|
RE: Lj porodnišnica - sprejem, porod 29.8.2007 13:27:24
|
|
|
|
Nika v službi
|
Potrdilo za partnerja dobiš v materinski šoli, prineseš ga skupaj z materinsko knjižico na sprejem. Midva sva prišla malo pred polnočjo, sprejel naju je vratar in lepo usmeril do sestre. Po CTG-ju in pregledu klistiranje, britje, sprehodi po hodniku in predihavanje popadkov, potem te sestra spremi v porodno sobo. Jaz v porodni nisem nič brala, ma, kaki, sem imela toliko opravka s popadki, pa smejalnim plinom, pa malo smo klepetali mož, sestra, jaz in je minilo. Po rojstvu je partner lahko še 3 ure (tudi kakšno minuto več, če ni ravno ekstra gneče) s tabo v porodni, potem gre on domov, vidva z bejbijem pa na oddelek počivat. Za plačilo lahko partner poskrbi tudi po porodu, mora biti pa pred tvojim odpustom iz porodnišnice. Moj je šel plačat na dan odhoda domov. Haljo in spalne srajce dobiš v porodnišnici, če je krvavo, ti zamenjajo tudi vmes, ne samo ob običajnih menjavah. Copate sem imela jaz tiste anatomske, fly-flot ali kaj že, da niso premočili. Pa kozmetiko za osebno higieno, vazelin (!), kakšen piškotek, čtivo za branje (čeprav smo potem v sobi tako čvekale, da nisem nič brala), nogavice, modrček za dojenje, lanolin, blazinice, tel. kartice nisem kupila, ker imaš pač mobitel in ga normalno lahko uporabljaš povsod, polnilec pa le vzemi, ker je mobi v tistem času hudo aktualna zadeva, vložkov tudi ne rabiš, ker jih imaš neomejeno na voljo v porodnišnici. Skratka, več ali manj vse dobiš tam oz. ti lahko prinesejo domači. Tudi dudke, črpalko za mleko in ne vem kaj še, se vse da dobit v porodnišnici. Nič skrbet, znajo prav lepo poskrbet za vse. Pa srečen porod in zdravo detece!!
|
|
|