|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubosumje
19.1.2006 9:11:16   
Anonimen
Punce rabim vaš nasvet in podporo. S partnerjev sva poročena dve leti, imava hčerkico, ki je najin sonček in problem je, da sem jaz včasih preveč ljubosumna. Ko sva s partnerjem začela, je bil on nenormalno ljubosumen, ampak se je po kakšnih dveh letih umiril, potem sem pa jaz postala. Ljubosumna sem na vsako žensko, za katero vem, da mu je simpatična. Problem je, da ima eno sodelavko, ki naj bi bila precej lahka in taka živahna. In moj mož se z njo super razume. Kar nekaj časa mi je prikrival, da z njo hodi na kavo med službo (malica) - občasno, enkrat pa mi je povedal in od takrat sem čisto zmešana. SIcer mi vedno pove, kaj se pogovarjata in kako je kao glupa, da pri svojih letih sploh ne razmišlja zrelo, tipe menja in podobno, po drugi strani pa vidim, da je rad v njeni družbi in gre rad z njo na kavo.
Mene pa boli, ker ne vem če ni kaj več kot kava, glede na to, da ima tak sloves. Sicer sem jo že spoznala in se je tudi meni zdela zelo simpatična, zato me je to še bolj podžgalo. Bila je prijazna,skratka normalna. SUper za pogovarjat in nikoli je ne bi ocenila kot lahko žensko. Moj mož je pa že od nekdaj raje v ženski kot v moški družbi. Midva se pa stalno kregava, ker z mano se sploh ne zna pogovarjati. Trmast je kot hudič, ko mu kaj ni prav bo mulast kot otrok in en bo z mano govoril Misli, da ima vedno prav, tudi če nima.
Ko je vse normalno, je pa krasen, ustrežljiv, prijazen, pomaga mi pri vseh stvareh. In takrat tudi jaz nisem ljubosumna. Ko pa se skregava, pa mislim samo na njega in njo kako gresta na kavo in kako mu je všeč in podobno.

Prosim, ne obsojajte me in mi dajte kakšen dober nasvet.

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ljubosumje
19.1.2006 9:19:11   
CUKRČEK
Usedi se in dobro premisli....če te vara, te bo v vsakem primeru, če si boš ti kravžljala živce z ljubosumjem ali ne. Če te ne je pa sploh škoda živcev.

Jaz sem bila svoj čas fuul ljubosumna. Pač zaradi slaboh izkušenj. Potem je pa še moj mož imel kolegico s katero sta imela veliko skupnih točk. Jaz pa ljubosumna ko 100 user posted image . Pa mi je vse povedal...nič ni prikrival.

In, hvala bogu, sem prišla do sklepa, da tako ne gre naprej. Moram priznat, da sicer nisem čist ravnodušna , če mi kako bejbo stalno omenja, toda nisem pa več ljubosumna v tako meri, kot prej. Sem se lepo poboljšala in aradi tega je tudi najin odnos lepši.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.1.2006 9:25:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2006 9:33:30   
Anonimen
Saj jaz mu ne težim glede nje, ampak mene žre in samo mene ubija. Takrat sva se sprla, ko sem izvedela za kavice, potem mu pa nisem nič težila in mi je tudi vedno povedal, kadar sta šla in kaj sta se pogovarjala. In potem se včasih norčuje kok je neumna, ampak še vseeno gre pa rad na kavo z njo.
Midva se kregava predvsem zaradi neumnosti in ker je tako hudičevo trmast, se potem samo kregava, ker mi čisto živci popustijo. Danes sem mu pa rekla, zakaj pa midva ne moreva biti prijatelja, zakaj pa mene kdaj na kavo ne pelje, pa bi se tudi lahko imela fino. Pa mi samo reče če je problem, če gre z njo na kavo. Enostavno se ne zna z mano pogovarjati in ne vem al je z mano kaj narobe al kaj. Je pa res, da je precej egoističen, to sem zdaj ugotovila in da je prepričan v svoj prav in ga nič ne premakne. In potem imava tiho mašo, meni je pa hudo. Ko se pobotava mi reče, da je kdaj bolje da sem tiho, ne pa da pametujem. Zato je pa trmast.

Hvala za nasvete.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2006 9:58:18   
ma-ja
Jaz pa svojega sploh ne sprašujem s kom gre na kavo. Pa tudi ima luštne sodelavke in sploh v službi srečuje ogromno ljudi. Res pa je, da sploh nisem ljubosumen tip človeka.
Veš kaj, malo zaupanja moraš imeti. Ljubosumje ni dobro za razmerje. Mislim pa , da če bi imel kaj s to žensko, ti sploh ne bi povedal. Raje se preusmeri na kaj drugega in pojdi še ti na kakšno kavo. Drugače pa se vsi lažje pogovarjamo s kom drugim, s katerim ne živimo. Pač, drugače se pogovarjamo in to tudi rabimo. Samo to ne pomeni, da bi potem vsakega slekli s katerim popijemo kakšen drink.
Imata pa še majhnega otroka in to je ravno tista starost, ki v razmerje prinese kakšno nevihto. Moji so že malo zrasli in moram priznati, da je lažje. Ker sem takrat tudi jaz iskala kakšno nepomembno stvar, samo da sva se skregala. Problemi pa so bili čisto drugačni (utrujenost, skrb...).
Malo se skuliraj in ti (vama) bo lepše!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2006 10:01:52   
Lari
Se strinjam z vsemi zgoraj. Tudi jaz sem precej ljubosumen tip človeka, ampak na koncu ugotoviš, da nima smisla. Partnerju moraš zaupati, drugače nima smisla.

Drži se in sprosti se.

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2006 12:38:09   
Anonimen

Lepo bi bilo, ce bi kar tako lahko postala neljubosumna a ne?

Sicer pa kaj drugega kot ljubosumje niti ne mores pricakovat, glede na to kaj si napisala..

Ocitno si padla na finto druzbe, da je treba partnerja nadzorovat, omejit, zasuznjit, pricakovat, posedovat, lastninit.. bolje da ga fentas in si ga postavis v izlozbo in bos potem bolj mirno spala..

Folk nikakor ne razume, da imajo lahko partnerstvo, ki je nadzorovano, omejeno.. zacrtano,.. s pravili in podobno.. in potem nujno imajo v kompletu tudi razne fobije, shizofrenijo, obcutke krivde, manjvrednostne kompklekse.. neke pogodbe o ljubezni ne pa ljubezni.... strahove.. rane na zelodcu, in na sploh so scasoma videti kot strohnele zivcne razvaline..

Lahko pa imajo samo ljubezen.. in nicesar drugega.. ker kakrsen koli pogoj se zraven postavis.. ljubezni ni vec..

IZBIRAJ!

Kakor bos izbrala.. tako bos spala!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2006 14:52:36   
lelaval
Strinjam se z vsemi predhodnicami. Ti živciraš sama sebe in ga potem nehote "napadeš". Saj napad je že to, da svojo jezo streseš nanj. Pove ti, da gre z njo na kavo - celo kaj se pogovarjata. Lahko bi si kaj mislila, če ti ne bi nič povedal in bi od drugih slišala. Takrat bi se lahko zamislila, da nekaj ni v redu. Bolj boš drezala vanj (pa čeprav nehote in nevede), prej bo lahko naredil neumnost. Saj veš - prepovedan sadež je najslajši.
Sama ga najbolje poznaš, zato izberi pravi trenutek za pogovor, ali pa ga, ko gresta kam enostavno povabi na pijačo (kavo ali pač sok) in boš videla...
Jaz sploh nisem ljubosumen tip človeka (če bi imela razlog, bi verjetno bilo drugače), moj pa zelo (vsaj včasih je bil - bolano ljubosumen). Ne vem, morda človek mora tudi to prerast...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2006 15:02:11   
Anonimen
Ljubosumje v zdravi meri je normalno - dokazuje, da do partnerja nekaj čutiš.
Med zdravo mero in pretiravanjem pa je tanka črta - ponavadi en sam korak, kakor se reče.
Ti si to črto prestopila, ampak na srečo zaenkrat samo sama pri sebi. Obremenjuješ bolj sebe kakor njega. Kar je po eni strani še slabše, saj ni dvakrat za rečt, da on o vseh teh tvojih dvomih in čustvih nič ne ve. Najbrž se mu niti ne sanja o ničemer drugem kakor o tem, da si ljubosumna na njegovo sodelavko. Koliko pa ve o tem, kakšne občutke ti dejansko povzroča njegovo prijateljevanje z njo? Dvome v njegovo zvestobo, občutek manjvrednosti in zapostavljenosti? Nerealne predstave prihodnosti (pa tudi sedanjopsti in preteklosti)?
Mislim, da je najbolje, da mu poveš TO in ne samo tisto, da te gospodična v njegovem življenju moti. Niti malo ne dvomim, da mu je vseeno, če moti TEBE - važno, da njega ne. In njega OČITNO ne, drugače se ne bi družil z njo.
Kaj vidi na njej (čeprav jo ima za neumno)? Na to sem nekoč dobila čudovit moški odgovor, ki ga ne bom nikoli pozabila. Ne glede na to, da je njena inteligenca vprašljiva (nenazadnje pa za kofetkanje niti ni pomembna), se da z njo sproščeno pogovarjati o vsakdanjih stvareh (da mine čas ali da pozabiš na skrbi). Nimata skupnih problemov, torej med njima ni napetosti, ljubosumja in podobnega. Največ, zaradi česar se lahko sporečeta, je to, kdo bo plača kavo. Vedno je nasmejana, urejena in pripravljena na karkoli (pa četudi je to seks). Primerjava z žensko, ki jo ima moški doma? Večino časa je neurejena (vedno najde izgovor oz. razlog, zakaj ni lepo oblečena, naličena oz. karkoli, da bi bila zapeljiva za svojega moža), večino časa nima časa zanj (ker ima delo z otroci, službo, gospodinjstvom ali pa je preprosto utrujena od vsega), večino časa nekaj hoče (pogovor, razlago, denar, čas ali kaj drugega), ljubosumna je (na vsako žensko bitje v njegovi bližini), posesivna (vse hoče videti in vedeti in imeti pod kontrolo, ob pričakovanju, da se bo delalo po njeno). In če dodam še seks - žena ima vedno izgovor za to, da ga mož ne dobi - sodelavka pa nikoli.
Mi je treba še kaj dodati k temu, kaj torej moški vidi na drugi ženski, v tem primeru tvoj partner na svoji sodelavki?

Brez zamere, ampak jaz raje upoštevam nasvet tistega prej omenjenega moškega. Kajti niti pod razno nočem, da bi me moj partner v svoji družbi komu opisal tako, kot sem jaz opisala tisto ženo tamle gor. Mi je veliko bolj všeč, da me opiše tako, kot bi tvoj partner svojo sodelavko.

Razmisli - nič slabega nisem mislila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2006 15:08:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Ljubosumje v zdravi meri je normalno - dokazuje, da do partnerja nekaj čutiš.

Zdravega ljubosumja ni..

Res pa je, da to dokazuje, da do partnerja nekaj cutis.. samo zal nic pozitivnega..

Razmisli - nič slabega nisem mislil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2006 16:49:30   
Gina
Jaz se absolutno strinjam s Tjazyjem.

Važen je vajin odnos, in če je to ok, ti na pamet ne pride, da bi se obremenjeval še s čim. ČLoveka imaš rad in vesel si, ker z njim preživljaš lepe trenutke, vesel si, ker je njemu fajn, ker je tebi fajn.... Ne moreš nekoga posedovat. Probleme si delaš z napačnim gledanjem na stvari.

Meni se zdi, da je vajin osnovni problem nekje drugje. On se z njo pogovarja, s tabo pa ne. Zakaj pa njemu ni fajn se s tabo pogovarjat? Zakaj ni sproščen ob tebi toliko, da bi čvekal? Zakaj se muli dolgo časa? Kaj pa vem, jaz bi se raje to vprašala, kot pa kaj drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2006 17:04:36   
tehnofil
Varanje ima svoje stopnje
1. Izredna previdnost udeleženih
2. Spremembe v oblačenju, čistosti, navadah
3. Predstavitev osebe (v pogovoru predstavi osebo s katero vara ali želi varati, da lahko kasneje opraviči - saj sem ti takrat povedal da je to ta oseba in se razumeva in... bla,bla,bla - ko od drugih slišiš, da so jih videli tam in tam.)
4. Opustitev zavarovanja skrivnosti (po določenem času postane vsakdanje in začnejo se delati napake - da se ne skrije sledove varanja kot so vonj, lasje, ...)

Kaj pa prevarani?
Za stvari, za katere ne moremo jasno določiti kaj so, lahko uporabimo metodo kazalcev.
Vsak dogodek, element, ... predstavlja svoj kazalec, ki kaže na nekaj. To, da posamezni kazalec kaže na nekaj še nič ne pomeni. Vendar čez čas pogledaš od daleč vse kazalce, kam so obrnjeni. In če so vsi ali večina obrnjeni v isto smer, potem ti jasno kažejo kaj se dogaja. En las na stropu strehe avtomobila nad zadnjim sedežem ne pomeni nič, v kombinaciji z ostalimi kazalci pa mnogo.

Ali želimo vedeti?
To je pa resno potrebno prej razčistiti. Velikokrat se ve, pa vendar se noče videti. Ker preveč boli.

Ali želimo partnerju varanje prej preprečiti?
DA.

Ali lahko partnerju varanje preprečimo?
NE. Partner SAM je edini, ki lahko prepreči.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.1.2006 17:05:38 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2006 8:29:47   
Anonimen
Ko nisva skregana, se pogovarjava, smejeva in uživava, ampak moram prav pazit da ne rečem kaj narobe ker je kar hitro užaljen. Jaz sem pa takega odziva že naveličana in tudi jaz potem narobe odreagiram in mu kaj nazaj zabrusim.
Kar se pa urejenosti tiče, pa lahko rečem da sem zelo urejena in tudi na pogled nisem slaba, zvečer sem pa pač v pižami. Ne morem it naga spat.

Gina je rekla, da naj se zamislim zakaj se muli vedno. Kaj pa ve mislite? Jaz sem mnenja, da še ni dozorel in misli, da bo s tem vse rešil. Ko je jezen, se noče pogovarjat za nič na svetu in misli, da se bo s trmo vse rešilo. Ko se pa pobotava, pa najprej pomisli na seks. Ali mislite, da je to prav, da se na koncu pobotaš s partnerjem s seksom?

Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2006 9:08:16   
tipka
Anonimna, vem da ti ni do smeha, a mene si prav nasmejala s vprašanjem, če mislimo, da je prav, da se dva pobotata s seksom, še zdaj se smejim.user posted image user posted image

Seks po prepiru bi naj bil strasten, tisti ta pravi. Že mogoče, a ne pri vseh. Če greš seksat z njim, ker si on želi in ker sta se pobotala in je vse v najlepšem redu in ni razloga, da ne bi, pri tem pa sama ne čutiš želje do seksa, ni prav. Seksat je treba takrat, ko ti je do tega, ne iz občutka dolžnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2006 9:13:08   
Anonimen
Tipka v bistvu nisem mislila, da se pobotaš s seksom, ampak ko se pobotaš, ko se zmeniš in umiriš, da seksaš. Me veseli, da sem te nasmejala.

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2006 9:21:07   
tipka
user posted image

Narobe sem napisala, če se pobotaš s seksom, mislila sem isto kot ti, ko se pobotaš.user posted image

Če seksaš brez, da ti je do tega, v bilo kaki situaciji, ni prav, upam, da zdaj veš, kaj sem mislila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2006 9:26:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kar se pa urejenosti tiče, pa lahko rečem da sem zelo urejena in tudi na pogled nisem slaba, zvečer sem pa pač v pižami. Ne morem it naga spat.

Ali mislite, da je to prav, da se na koncu pobotaš s partnerjem s seksom?

Hvala.

Kaj to konkretno pomeni, da si urejena?
Kaj to pomeni, da na pogled nisi slaba? Kako to ves? Katera pa je slaba na pogled?
Zakaj ne mores iti naga spat? Mogoce, ker je mrzlo.. ce je mrzlo.. drugace pa midva greva najveckrat naga spat.. Sva zdaj morda neurejena?

Da se pobotas s seksom? user posted image user posted image user posted image   Ne vem ce je prav.. morda pa je bolje, kot ce se s pretepom.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2006 9:27:19   
Anonimen
To se pa definitivno strinjam s tabo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2006 13:50:35   
Gina
Meni se zdi, da je brez veze se sploh sekirat zaradi tega, ker se on muli. To dela zato, da bi dosegel svoje ali pa zato, ker ni dosegel svoje, pa želi, da se ti slabo počutiš. Torej ne sme doseči tega dvojega. Ti se ne smeš zaradi muljenja slabo počutit. Če tebe ne bi prizadelo, ne bi imel veselja to počet še naprej. Kako se lahko muliš na nekoga, ki se ne odziva na to, pa ki je vseeno srečen in zadovoljen sam s sabo in s svojim življenjem ne glede na njegovo muljenje? Nimaš se veselja mulit, ker ne dosežeš svojega. Potem se lahko zgodi dvoje - če ni dovolj zrel in če ima tako reagiranje pogoj za bivanje z nekom, ti boš pa vseeno čist skulirana, te lahko neha imeti tako rad - kar je v tem primeru čisto ok zate, ker s takim ne moreš biti dolgoročno. V drugem primeru pa se neha mulit, in se začne kako drugače odzivat na stres. To je pa čist fajn a ne.

Pa še ena stvar je. Najbrž mu gre na živce to, da ti tečnariš, ali kaj si že rekla, bolj nemirno odreagiraš. PO moje je čisto vseeno, če si čisto dobre volje in narediš po svoje, če se sploh nič ne pogovarjaš o rečeh, ki jih noče slišat. Tako ali tako je potem po njegovo ali pa se muli. Torej je taka komunikacija zanič. V takih primerih naredi po svoje, ker dejanja pa moški zalo dobro opazijo in reagirajo nanje. Torej nič razburjanja in pregovarjanja, pa več dejanj, pa bo odrasel tudi tvoj možek. Saj vem, da je to težko, ampak po moje nič drugega ne pomaga.

A seksat al ne? Ne vem, jaz nikoli ne morem biti jezna na nekoga prav dolgo in če čutim ljubezen, jo čutim vedno, tudi ko se jezim ali sem žalostna. Nikoli ne čutim potrebe po tem, da bi koga kaznovala ali da bi ga nazaj prizadela. S tem bi v bistvu samo vlekla grde reči še naprej in naprej. On pa bi se počutil "kaznovanega" in nesprejetega. Saj nekoga ne spremeniš s tem, da mu odvzameš ljubezen, to je čisto zmotno prepričanje. S tem ga naučiš samo to, da se nate ni za zanest, da ni vreden ljubezni brezpogojno, ampak samo če je tak in tak. Meni je to malo mimo, ne razumem tega sploh. (V bistvu bi bila ti potem ista kot on - mulila bi se. In s tem bi pokazala in še čutila zraven, da je tvoja sreča odvisna od tega, koliko se on muli ali ne. To pa ni ravno spodbudno, a ne.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2006 13:55:44   
tehnofil
...ampak moram prav pazit da ne rečem kaj narobe ker je kar hitro užaljen...
Hvala.

Če pomeni "kaj narobe" reči nekaj o njegovem odnosu s prijateljico-sodelavko, potem je to zato, da ne bi v tej zvezi rekla nič tudi takrat, ko bi to bilo upravičeno. Prav gotovo pa ta njun odnos predstavlja priložnost, sedanjo ali prihodnjo. In tega se zavedaš tako ti kakor tudi on.

Vprašanje pa je, ali se je on pripravljen temu odreči za tvoj mir. Tu nekje je debata kolikokrat si izrečeta partnerja besedi Ljubim Te. Lahko jih govori cel dan, če je njegovo zadovoljstvo pomembnejše od tega, da tebe to znotraj grize.

Ob tem pa ti še razlaga stvari, katere sem prepričan, da v resnici sploh nočeš poslušati, pa jih poslušaš samo zato, da bi iz tega kaj ugotovila. Ja, pove ti samo tisto in na tak način, kot je njemu všeč.

Bolj ko o tem razmišljam bolj se mi to zdi godlja, ki vedno bolj vpliva na VAJIN ODNOS v katerega meša NJUN ODNOS. In če ne vidi, da z njunim odnosom VPLIVA rušilno na vajin odnos, bo šlo samo naprej in navzdol.

....Ne morem it naga spat...
Hvala.

Ja probaj. Se hitreje pobotašuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?