Anonimen
|
Ljubosumje v zdravi meri je normalno - dokazuje, da do partnerja nekaj čutiš. Med zdravo mero in pretiravanjem pa je tanka črta - ponavadi en sam korak, kakor se reče. Ti si to črto prestopila, ampak na srečo zaenkrat samo sama pri sebi. Obremenjuješ bolj sebe kakor njega. Kar je po eni strani še slabše, saj ni dvakrat za rečt, da on o vseh teh tvojih dvomih in čustvih nič ne ve. Najbrž se mu niti ne sanja o ničemer drugem kakor o tem, da si ljubosumna na njegovo sodelavko. Koliko pa ve o tem, kakšne občutke ti dejansko povzroča njegovo prijateljevanje z njo? Dvome v njegovo zvestobo, občutek manjvrednosti in zapostavljenosti? Nerealne predstave prihodnosti (pa tudi sedanjopsti in preteklosti)? Mislim, da je najbolje, da mu poveš TO in ne samo tisto, da te gospodična v njegovem življenju moti. Niti malo ne dvomim, da mu je vseeno, če moti TEBE - važno, da njega ne. In njega OČITNO ne, drugače se ne bi družil z njo. Kaj vidi na njej (čeprav jo ima za neumno)? Na to sem nekoč dobila čudovit moški odgovor, ki ga ne bom nikoli pozabila. Ne glede na to, da je njena inteligenca vprašljiva (nenazadnje pa za kofetkanje niti ni pomembna), se da z njo sproščeno pogovarjati o vsakdanjih stvareh (da mine čas ali da pozabiš na skrbi). Nimata skupnih problemov, torej med njima ni napetosti, ljubosumja in podobnega. Največ, zaradi česar se lahko sporečeta, je to, kdo bo plača kavo. Vedno je nasmejana, urejena in pripravljena na karkoli (pa četudi je to seks). Primerjava z žensko, ki jo ima moški doma? Večino časa je neurejena (vedno najde izgovor oz. razlog, zakaj ni lepo oblečena, naličena oz. karkoli, da bi bila zapeljiva za svojega moža), večino časa nima časa zanj (ker ima delo z otroci, službo, gospodinjstvom ali pa je preprosto utrujena od vsega), večino časa nekaj hoče (pogovor, razlago, denar, čas ali kaj drugega), ljubosumna je (na vsako žensko bitje v njegovi bližini), posesivna (vse hoče videti in vedeti in imeti pod kontrolo, ob pričakovanju, da se bo delalo po njeno). In če dodam še seks - žena ima vedno izgovor za to, da ga mož ne dobi - sodelavka pa nikoli. Mi je treba še kaj dodati k temu, kaj torej moški vidi na drugi ženski, v tem primeru tvoj partner na svoji sodelavki? Brez zamere, ampak jaz raje upoštevam nasvet tistega prej omenjenega moškega. Kajti niti pod razno nočem, da bi me moj partner v svoji družbi komu opisal tako, kot sem jaz opisala tisto ženo tamle gor. Mi je veliko bolj všeč, da me opiše tako, kot bi tvoj partner svojo sodelavko. Razmisli - nič slabega nisem mislila.
|