|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ločitev
7.7.2008 12:21:32   
alina_1
Pozdravljeni!

Sem nova ,na vašem forumu.Brala sem vas redno,prijavila sem se pa šele danes.

Naj vam na kratko opišem situacijo.

Sem mamica enoletne punčke,poročena slabe dve leti.Vse lepo in prav,do pol leta nazaj,ko sem izvedela,da me mož vara s sodelavko.Seveda,je bila na začetku zelo burna reakcija z moje strani,kasneje,ko so se stvari nekoliko polegle,sem nekako prevaro oprostila,v upanju,da bo bilje.A glej,mož z sodelavko ni nehal,z hčerko sva odšli zaenkrat h staršem,z možem pa imam seveda sedaj kup problemov.

1.Non stop me kliče,in diha za ovratnik

2.GROZI,da za hči ne bo nič plačeval.

in še polno nekega izsiljevanja itd.

Zanima me sledeče,kako je z CSD?Naj omenim,da je mož zaposlen pri privatniku,in dobi minimalno nakazan znesek,drugo na roke.

Tudi stanovanjski problem ne vem,kako bomo rešili,v stanovanje sva oba veliko vložila,s tem,da imava oba službo v prestolnici,moji starši so 50 km stran,in sedaj vsako jutro punčko vozim v vrtec,jaz v službo...

Najemnine so drage,pojma nimam kako bom plačevala najemnino in še kaj drugega.

Hvala za nasvete!!!!

LP,Alina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ločitev
7.7.2008 13:49:35   
~Biba~
alina...sicer ti ne znam nič svetovat..rada pa bi ti le rekla; pogumna ženska! sicer je trajalo; a si se le dločila. Bolje je tako!

Na začetku je verjetno malo zemde; a se ti bo vse uredilo, tako da bo vama s hčerkico najbolje. Le poguma ne izgubit; in zaupaj podpori staršev in prijateljev.

Sem prebrala tu gor kar nekaj takih zgodb; upam, da ti bojo uporabnice, ki so doživele podobno situacijo; znale kaj bolje svetovati.

Pa srečno!

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 14:09:31   
Anonimen
oj

glih točno ne vem kako je s to rečjo, sam na CSD le pojdi in povej kak je pa da ti grozi pa tud to jim povej kako dobiva plačo. drugače pa nekako sodišče al neki takega določi koliko preživnine mora plačevati. plačati jo pa mora saj ena znanka je neki rekla da to nekak zrihtaš na CSD. pa ne pusti se mu pa le pogumno, če si tolk poguma zbrala da si šla stran  ga boš tud imela da boš vedela kak naprej, pa malo se pozanimaj pri odvetnikih kle vem da obstaja pravna pomoč ki je za 1 posvet zastonj.
pa le pogumno naprej pa poskrbi čim bolje zase in zauser posted image  pa tud starše imaš da so ti v oporo.

upam da sem ti vsaj malo pomagala

(odgovor članu alina_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 14:13:03   
tina a
Kar se groženj tiče si jih beleži, zapisuj, vodi dnevnik. Če imaš to možnost si jih posnemi. V kolikor to "leti" po smsjih jih shranjuj.

Sodišče mu bo določilo preživnino. Načeloma sicer gredo na to koliko ima kdo plače, ampak v veliki večini se gleda stroškovnik. Shranjuj si vse račune za otroka, koliko daješ za položnice pri starših.

Če je ne bo plačeval imaš na voljo izvršbo ali pa že na samem sodišču probaj doseči, da mu trgajo redno vsak mesec od plače - se da tudi urediti.

Predlagam ti sicer, da si poiščeš pravno pomoč in da se v takem primeru ne bojuješ sama.

Stanovanjski problem naj to bo v tem trenutku zadnja zadeva. Drugače pa če nimaš možnosti ostati dlje časa pri starših, si probaj najti neko cenejše domovanje (garsonjero) malček ven iz prestolnice. In ko bo stanovanjski sklad razpisal razpis se prijavi. Pozanimaj se na CSD - nekje vem, da imajo tudi stanovanja. Pa zdi se mi da se da dobiti tudi subvencioniranje tržne najemnine. Pozanimaj se na svojem pristojnem CSD.

Veliko sreče in živcev!!

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 14:16:52   
lev76
Nič ti ne zavidam,...sem pa sama doživela podobno, tako da se mi svita kaj doživljaš.

Takole je:preživnino, stike se vse dogovori preko sodišča. Pomeni, da če sta se pripravljena dol vsest skupaj in spisat sporazum, ter ga poslat na sodišče je to najmanjši strošek. Potem sodišče oba obvesti o naroku in gresta tja, pokimata da se z vsem navedenim strinjata in odideta s pravnomočnim sklepom domov.

Če se nekdo od vaju ni pripravljen pogovarjat, gre tisti drugi, ki se želi pogovarjat, na CSD in jih prosi, če skličejo z obema sestanek in pomagajo pri dogovoru. Ko se tam zmenita, takisto spišeta in pošljeta na sodišče in vbelja zgoraj napisano.

Če noče tisti drugi na sestanek na CSD, potem ostane odvetnik.

Pa srečno in bodi močna zavoljo otročka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 14:20:58   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: lev76

Nič ti ne zavidam,...sem pa sama doživela podobno, tako da se mi svita kaj doživljaš.

Takole je:preživnino, stike se vse dogovori preko sodišča. Pomeni, da če sta se pripravljena dol vsest skupaj in spisat sporazum, ter ga poslat na sodišče je to najmanjši strošek. Potem sodišče oba obvesti o naroku in gresta tja, pokimata da se z vsem navedenim strinjata in odideta s pravnomočnim sklepom domov.

Če se nekdo od vaju ni pripravljen pogovarjat, gre tisti drugi, ki se želi pogovarjat, na CSD in jih prosi, če skličejo z obema sestanek in pomagajo pri dogovoru. Ko se tam zmenita, takisto spišeta in pošljeta na sodišče in vbelja zgoraj napisano.

Če noče tisti drugi na sestanek na CSD, potem ostane odvetnik.

Pa srečno in bodi močna zavoljo otročka!

Že res, ampak bo potrebno še do notarja po Notarski zapis glede delitve skupnega premoženja. Brez tega se postopek na sodišču sploh ne bo začel.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2008 14:39:10   
tina a
Pa glede na to, da sta poročena, ju CSD v vsakem primeru pokliče na razgovor ali pogovor.

Notarski zapis pa pri sporazumu mora bit, pri tožbi pa to ni potrebno.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2008 15:38:34   
Teya*D.
koliko vem lahko očeta otroka ki noče plačevati preživnine tožiš.
V vsakem primeru jo bo moral plačevat. Pojdi na CSD in tam malo povprašaj o tem.
Nikar ne skrbi. Bo ti uspelo in držim pesti zate. Službo imaš, kar je kar pomembno za preživetje. Sprava bo težko ampak verjamem da ti bo uspelo.

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2008 15:47:31   
carpe diem
A ni obstajal tudi neki preživninski sklad? Izpolnil si obrazce (ne vem točno kakšna je bila procedura), preživnino ti je izplačeval mislim da eno leto točno ta sklad, oni pa so nato tožili očeta..Itak je sklad vedno tožbo tudi dobil....Nisem 100% glede te stvari, ene 8 let nazaj so meni (kot otroku) tako svetovali....

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2008 21:25:09   
alina_1
Hvala za nasvete.

Ja,je kar zoprno,ko se ne da z bivšim možem nič zmeniti,vedno se konča pri grožnji,da bo kar klical v mojo službo in jim bo povedal(pa ne vem,kaj jim ima za povedati).

Boli me predvsem zaradi hčerkice,jaz bi tako rada,da imamo normalne stike(hčera in mož).
Tako pa samo izsiljuje,če ne boš to bo to...

Upam,da se bo kmalu kaj uredilo,ker tega izsiljevanja mam zadosti.

LP.

(odgovor članu carpe diem)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 21:27:51   
alina_1
Še to sem hotela dodati,ne vem kako si ne da utepsti v glavo,da jaz pač nisem njegova lastnina,in da me z vsako grožnjo še bolj odbija.Sem mu že povedala vse to,ampak si ne da dopovedat.
Skušala sem na lep način,pa ne gre...

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 21:46:17   
Anonimen
Tako kot so ti napisale.

Glede prezivnine in stikov: spravljaj racune, zapisuj groznje in izsiljevanja in povej na sodiscu dejansko stanje prihodkov, ki ji jih moz ima.

Dodala bi le to, da bodi korektna in se ne spuscaj na nivo moza. Za tvojega otroka gre.

(odgovor članu alina_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2008 21:49:13   
tina a
To še nekaj časa ne bo dojel. Prizadela si njegov ego, ker si odšla. In blamirala si ga pred celim svetom - njegovimi starši, prijatelji, sodelavci, sosedi ... Nekateri pač veliko dajo na to. Uničila si tisto sliko "srečne družine". Ko sem se jaz odločila za ta korak me je njegov kolega povabil na kavo, da se kao midva nekaj zmeniva. Cel čas me je probal prepričat, da to ni dobra poteza in da tudi če bi me mož vsak dan nabutal bi morala ostati z njim. S tem pa se jaz ne strinjam. Ni me mama rodila na ta svet, da se bo nekdo izživljal nad menoj.

Grožnje bodo s časoma ponehale. Lahko pa vsakič ko se to zgodi narediš prijavo na policiji. In hkrati - če se ga bojiš seveda - zahtevaš prepoved prebliževanja.

Kot sem ti že v prvem postu napisala - obrni se na odvetnika. Bo tebi lažje. Odvetnik v vse to ni nikoli čustveno vpleten - tako kot si ti ali pa mož in bo na to zadevo gledal popolnoma drugače.

In še nekaj - zadev ne zadržuj v sebi ampak se pogovarjaj o tem kaj se ti dogaja. Pomaga.

Veliko sreče in potrpljenja - čaka te kar trnova pot, ampak na koncu bo vredna vsakega trnja posebej!!

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?