|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MASAŽA DOJENČKOV
14.2.2006 21:06:22   
rija
Za vse ki vas zanima masaža dojenčkov, naj napišem, da smo se je danes udeležili v Feldbachu in sicer indijske masaže. Ena zelo krasna stvar.
Masažo izvajajo medicinske sestre v bolnišnici, v skupinah z štirimi dojenčki, dvakrat na tečaj. Cena tečaja je 80 eur.
Današnji malčki so vsi izjemno uživali in na koncu vsi zaspali tako, kot bi si lahko doma samo želeli.user posted image user posted image user posted image

Če katero zanima, naj me kontaktira za telefonsko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 9:11:01   
muki1
Daj, Rija, malo opiši na kakšen način greš na ta tečaj. To se potem naučiš sam verjetno, ali kako? 80 eur razkiram, baje so te masaže res fina stvar.... Pa dojenček, ki spi čez dan tri ure.....hmmmmm, to bi bilo za spremembo nekaj fantastičnega.
Pa še glede jezika mi malo povej, če moraš biti profič, ker meni avstrijščina user posted image  niti ne leži preveč.

Lep pozdrav po bregu dol in gor.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 10:14:31   
pety78
Evo, mi smo pa včeraj končali z masažo in sicer trije obiski na domu. Masaža super, mali zadovoljen, sedaj jo moramo samo še prakticirati doma. Pride pa maserka na dom (fozioterapevtka) in dela na lutki, ti pa na svoji bebici. Cena pa 15k.

LP, Petra

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 10:47:38   
rija
Muki, pozdrav po bregu navzdol......

Za masažo se prijaviš v bolnici Feldbach, potem počakaš, da te pokličejo, to je takrat, ko se naberejo 4 otročki. Na tečaju sestra zmasira tvojega otročka, ti pa spremljaš. Domov dobiš potem plakat s smermi in conami masaže in treniraš naslednja dva tedna, potem greš nazaj in pokažeš, če obvladaš. Prav tako sestre še enkrat masirajo na lutki, da podrobneje in v miru opazuješ potek masaže, bebice seveda med tem spijo ko ubiteuser posted image user posted image .

Glede jezika pa je čisto dovolj, če obvladaš osnove nemščine, ker itak vidiš, kako je potrebno masirati.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 11:21:57   
mml
Pety78...a je to v Ljubljani?

Hvala za info

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 11:39:16   
muki1
Hvala za info, si bom zapomnila. Če te zdaj prosim številko, jo bom do oktobra itak zgubila. Ne enkrat, dvakrat user posted image . Tak, da, če si ti bolj vestna, jo hrani ko oko svoje user posted image , pa te bom takrat kontaktirala.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 23:33:04   
kofetek2010
našo masiram pred večernim spanjem, masažne vaje so bile objavljene 1x tedensko v Slovenskih novicah in sem se jih od tam "naučila" user posted image  
več o masaži:
http://med.over.net/notranja_lepota/masaza_dojencka.php 

in

http://www.masazadojencka.si/ 

user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
15.2.2006 23:36:02   
kofetek2010





PRAVILNI PRIJEMI
RISANJE SONCA NA TREBUH

Masirajte v smeri urinega kazalca, z dlanjo okrog popka. Pri tem držite otroka z eno roko za boke ali stegno, medtem ko druga roka dela. To gladenje se imenuje sonce, ker postane otrokov trebuh pod vašo roko prijetno topel.

user posted image Pomembno je, da gladite v smeri urinega kazalca, ker tako poteka debelo črevo.Masaža spodbuja njegovo delovanje. Pri dojenčkih so vzroki za prebavne težave največkrat v debelem črevesju. S tem prijemom pomagamo debelemu črevesju k lažjemu delovanju in izločanju plinov.
Opozorilo!

Podpira in pomaga samo redna masaža.
Nikoli ne uporabljajte tega prijema v akutnem stanju, ko je otrokov trebuh krčevit in ne prenese dotika. Pri težavah s krči sta bližina in ljubezen do otroka najpomembnejša.


MASAŽA STOPAL PROTI BOLEČINAM V TREBUHU
Na podplatih se nahajajo številne točke, ki so povezane s celim telesom in notranjimi organi. Z določenimi masažnimi tehnikami podplatov, lahko dosežemo  različne organe. Če ima otrok pogosto težave v trebuhu, lahko poizkusite masažo refleksnih con za prebavni trakt in še posebej za debelo črevo. Da dosežete učinek, izvajajte masažo enkrat do dvakrat dnevno. Lahko jo vključite tudi v masažo celega telesa.
Masažo vedno začnite s toplimi rokami. Mrzle roke so za otroka zelo neprijetne. Vedno pričnite s harmonizacijo: otrok leži na hrbtu, nogice so obrnjene k vam.. Primite nogice otroka, vaša desna roka objame levo stopalo, vaša leva roka pa desno stopalo. S tem vzpostavite  harmonijo, usklajenost med vami in otrokom. S harmonizacijo posredujete otroku mir in varnost.
Otrok je pripravljen na masažo. Če med masažo močno joka , prekinete in zaključite s harmoniziranjem.
Slika kaže, da masirate le okrog pet:
user posted image


-začnite z otrokovo  desno nogo , objemite  z levo roko gleženj  in z desno masirajte stopalo. Leva nogica je sedaj prosta.
-s palcem vaše desne roke gladite na zunanji strani stopala, navzgor  do sredine stopala (3X),
-sedaj od sredine zunanje strani stopala s palcem gladite  počez do sredine notranje strani stopala (3X),
-primete z desno roko levi gleženj in masirate dalje. Tukaj začnete na sredini notranje strani stopala, gladite proti zunanji strani (3X) in navzdol do pete (3X).
Masaža je povsem preprosta (zrcalna),  rišemo polkroge okrog pet, v desno smer kot poteka debelo črevo. Ravno tako kot na trebuh rišemo sonček, ga sedaj rišemo tudi na podplate. Ponovimo 3X.

Drugi del masažnega prijema:

-zopet začnite gladiti na desni nogici 3x po zunanji strani navzgor do sredine,
-od zunanje strani proti notranji pa sedaj ne gladite, ampak blazinico palca večkrat narahlo pritisnite na podplat in se sprehodite po notranji strani,
-končno še po zunanji strani zopet pogladite navzdol do pete,
-tudi ta celoten del izvedite 3X.
Masaža refleksnih con stopala se konča s harmonizacijo kot se je tudi začela. Primite obe stopali v dlani in jih nekaj minut čvrsto držite.
Opozorilo!
Na začetku in na koncu masaže dojenčkovo stopalo vedno objamite z rokama, tudi če jo na sredini prekinete.
Nohti palcev morajo biti za to masažo na kratko postriženi!

MASAŽA HRBTA
Pri masaži hrbta leži otrok vedno na trebuhu. Njegove noge in stopala gledajo proti vam. Glava je obrnjena na stran. Med masažo hrbta jo obrnite čez nekaj časa na drugo stran tako, da bo hrbet enakomerno stimuliran. Če je dojenček že toliko močan, da sam dviguje in obrača glavo, mu jo pustite kot sam želi. Hrbet lahko masiramo tudi tako, da leži dojenček na naših stegnih.
Masaža hrbta deluje pozitivno na razvoj hrbtenice in celotne postave. Zdrav razvoj hrbtne muskulature in hrbtenice je bistven predpogoj, da se izognemo kasnejšim težavam s hrbtenico in da podpremo pokončno hojo. Masaža hrbta je tudi indirektna masaža trebuha. V položaju na trebuhu in ob masaži hrbta, dojenček pogosto lažje spusti pline iz črevesja, zato nekajminutna masaža koristi dobremu počutju dojenčka.
user posted image
-
položite roke prečno na hrbet otroka. Prsti desne roke kažejo k levi strani telesa, prsti leve roke k desni strani telesa. Palci so usmerjeni vzporedno z ostalimi prsti.
-pazite na to, da leži desna roka neposredno na vratu in leva takoj pod njo.
-gladite sedaj istočasno z obema rokama v nasprotni smeri k stranem telesa otroka,
-z gladenjem se vrnite spet v začetni položaj,
-položite vaše roke mehko in brez pritiska na hrbtenico, nekoliko nižje v smeri proti  zadnjici,
-ponovite gibe k stranskim delom telesa in nazaj,
-potujte navzdol, dokler ne končate na robu zadnjice.
-od tu masirajte z enakimi gibi nazaj k ramenom.
Ta prijem je dojenčku zelo všeč in sčasoma se nauči popolnoma sprostiti svoje telo. Postane mehak in zadovoljno »gruli« ter ob tem neizmerno uživa.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
16.2.2006 9:02:23   
pety78
Mml, v Ljubljani, ja.

LP, Petra

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MASAŽA DOJENČKOV
18.2.2006 17:24:05   
milk4
user posted image

Mi smo tudi bili na tečaju - v majhni skupini. Smo bile 3 mamice in smo se imele prav fanj. Na koncu smo pile še caj in počvekale. Mislim, da je to isto kar pravi Petra.
Pokličeš društvo Infant 041 715535 in se zmeniš s fizioterapevtko za termin. Poleg masaže smo se naučile še kako se našega malega obrača, ga pestva, dviguje in kako ga bomo masirale ko bo zrasel. Masažo pa popestriš s pomočjo pesmic in pravljic. Je zelo uporabno in zanimivo.
Priporočam
lp
mojca in uživačica klarauser posted image


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?