xerox
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: xerox IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: xerox Danes smo bili tretji dan na uvajanju v vrtcu in sem kar zaskrbljena kako se bo to obneslo. V skupini je 15 otrok od 1-2 let. Vzgojiteljica je sicer že zelo izkušena, pomočnica je pa katastrofa. Cel čas presedi na stolu in se ne premakne, vzame si en list in se hladi ker ji je vroče, kr teče iz nje(malo je močnejša,ampak to ni pomembno), sklepam, da ji je zato tako vroče. Pri zajtrku samo razdelijo hrano otrokom, in se spet usede in si vzame za jest in dokler ne poje, se ne premakne iz stola, otroci pa sedijo za mizo(tisti,ki so brez staršev in seveda ne znajo sami jest). Potem jih pa vpraša, ane boš več jedel, in mu pobere krožnik iz mize, otrok se pa še dotaknil ni, ker je seveda žalosten,ker ni mamice, pa baje navajen, da se mu po koščkih daje v usta. Vzgojiteljica se sicer trudi in leta naokoli, ampak ena sama pa res ne more skrbeti za 15 otrok. Ali poznate kakšen primer, da je kdo želel premestiti otroka v drugo skupino in kako se tega lotiti. Ker se mi zdi škoda,ker sem z vsem zelo zadovoljna, da bi bil moj otrok prikrajšan za razne aktivnosti, ali da bo celo lačen, ker smo naleteli na leno pom.vzgojiteljice. O, mater, komplikacije že v samem štartu. Najbolje, da svojega sončeka izpišeš iz vrtca, pa ga doma čuvaš. Ker noben drug kot ti, ga ne bo znal tako dobro nafotrat kot ti. Kaj šele kajd drugega, kar rabijo taki mali sončeki. ne iz vrtca ga sigurno ne bom izpisala, bomo že našli drugo rešitev. To pa da ga drugi ne bodo znali nafutrati kot jaz, vem, in tudi ne pričakujem. Pričakujem pa da si bosta dve vzgojiteljici razdelili delo, ne pa da vse dela ena sama, duga pa nič. Čakaj, tega pa ne razumem....a ni vseeno, kako imata onidve razporejeni svoje delo? Važno, da je vse podelano. Al tebe res skrbi, ker ena dela, druga pa ne? Kaj pa če druga dela kaj drugega, česar ti ne vidiš? Recimo previja posrane riti, briše okoli miz razpackano hrano, jih preoblači, pobriše bruhanje, umiva okoli ust...bla, bla, bla....že kar kaj. Prej ko se boš skulirala, prej boš lažje svojega sončeka pustila v vrtcu. Dej Volga ne komentiraj nekaj kar sploh nisi videla. Problem je v tem, da ena poskuša vse delati, kar je pa itak nemogoče s 15 otroci, druga pa sedi in NE DELA NIČ. Iz stola da včasih kakšen komentar, marko ne, nina ne, anja pusti to in to je to. Če bi jih vsaj previjala, pa brisala . Ona ves čas samo sedi.Tudi nasmeje se ne. Če te res TAKO ZELO zanima, greš lahko jutri z mano na obisk v našo skupino, če imaš mogoče preveč časa. Rade volje bi te odpeljala. Zgleda da večina staršev pri nas ni skuliranih al kako Volga?? Zgleda da vsi preveč kompliciramo??
|