PBJ
|
Jaz sem 2 leti nosila poltrde leče. Nisem jim preveč dobro prenašala in sem potem raje "prešaltala" na očala. Proti večeru so bile moje oči že tako zmučene, da sem koooomaj gledala in imela sem pogoste glavobole. Če mi je slučajno zlezla v kotiček očesa, pa je bilo silno neprijetno. Mehko lečo ni tak problem spraviti iz tega mesta nazaj, s poltrdo pa je v takem primeru kar nekaj pekočine in solzenja. Takrat so mi tudi rekli, da teh leč naj ne bi nosila več kot 8 ur dnevno. Najslabše pa je bilo to, da so, če sem se bolj nerodno dotaknila očesa, kar padle ven in se nato še odbile in se kam prilepile...kar groza me je ko se spomnim na to iskanje - sploh je bilo nerodno, če se mi je kam mudilo . Pa smo jih iskali - smo imeli prave družinske akcije . Imela sem še vedno srečo, da smo jih našli, ker to ni tako poceni "špas". Enkrat mi je padla v sneg, ko je bilo že skoraj temno. In mož jo je iskal z baterijo.Pol ure je iskal in...................jo našel. Še danes ne vem kako . Najbolj smešno pa mi je bilo, ko sem potovala z letalom. Ker sem si hotela malo spočiti oči, sem jih dala ven. In mi je ena odskočila. Mož je naredil celo paniko in je prosil za svetilko, ker je bilo ponoči in so vsi potniki spali.Takrat so jo iskali vsi zaposleni na letalu, razen pilota in kopilota . Še sreča, da sva sedela čisto zadaj pri repu letala, drugače bi preveč vznemirili ostale potnike ... Ja, našli pa smo jo , a meni je še danes nerodno, ko se spomnim na ta pripetljaj ... Sicer se moraš sama odločit, kar pa je tu malo težje, ker jih ne dajo na preizkus. Tekočina za vzdrževanje in čiščenje tudi ni poceni. Baje pa so trde leče še bolj nerodne in verjamem, da so. No, to je moja izkušnja s poltrdimi lečami, ki jih imam doma samo še za spomin. Za lasersko korekcijo dioptrije pa moraš res imeti vsaj eno leto fiksno dioptrijo, lahko pa se opravi po dopolnjenem 20. letu. Najprej pa ti pregledajo stanje roženice, predvsem njeno debelino, saj je tudi od tega odvisen uspeh operacije. Joj, sem zatežila... lp