DragonLady
|
Jaz sem se začela "zdravo" prehranjevat v drugi nosečnosti, ko sem "srečnica" imela težave...naenkrat sem imela gestacijsko hepertenzijo (visok pritisk) in gestacijski diabetes. Sem pa seveda debeluška. Takrat sem morala redno hoditi v diabetološko ambulanto, kjer so m inadzirali sladkor v krvi, svetovali glede prehrane itd. No, zakaj to sploh zdaj govorim? Ker sem bila blazno šokirana, ker sem celo nosečnost jedla ogrooooooomno sadja, saj mi drugo niti ni preveč odgovarjalo zaradi slabosti. Lahko bi dejansko živela samo od sadja, hehe. Pa me je med. sestra fuuuul šokirala, ko mi pove, da lahko sadja poješ max. pol kilograma na dan, zelenjave pa ogromno. Pri sadju naj bi sladkor v krvi ful hitro narasel in seveda ful hitro padel, lakota je posledično konstantna. Čeprav je bilo težko, sem se navadila...seveda me je opozorila tudi, da črtam kruh in mastno hrano, kar tudi sem. Danes, skoraj tri mesece po porodu, imam sladkor urejen, o visokem pritisku ni ne duha ne sluha...in sem se lotila tudi diete z jajci. Pa ne paničarite takoj zaradi jajc. Rumenjaku v jajcu se komot odpoveste zaradi holesterola, vse ostalo je nekako ok. Kilogrami gredo počasi dol...je pa res, da sem tisti mentalni klik naredila že v nosečnosti in ni to neka modna muha, da bom lepa v kopalkah. Spreminjam način prehranjevanja. Ne jem pohane hrane, mastne hrane, meso dejansko samo popečem na žar ponvi z žličko olja ali celo brez. Obožujem zelenjavo, če verjamete ali ne. Včeraj sem si zvečer prekuhala malo zelenjave in jo jedla pred TVjem kot sladico, hehe. Point: zjutraj sadje, zvečer lahko zelenjava, vmes pa brez bedarij in po zdravi kmečki pameti. Aja, pa še nekaj: po nasvetu zdravnika-kislo zelje, repa itd....znižuje holesterol in pritisk, pomaga pri prečiščevanju celotnega organizma...zato svetujejo zdravniki, da jeste kislo zelje pred sistematskimi pregledi...
|