|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Liže si tace
16.8.2008 16:12:37   
* Mateja *
Naš višavček si že kakšen teden liže sprednje tace. Najprej si je  lizal eno, zdej si pa še ta drugo. Mi ga je tast, kinolog, vsega prešlatal, pa je rekel, da nima nič poškodovano in naj ga pustim, da si bo sam zlizal. Sam si kar naprej liže,.... Pogledat si ne pusti kaj preveč. Ima pa vse tako frišno, kako naj razložim. Ma ima tako med blazinicami, ne po vrhu. Kaj je možnmo da ima kakšne glivice? Pa še polila mi je kavč danes ponoči, kar se v enem letu še ni zgodilo. Ko smo ga prinesli je bila kdaj kako luža po tleh, ampak na kavču,...

kej se vam zdi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Liže si tace
16.8.2008 17:42:24   
želva
Kar k veterinarju, vrjetno je alergija.poglej, če ima rdeče med blazinivami, pa poglej še ušesa, če so rdeča, potem je vrjetno alergija na hrano.Ste morda zamenjali brikete?

Vedno več nas je!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2008 22:17:38   
Arwenko
Ni treba komplicirat in hodit k veterinarju. možne tri variante - rešitve:

Hrana ne paše, zamenjajte hrano - ne pustit da si liže, mejte ga skoz na očeh.

Glivice - mažite s canestenom, nikakor si ne sme lizat, ker to vzdrzuje vlago in se dodatno pospesi razvoj glivic.

Tretje in najbolj verjetno (iz lastnih izkušenj) - dolgčas, zaposlite psa čim bolj, imejte ga skoz na očeh, ko si začne ližat je FUJ. Odpravite čimprej, drugače postane nadležna navada, ki sicer ni škodljiva za njegovo zdravje, je pa zoprna, pa še grdo zgleda ko se dlaka obarva rdeče.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2008 22:25:37   
* Mateja *
ma da bi vedla da je kaj takega pojedel ne. Ne je briketov, ampak ima pasjo pašto in konzerve, še najbolj se mi zdi da bi lahko bile kake glivice. Sem študirala da bi ga s canestenom namazala, sam itak si ga bo pojedel. Bom vidla kako bo čez kaki dan ali dva. Ima pa vse rdeče, pa ne vem al je imel kri al je od lizanja.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.8.2008 23:47:35   
ALEKSA13
Tudi jaz sem imela enak primer. Imam 3 lete starega višavca in si je lizal najprej sprednje tace, nato še zadnje, tako da je imel na koncu zadnje čisto gole. ..Groza.
Veterinar mi je rekel, da je verjetno alergija - lahko na hrano -ni bil pa 100% (ker ti psi so še posebej nagnjeni k alergijam), im mi je svetoval dieto (oz. hrano za te pse, ki so na kaj alergični), imela sva poseben šampon za take stvari, tablete...Pomagalo ni nič, to se je vleklo nekaj mesecev. Podnevi smo ga kar naprej opozarjali, da si ne sme lizat, ampak si je pa ponoči vse zlizal!
Nato pa sem ga peljala k drugemu veterinarju (ki je še kar priznan) in tam mi je povedala, da je alergija verjetno na pršice ali kaj podobnega. Dobil je injekcijo oz. dve in še neka zdravila. Od tega je že več kot leto dni in si do danes še NI lizal tac. Pomagalo je takoj!
Svetujem ti, da ga čimprej pelješ k dobremu veterinarju, da ne bo ostal brez dlake kot moj. Če želiš, ti lahko povem naslov tega veterinarja. LP

Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2008 7:59:44   
šnucika
Naš veliki šnavcer je nekaj let nazaj imel isto.Tace si je zlizal do živega.
Bila je alergija na neko travo,ki je bila takrat v cvetu.Tri sezone zapored.
Dobil je injekcije,pa vsak dan sem mu morala tace in po jajčkih je imel tudi...izpirat z vodo ,v katero smo dali hibisept.
Odkar smo se preselili malo višje od morja in ne hodi poleti na sprehode ob obali,tega nima več.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2008 9:01:37   
Mišni
Moja višavka si tudi kdaj liže iz dolgčasa, ampak ji ne pustim, pa je.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.8.2008 15:16:32   
Arwenko
Se opravičujem, ampak meni grejo ful na jetra tile veterinarji, ki višavce filajo z vsemi možnimi zdravili in bogi pes se malo pokraspa in malo poliže in je že alergija. Dajte prosim vas lepo no, verjemite da želijo samo zaslužit na vas. Priznam pa da smo ljudje (tudi jaz včasih) preleni, da bi kakšno stvar odpravili in pol se je najlepše zgovarjat naj kaj takšnega.

Mateja..mažite s Canestenom..lizat si ne sme, tako ali drugače. Če ne pomaga nič drugega, potem pa gor ovratnik. Lahko ga kupiš pri veterinarju, še lažje ga pa nardiš sama s kosom lepenke/kartona. Glivice so dobro vidne če so. izgledajo kot takšne majhne črne pikice, kot da bi ble majhne zelo površinske krastice in kose jih dotakneš z nohtom oziroma nekoliko spraskaš grejo dol in spodaj je potem čisto normalna koža. Če je spodaj koža vneta, ali so izpuščaji, mozoljčki ali kaj tretjega potem niso glivice ampak je res kakšno hujše vnetje. Ne vem s kje si, ampak če si kje blizu jo pripelji pokazat, pa lahko pogledam če hočeš.

Aleksa13...če imaste dejansko diagnosticirano alergijo s testi na veterinarski fakulteti, potem je treba o tem takoj obvestiti vzreditelja. Ker če so to pojavlja pri mladičih je treba psico, psa ali pa kombinacijo kot takšno vzet iz vzreje. Seveda če je psiček rodovniški. V rodovniški vzreji se namreč trudimo takšne pse izločat, zato so danes dobri rodovniški psi dejansko brez alergij in je pri njih to, da so višavci nagnjeni k alergijam samo še ena pravljica.
V kolikor pa vam ni uradno potrdil te alrgije s testi, potem je verjetno samo dal psu inekcije kortizona, ki so okrepile njegov imunski sistem in je po vsej verjetnosti to lizanje imelo kakšen drug vzrok. Imunski sistem pa se da okrepit tudi veliko bolj naravno kot z inekcijami...da se predvsem izboljšat prehrano psov, dodajat zelišča, naravne dodatke skratka in se stvar tudi reši. Je pa potrebno nekoliko več truda in znanja za te stvari kot ga danes veterinarju premorejo na žalost. Hvala bogu, da je vsaj s tvojim psičkom vse vredu, kakorkoli se je že izšlo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2008 18:00:26   
Felicita
vem da je to lizanje tačk pogosto pri 'družabnih' pasmah, torej tistih, ki rabijo veliko družbe svojih lastnikov. če so osamljeni in zdolgočaseni si začnejo lizat tace - menda se temu reče taca ali rana osamljenih psov.
torej, če je to, se da to pozdravit, preprečit... rano se preprosto razkuži z jodom, psa se ma pa pod nadzorom (da se ne liže več) in seveda v družbi. Je pa res da je to bolj pogosto na zgornji strani tačke kot pri blazinicah...
glede na to da ma to pri blazinicah, bi jaz najprej mazala s canestenom... mogoče pa še s čim kar psom smrdi oz jim ima slab okus, ni pa strupeno.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2008 13:53:58   
* Mateja *
Menjala sva hrano, tako da to možnost izločim.
Glede veterinarja je pa tako, da me vsakič ocigani ko peljem psa k njemu. Sej je ful uredu možakar, smo zadovoljni, samo vse to toliko stane.  Kr naš ima resnično ( za moje pojme ) drage storitve, ekr je pač sam za hišne živali, je ko ena klinika.

Arwenko a si ti veterinarka al kako? S kje pa si?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2008 20:09:32   
hmm...
To si je naš dlal. Ampak mi nimamo višavca.

Sprednje tace si je kar naprej lizal in lizal. Vse  je že imel rdeče. Potem smo ga pa peljali k veterinarju, pa smo dobili neko kremo z katero smo mu potem tačke namazali. Pa je zdaj dosti boljše.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?