Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 15:08:37
|
|
|
|
BONI*
|
V eni debati so se pojavili dvomi glede tega, ali čokolino vsebuje laktozo ali ne oz. ali je primerna hrana za tiste z intoleranco na laktozo. In da ne bo več dvomov glede tega vam posredujem odgovor iz Podravke. Spoštovani g. Robert, pravkar sem dobila odgovor od tehnologov v naši centrali glede otroške hrane in morebitne vsebnosti laktoze. Njihov odgovor glasi: ----------------------------------- Proizvodi koji ne sadrže laktozu su sljedeći: ČOKOLINO, GRISOLINO MEDOLINO, RIŽOLINO, KUKURUZ, RIŽA KUKURUZ, RIŽA S BANANOM I JABUKOM, RIŽA S 5 VRSTA VOĆA. Prilikom pripreme ovih proizvoda potrošač ne smije upotrijebiti kravlje mlijeko (kako mi navodimo u uputi za pripremu), već mora upotrijebiti mlijeko (tekućinu) koju dijete inače konzumira ili se mora posavjetovati s pedijatrom. ----------------------------------------- Torej, zgoraj našteti izdelki (Čokolino, Grisolino, Medolino, Rižolino, Koruza, Riž koruza, Riž z banano in jabolkom ter Riž s 5 vrstami sadja) iz asortimana Lino otroške hrane ne vsebujejo laktoze. Vsekakor pa bodite pozorni na to, s kakšnim mlekom pripravljate obroke, ob morebitnem dvomu pa se posvetujte z otrokovim pediatrom. Žalim Vam še veliko užitkov – tudi ob Lino otroški hrani. Lep pozdrav, Romana Hočevar produktni vodja Podravka d.o.o. Ljubljana Cesta v Gorice 40 SI-1000 Ljubljana tel. 00 386 1 47-97-111 fax. 00 386 1 24-43-143 e-mail: romana.hocevar@podravka.si Internet: www.vegeta.si www.podravka.com www.coolinarika.com Sem pa v trgovini zasledila da kombinacija lešnik- čokolino od 8 mesecev dalje vsebuje prepečenec v katerem pa je mleko v prahu.
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 15:19:56
|
|
|
|
biga
|
BONI, najlepša hvala za info., zdaj vsaj vem, kaj ponuditi svojemu . Čokolešnika pa itak ne smemo, ker vsebuje lešnik, ki je visoko alergen.
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 17:22:13
|
|
|
|
Naja30
|
O super za tole objavo! Hvala!
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 18:53:53
|
|
|
|
mala maja
|
in zakaj je mene potlej nap*** da ne sme čokolina. Pa da nima nobene veze če je narejen z rižovim mlekom, da vsebuje čokolado, ki pa vsebuje laktozo. Zgleda da bi bilo fajn, da bi jim nesli tole na gastro pokazat.
|
|
|
|
RE: Lino otroška hrana - da ne bo dvomov 29.2.2008 20:33:06
|
|
|
|
BONI*
|
Naj samo opozorim, da smo mi spraševali izključno po laktozi, ne po mlečnih beljakovinah na katere so alergični tisti z alergijo na KM. Naš Matic nima alergije na KM ampak samo intoleranco na laktozo.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?