|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lokalna pri zobozdravniku lahko rizična za ot...
8.11.2007 13:01:45   
ursalara
čaw punce po hudem zobobolu ki me spremlja ze dva dni sem se odločila da grem k zobozdravniku.Ko sem danes prišla tja me je pa čudno pogledal in rekel punca ti si v osmem mesecu in res imas dva zobka za spulit samo jaz ti ne bom opravil posega ker je lahko rizicno za otroka.brez pisnega potrdila od ginekologinje mi noče opraviti posega,ginekologinja pa mi je odvrnila čes da je res lahko lokalna anestezija rizična in da ne mislijo odgovarjat tako da sem ostala tudi brez potrdila,jaz pa umiram od bolečin.punce ali ima se katera tako izkusnjo kako naprej kajti meni se bo zmesalo od bolecin.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lokalna pri zobozdravniku lahko rizična z...
8.11.2007 13:07:20   
Lunc_a
nesmisel.Nič ne škoduje otroku.Kar pojdi do drugega zobozdravnika,ker ti mora popravit,če te boli.
Ja punca no,kriči malo pa bo

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2007 13:15:02   
ursalara
lunca verjames ali ne klicala sem se enega zobozdravnika in mi je ponovil isto kot prvi,sem se z obema skregala pa ni čisto nič pomagalo,sem cist obupana ne vem zdaj iščem enga ki mi bo opravil poseg samoplačniško,upam da bom kaj najdla.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2007 13:17:56   
orhideja75
probaj na zob kaniti kapljico ali dve "kapljice-olje 31", ali pa masiraj dlesen od bolečega zoba s tem.
to res zelo pomaga. preverjeno.
ker zna lokalna res škodovati plodu. ne tvegaj!

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2007 13:18:42   
mala pikica
Prvič slišim, da je to lahko nevarno za otroka. Moja zobozdravnica je rekla, da lahko v nosečnosti vse delava, razen slikanja pač. Pa še to, če je res nujno... Daj še dr.Pušenjaka vprašaj na mon-u...

Pokliči popoldan še k dežurnemu.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2007 13:27:45   
Lunc_a
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4368941,4369082#msg-4369082
http://www.najdi.si/search.jsp?q=lokalna+anestezija+in+nose%C4%8Dnost
potem jaz sploh ne bi rodila zdravega otroka niti nobena druga. v celi nosečnosti sem najmanj 6 inekcij dobila

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2007 13:33:10   
Taula
Tole je pa malo mimo. Rentgen je valda nevaren, lokalna pa ne. Sej priporočajo obiske zobarja med user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2007 13:36:50   
Naja31
Jaz sem v prvi nosečnosti dobila injekcijo. Tako moja G je rekla da lahko , kot tudi moj zobar.
Pa saj deluje lokalno in ne gre v kri, d abi lahko preko posteljice prišla do dojenčka.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2007 13:37:04   
Raho
To sploh ni res. Moj zobozdravnik ima enako lokalno kot jo uporabljajo v ginekologiji in je rekel, da je popolnoma varno. Enako je potrdila moja G. Je pa res, da je ta lokalna dražja kot tista, ki jo dajejo drugače.

A potem pa je boljše, da trpiš z zobobolom ali kaj?user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2007 14:13:14   
malamalinca
Jaz sem v 17 tednu, pa bi mi že včeraj zobozdravnica zruvala osmico ob uporabi lokalne, če ne bi imela herpesa.Moja ginekologinja mi je zagotovila, da lokalna popolnoma nič ne škoduje otroku, pratv tako zobarca.
Menjaj zobarja.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2007 14:14:16   
malamalinca
Pa naj ti dajo podpisat, da ti bodo dali lokalno na tvojo lastno odgovornost-saj moraš itak tudi pred vsakim večjim operativnim posegom podpisat isto.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2007 14:24:51   
ajduska
Meni čisto nič ni komplicirala zobarca, vsakič lepo dobim injekcijo. Se mi zdi, da otročku lahko veliko bolj škodijo mamini neporihtani zobje kot pa tista ena lokalna anestezija. Eni pač mislijo, da nosečnica čisto nobenih zdravil ne sme dobit, ampak to je neumnost. Poskusi najti drugega zobarja, ker kaj pa je druga možnost, da zdaj še en mesec trpiš zaradi bolečin? In potem še malo, ker najbrž ne boš takoj po porodu šprintala k zobarju, bo dovolj drugega dela....

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2007 14:27:33   
Ilije
Obiski zobozdravnika so normalni v prvi in drugi tretjini nosečnosti, v zadnji pa predvsem zaradi neudobja nosečnosti obiske odsvetujejo in jih prestavijo na čas po porodu. Zakaj in kako bi pa lokalna škodovala na otroka pa nimam pojma, sam če sta ti G in dva zobozdravnika tako rekla, bo že nekaj na tem.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
8.11.2007 16:47:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ilije)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2007 22:15:16   
nizy
Men bodo pa  sedmicu ruval 23.11. Sem v 28t .Kje pa maš zobozdravnika .V 1.user posted image  sem tudi en zob zgubila ,pa ni bilo panike . No, bom jaz tudi svojega G vparašala za mnenje. Zadnijč sem to omenila pri splošnem zdravniku , pa ni nič rekel ,da bi bilo kaj nevarno . 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?