|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lulček
24.1.2007 13:27:44   
Anonimen
Mene nekaj zanima...
Nik je pri 18 mescih bil pri pediatru in je rekla, da imao viskok raslo kožico na luleku(upam da je rekla tak)user posted image Kaj to pomeni oz. kaj temu sledi??Kdaj bi naj šla kožica do konca dol?Ali vse redno dajte kožico dol??user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lulček
24.1.2007 13:32:22   
April
Bi bilo treba redno ja. Jaz se temu včasih izognem le zaradi tega, ker je sinu zelo neprijetno. Najbolj je to narest ko se kopa, da se obenem še hkrati umije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2007 13:32:38   
Mina1
Ja, verjetno gre za to, da ne more potegniti kožice dol, tako kot to mora biti, da ne bo imel kasneje probleme.

Jaz obema vsak dan po kopanju oz. tuširanju to naredim. No, večji, še ne 5-letnik to naredi kar sam v banji, že vpeljan ritual. Verjetno to niti ni več potrebno v tej staorsti, gre predvsem za tisto prvo obdobje, ko je treba to početi.

Drugače pediatrinja skuša "na silo" povleči kožico dol in to zna boleti, če pa ne gre drugače, dobi (nevem pri kaerem letu) napotnico za posegec, da to tam opravijo, tisto zna biti pa zoprno.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2007 14:15:07   
Anonimen
Ne vem, to je tako različno user posted image
Mi že od 6m lepo dajemo kožico dol...vsak teden vsaj 1x, pa tudi pediatrinja je navdušena.
Je pa imel moj mož velike probleme, ker mu mama ni dajala kožice dol in pol se mu je vse skoraj zaraslo. Ne vem, jaz sem za to, da se kožica "trenira".
Moje mnenje.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2007 14:43:04   
srki
Aljaž bo moral zaradi tega na operacijo.

Zanimovo, ko vse pišete, da je potrebno kožio dol dajat, meni pa je zdravnik rekel, da se tega ne delauser posted image . No, zdaj je kar je, ker tudi urolog je 100 % da ne bo šlo drugače, kot z operacijo, datum pa imam enkrat konec leta 2008user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2007 15:09:21   
total
Vedno mu dajem kožico dol in temeljito očistim,glih zaradi tega problema pr fantkih.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2007 15:20:33   
Blacky30
Ja, kožico je potrebno dajati dol, tudi čistiti noter je potrebno. Nam je zdravnik rekel, da bi naj v celoti šla dol nekje okoli 2. leta, čeprav pri nas ne vem, če je to res, ker pravzaprav ne vem, koliko bi morala iti dol. Sicer pa to delam pri vsakem previjanju. Če pa tega ne delaš in ne čistiš znotraj, pa pride do vnetja lulčija, kar pa svinjsko boli in peče. Smo dali v decembru to skozi, je pa res, da je bil več v varstvu pri babici, ki pa mu tega ne dela. Mogoče pa celo razlog ni bil v tem, kaj te vem....user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2007 11:31:59   
piščanc
zdravniki si niso enotni ali ja ali ne. nekateri pravijo, da je treba kmalu trenirati nekateri, da je treba pustiti do 2 leta, ker je prej narejen zaščitni sloj, ki ga uničiš s premikanjem.

jaz sem bila prepričana, da bo moral naš mali na operacijo, ker mu kožica ni šla nikamor. Čisto mala luknjica za lulanje, glavica se sploh ni videla. Enkrat mu je pediatrinja (ne njegova, druga na sistematskem) potegnila dol in je malo zakrvavel, v enem dnevu je bilo stanje spet isto.

Žigova pediatrinja je rekla, počakat, nič trenirat. pa se mu je zadaj začela nabirati umazanija, ščistiti itak nismo mogli, ker ni šlo nikamor, pa sem rekla kar bo pa bo. no in tista umazanija (kot skuta za kožico) je počasi (brez treninga) napredovala proti glavici. en dan pa je skoraj pogledala ven, jaz sem še malo cuknila in luli je bil osvobojen. od takrat naprej (leto in pol) gre lepo kožica čez glavo in tudi malega ne boli.

Mi smo prišli iz nemogočega primera na normalno stanje. Ne obupat, vse se lahko še spremeni.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2007 11:40:48   
Anonimen
Nam je pediatrinja rekla, da naj pustimo pri miru. Pri enem letu smo bili na pregledu pri urologu, pa ne zaradi kožice, in mu je še to spotoma "razširi", tako da jo je na hitro potegnil dol. Je bilo hudo, v dveh do treh dneh pa je bilo v redu.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2007 12:12:33   
MatMaj
Kožico je treba vsak dan potegnit dol kolikor pač gre. Nič na silo. In temeljito očistit. Drugače lahko dobijo vnetje in to je zelo neprijetno, peče in ima zelo močen vonj.
Žal se je to zgodilo moji prijateljici. Pa ne, da nebi malega umivali, ampak enostavno tega niso počeli vsak dan.  Potem so pa morali pimpija teden dni namakat dva krat na dan v tople kamilice. Zelo neprijetna stvar, sploh če otrok ni pri miru.

LP

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2007 14:15:35   
katarina2004
Res so različna mnenja pediatrov. Nam je rekel naj pustimo kožico lepo pri miru. Ko ga umivam sem mu parkrat čisto rahlo potisnila kožico navzdol pa se je tako razburjal in kričal.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2007 15:46:03   
Anol
Ja, res so različna mnenja. Nam je rekla, da od devetega meseca naprej po ali med kopanjem to naredimo, je bolje, vendar mu še vedno ne gre čisto čez glavico dol, ampak bomo še vztrajali.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2007 16:42:01   
dory
jst sem mu jo neki casa se lahko mal vlekla po kopanju,  zej se mi pa niti pod razno ne pusti...odprto ima le toliko,da je curek pri lulanju normalen...vse ostalo bo pa za naprej predvidevam....

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.