prehrana.   Zadeva je zapletena, kajti hrana le poredko sama sproži glavobol. Običajno sta potrebna dva faktorja. Če boste zaužili rdeče vino, lahko to sproži glavobol, lahko pa tudi ne, če boste ob tem zaužili še kos pikantnega sira in da je prisoten tudi stres so možnosti za glavobol zelo velike. Ali če boste pojedli košček čokolade, še ni rečeno da pride do glavobola, ob zaužitju cele tablice je to že verjetneje.

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu neja3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2009 14:57:44   
čmrgelj
lahko pa si poiščeš knjigo HRANA je čudežno zdravilo, obstajata dve knjigi, in boš našala marsikaj notri.

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2009 17:13:25   
neja3
Hvala ti za podroben opis, bom pa pogledala še v to knjigo. Sicer sem tudi ugotovila, da pri Neji to velikokrat povrzoči stres, ne vem mogoče tudi hrana, ampak je imela že veliko diet in je vedno bilo enako, tako, da ne vem, mislim, da je bolj prisoten stres. Lp.user posted image

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2009 17:58:14   
Felicita
jest ti svetujem da npr kak mesec spremljaš kaj počne, je in pije, kje je, se giblje,... začni pisat ene sorte dnevnik zanjo. potem ko se migrena pojavi recimo 3x ali več potegni vzporednice za tiste dni - npr je premalo pila, pojedla preveč čokolade, je trmala, veliko jokala... pri meni je blo to precej uspešno.
aja, pa seveda čimprej napotnico za nevrologa dobit.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu neja3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2009 18:24:41   
gita10
jaz imam že celo življenje migrene - povzroča jih že minimalni stres. Vendar mi tega v otroštvu nihče ni verjel- tudi moja draga mami ne. In ker je pisanje testa pomenilo stres je to pomenilo migreno in seveda me odrasli okoli mene niso nikoli resno jemali.
Vem iz svojih izkušenj, da otrok lahko ima migreno in tako kot je napisala Felicita vodi nekakšen dnevnik, da ugotoviš kaj ji migrene povzroča. Jaz sedaj že skoraj obvladujem situacijo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2009 19:01:29   
neja3
Hvala vama za nasvete, Felicita in Gita10, bom poskusila s pisanjem dnevnika in videla kako bo. Pri nevrologu pa sva že od 5. meseca dalje, najprej v Mariboru potem pa sva šle v Ljubljano. Lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2009 20:27:49   
čmrgelj
Ja dobro bi bilo da pišeš dnevnik, izključi čim več hrane ki škodi, zgoraj imaš navedeno, po 14 dneh začni nazaj uvajati po eno sorto, to delaj pet dni in boš že vedela ali ji ta hrana škodi ali ne, če bo vredu nadaljuj z drugo sorto, tako boš lahko sama izključila katera hrana ji ne paše.ja pa stres največji življenski problem današnjega časa, naj bo zanjo čim bolj mirno pa bo mogoče z leti to boljše.

Vso srečo

(odgovor članu neja3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2009 20:47:45   
Felicita
neja, če ti kej pomaga dražljaji ki pri meni sprožijo migreno (ne vedno, ampak zelo pogosto) so: kofein (preveč, npr red bull ali kej podobnega), ena sorta bombonov (pomoje barvila al pa sladila al kej podobnega), huda nihanja v adrenalinu (oz stres) - npr ko končam izpit in adrenalin pade me zihr zgrabi, dehidracija (sploh v kombinaciji z višinsko razliko - ko gremo npr v celovec čez ljubelj in ne spijem vsaj pol litra vode v vsako smer mam ziher migreno), določena svetloba (npr katodni monitor če predolgo delam na njem, utripajoče barvaste zadeve, predvsem hitre in veliko barv, 3-d kino...), hitre spremembe višine (gondole ipd).
je pa trajal leta da sem pogruntala in vem kako in v kakšni situaciji postopat user posted image želim velik sreče tebi in tvoji user posted image pri reševanju zadev.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2009 17:57:55   
neja3
Hvala vsem za nasvete, bomo se potrudili, da nam bo uspelo obvladati migreno ali jo vsaj umiliti, saj nam počasi že uspeva, starejša je Neja, lažje je in še lažje bo, da mi bo sama povedala kaj ji paše in kaj ne.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?