|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 20:05:04   
tia&silvija
Zdravo vsem!

Naša Tia ima še cca 14 dni nekja malih lišajčkov po obeh rokicah. To so taki flekci suhe in malenkost pordele koše premera cca 5mm. Vsak dan pred spanjem jih namažem z bepantenom pa nič ne pomaga.

Ima katera podobne izkušnje?

LP, Silvija&Tia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 20:40:59   
schnappi
Tudi našemu malemu so se pojavili po rokau in malo po prsnem košu. Bepanthen ne pomaga, zato se pridružujem vprašanju. Se mi pa zdi, da se je to pojavilo po plavanju v bazenu( plavanje dojenčkov). Lp.:racka:

(odgovor članu tia&silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 20:45:06   
india
Kaj pa olivno olje? Pomaga pri marsičem, morda pa ognjičevo olje, jaz ga uporabljam tudi, kadar ima rdečo ritko.
:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 21:04:31   
a.jda
Naša jih je tudi imela in niso hoteli izginiti pa smo mazali z vsem mogočim. verjetno jih je dobila od teg ao je mela rokice veliko v ustih in mokre. Potem sem omenila pediatrinji in je napisala eno mažo, ki so jo zmešali v lekarni. Po enkratnem namazu so izpuščajčki takoj izginili, nisem mogla verjeti. Najprej je sicer rekla naj mažemo z bepantenom, pa ni nič pomagalo, nato pa je napisala to mažo. Mislim da je gor pisalo elacom univerzalno hladilno mazilo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 21:10:12   
india
To mazilo smo mi tudi imeli za tavečjega sina, a sem potem prebrala,d a pa ni dobro mazati v intimnih predelih, pa tudi ne po predelih,ki jih otroci nosijo v usta.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 21:26:04   
Anonimen
Tibor je tudi imel jeseni take lišaje po rokah. Mazala sem mu z doma narejenim šentjanževim oljem in v dobrem tednu so izginili.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 22:20:52   
Anonimen
So hrapavi na dotik kajne?To je otroški ekcem.Tudi nam je mazilo takoj pomagalo.Sprobali smo pa vse,tudi ribje mazilo.Najbolj butne ven po kopanju.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 22:44:05   
Katjuška
To bo to punce, jaz imam že štirinajst dni grozen problem s temi lišajčki. Zdravnica mi je rekla, da je na kaj alergičen in, da naj imam strogo dieto. Pa smo probal skoraj vse črtat pa nič bolje, kvečjemu slabše. Se mi zdi, da je najhuje v zgibih rok, zapestja, nog, ramica. Moj mali je res ubogi, imamo pa napotnico za alergologa in to šele konec maja. jaz pa sem skoraj čisto gotova, da ne gre za alergijo, saj mali že pol leta je čisto vse.

Torej, če ima katera kako mažo iz domače lekarne proooosim, če napiše. ali pa če ima katera to lekarniško mazilo, in napiše kako se imenuje oz sestavine, da bi šla jaz to naročit. Ker sem že čisto obupana, b-panthen je za en klinc, mali pa skoraj nima več mesta,, ko ne bi imel tega ekcema, po rokici pa se praska tako, da ima ze prav male ranice.

Hvala, hvala vsem za kako pomoc, LPK:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 22:48:56   
Anonimen
Na receptu je pisala sestavina,tega pa žal vzamejo.
Jaz ti jo lahko dam za probat,bi iz sredine vzela,tam ni bilo še mojih prstov:)-
Iz kje pa si?

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 22:58:39   
india
A je govora o ELOCOM mazilu morda? To ti predpiše pediater.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 23:02:38   
Anonimen
Ja,pediater ti predpiše,se mi pa zdi da ni Elocom.Meni nič gor ne piše,ker so jo v lekarni zmešali.Je pa bele barve...

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 23:14:07   
Katjuška
Res hvala ****, to je res prijazno od tebe:).

Sem po dolgem času spet malo zajadrala na ringarajo in dobila odgovor, kakor da se nisem že prej spomnila na ringaraji povprašat:grrr:, sem se odločila, da bom jutri poklicala zdravnico, da bi se prišli spet pokazat in ji kar povedala, da sumim, da gre za ta otroški ekcem in probala dobit od nje mazilo. Če pa bi se karkoli zapletlo, te bom pa res prosila za pomoč, ampak zaenkrat bom probala pripravit pediatrinjo, da nas kljub gužvi vseeno sprejme.
Se enkrat res hvala, sem pa iz LJ in jutri sporocim kako se je izteklo. LPK:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Lišajči po rokicah
24.4.2005 23:31:57   
anainnace
Nam so ti srbeči lišaji še kako poznani. Pri hčerki so se pojavili ko je bila stara nekaj mesecev, z njimi pa smo se borili skoraj osem let. Zelo hudo je bilo v zimskem času, bolje rečeno od novembra pa do maja. Poleti so vedno izginili. Nekajkrat smo bili pri alergologu, dali skoz vsa možna testiranja, ki pa niso pokazala kakšne posebne alergije, malo na pršico in na še en pelod. Diagnoza je bila atopični dermatitis. Vedno smo dobili mazilo, ki je pomagalo samo začasno, potem pa se je stvar ponovila. Hči se je ponoči zbujala, se spraskala do krvi, dvakrat je pristala v bolnici, stanje je bilo res grozno. Meni se je že mešalo ko sem kar naprej ugotavljala od katere hrane bi to lahko bilo, noben zdravnik ni vedel povedati nič konkretnega, tudi alergologinja na pediatrični kliniki ne. Potem smo bolj po naklučju prišli še do dermatologinje dr.Dragaševe. Ko je videla njeno kožo, mi je takoj rekla, da ima otrok zimski ekcem. Da ima bolj občutljivo kožo, ampak da je glavni razlog za tako stanje PREVEČ ČISTOČE!!! Preagresivni pralni prašek, šampon za lase (najhujši strup je Jonsonnov), skratka vsa kemija ki je v kozmetiki. Ko je koža že prizadeta pa ji zelo škodi že sama voda. Obvezno je potrebno uporabljati tekoči pralni prašek brez mehčalca, glavo sva si umivali nad umivalnikom, tuširanje smo v zimskem času zelo omejili, uporablja pa Linola fett oljno kopel. Tako smo že drugo zimo preživeli brez večjih problemov. Zravnica je hčerki na koncu še rekla, da če bi živela med cigani, ne bi bilo s kožo nobenih problemov.

Še sedaj se počutim grozno, ker če bi to vedela prej, bi hčerki lahko z zelo enostavnimi ukrepi prihranila toliko gorja.

Res ni rečeno, da tvoj fantek nima alergije na kakšno hrano. Samo njegov pediater bi ti vseeno lahko predpisal kakšno mazilo. Vendar je pri teh mazilih, ki jih dobiš pri nas potrebna velika previdnost, da jih ne uporabljaš predolgo. Nekaj precej boljših zadev dobiš v Avstriji, so malo dražja, ampak če se dermatolog odloči za tako zdravljenje dobiš potem denar povrnjen. Meni so imena že malo ušla iz glave, lahko pa jutri pogledam.

Res pa vsem zelo toplo priporočam dr. Dragaševo na dermatološki v Ljublani.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 7:19:51   
lotti
Enako kot se je dogajalo s tvojo hčerko se dogaja tudi moji. Ekcem se ji pojavi približno v začetku novembra in traja vse do junija. Zdravnica nama je predpisala že vrsto mazil, pa nobenega učinka. Vsa mazila, ki mi jih je predpisala pa vsebujejo kortikosteroide, ki tanjšajo povrhnjico.Sama sem se odločila, da jo z mazili kot je Elocom mažem samo , ko je zelo hudo. Za alergološke teste mi je rekla, da je še premajhna, čeprav zdaj je stara že osem let.
Lahko, da ima naša tudi zimski ekcem, saj ima znake zelo podobne tvoji. Tudi jaz bom rekla svoji zdravnici za napotnico in šla z njo na dermatološko kliniko.
Zadeva je resnično zelo nadležna, saj to punčko zelo srbi najhuje pa je po vsakem kopanju.
Anainnace, če si tako prijazna poglej katera mazila si ti hodila iskat v Avstrijo.
Lotti

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 7:31:30   
darjatimci
Jutro res je ta mazila niso priporočljiva vsaj ne na dolgi rok tista,ki ti jo zmešajo v lekarni pa včasih pomaga,če je res alergija najbolj pomaga striktna dieta,kopanje v javnih bazenih in raznih termah je lahko tudi za otročke problem,tako da s tem ni za pretiravat.

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 8:57:33   
Skabi
Tisto mazilo iz Avstrije je menda Elidel. Moja soseda ga je predlanskim hodila sama kupovat, mi smo pa ga letos za našega že dobili na recept (sicer je grozno drag, stane čez 8000 tolarjev). Je enkratno mazilo, nima kortikosteroidov in ne tanjša kože in ga lahko uporabljaš dalj časa. In kar je najpomembnejše - pomaga!

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 9:34:09   
Anonimen
Ko sem v lekarni dvignila kremo,sem vprašala,če ta krema kaj tanjša kožico.Pa je rekla,da je blaga in da je zdravnik že vedel kaj predpisuje:zmeden:(hmmm,ne vem če je glih zmerej tko)
Jo pa namažem,če je res nujno.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 10:00:02   
Adam
Groza!!!
Mooj sonček ima iste probleme, v vseh vaših opisih sem prepoznala naš problem.
In ti ekcemi so vse hujši! Moj mali se tako praska, da mu je babica sešila rokavičke, da se ne bi spraskal do krvi.

Mi smo pred tednom odšli homeopatinji, ki je na podlagi dolgega seznama vprašanj in opazovanja malega, naročila zdravilo, ki ga sedaj uvajamo. Težko rečem, če pomaga, saj ga jemlje šele tri dni. Vendar se mi zdi, da je majhna sprememba.
Pridružujem se mnenjem parih punc, s tistimi kremami, ki jih predpišejo naši pediatri se ni za hecat, kajti na kratek rok res pomagajo, vendar naredijo več škode kot koristi.
Če katero zanima, ji čez nekaj časa sporočim ali so homeopatska zdravila pomagala.
Prav tako pa se zavedam, da se mali raje naj ne kopa v kakšnih milnicah, temveč samo v olivnem olju, moram se odvadit uporabljat mehčalce in ga mazat s čisto navadnim olivnim oljem ali kremo. Kemija škodi.

Punce, upam da bopmo zmagale, kajti to je groza!
papa

Neposredna povezava do sporočila: 18
   Lišajči po rokicah
25.4.2005 10:17:03   
darjatimci
Se strinjam s tabo,dodala bi,da je prehrana tudi zelo pomembna.

Neposredna povezava do sporočila: 19
   Lišajči po rokicah
26.4.2005 21:11:29   
SISI25
Jaz sem o tem pisala že nekje spodaj, pa vseeno. Pri nas smo imeli isti problem. Šlo naj bi za ta ekcem, nam je pa predpsiala kremico, ki je na podlagi olivnega olja in jo zmešajo v lekarni. Je pa rekla,da naj dokler so ti lišajčki vidni kopamo samo z vodico, brez mil in šamponov. Drugače smo pa mi mazali tudi z Bepantenom pa je bilo malo bolje (niso bili več tako rdeči, niso pa izginili)
Je pa rekla, da se lahko pojavijo tudi ob alergiji na mleko in da če ne bodo izginili bo potrebna dieta. (moja seveda)

Neposredna povezava do sporočila: 20
   Lišajči po rokicah
26.4.2005 21:32:26   
Anja167
Živjo! Če gre samo za suho kožo, malenkost lahko pomaga tudi hladilno mazilo oz. kakšna mastna krema (vsakemu otroku lahko paše kaj drugega). Eneju tudi Bepanten ne pomaga pa tudi olivno olje ne, pomaga pa navadno hladilno mazilo (v katerem je pa tudi olivno olje :zmeden:, pa še lanolin in vazelin), najbolj pa Otroško mazilo iz Lekarn Dravlje. No, zanimivo je, da smo odkrili, da je največ lišajčkov tam, kjer je koža še najbolj v stiku z blagom (pod pleničko ga recimo nima, a ni hec), tako da je tudi Enej najbrž občutljiv na praške, mehčalce in podobno. Zdaj bomo to vse ukinili (jah, razen plavanja na DIF-u) in upam, da bo poleti bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 21
   Lišajči po rokicah
27.4.2005 1:00:00   
Kadija
Mi smo tudi imeli ta problem, pa smo ga rešili.Vsaj zaenkrat.Ko ni tako hudo, pomaga kremica za ritko, ker je zelo mastna.Če pa je močnejši lišaj, sva ga pa premagali z Elocom mazilom, ki je bolj mastno, kot krema z istim imenom.Vse to mi je na dolgo in široko razložila zdravnica.
Maževa pa kake tri dni, takrat se tudi sočku malo izogneva in vse izgine.Ko se pa ponovi, pa postopek ponoviva in stvar je rešena.Ponavlja pa se ne pogosto!

Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?