|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Leče ali očala
4.11.2005 20:24:54   
Anonimen
Danes me je moj okulist postavil pred odločitev.
zaradi višine dioptrije in cilindra mi je priporočil leče... in to poltrde.

Nekoč sem že uporabljala leče (mesečne), pa sem jih nehala uporabljat ker jih oko ni dobro prenašalo.Pa tud jaz nisem imela potrpljenja jih nosit.

Zdaj pa je tako... poltrde leče pridejo 41.000 sit. Očala pa najbrž tud neki takega. In je rekel da obojega mi ne bo predpisal. Naj se odločim za eno al pa za drugo varianto.

Zdej pa ne vem. Očala so bolj na komot..... daš gor in konc....
Leče pa... reže... pa žuli... pa navadit se je treba...

Aja sem mela tiste leče pol ure not... pa je rekel da jih kar dobro prenašam pa da bi se najbrž lahk navadla nanje... da so se še mnogi z večjimi problemi.

Prosim prosim prosim... a nosi katera poltrde leče? Kako dolgo ste se navajale na njih?

Sej vem da je čist moja odločitev.... sam kak nasvet bi rada slišala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Leče ali očala
4.11.2005 20:43:12   
rinka
Živjo,
glede na to da si napisala da ti že mesečne niso ustrezale moraš vedeti da so poltrde še veliko veliko bolj trde. Sama imam sicer 14 dnevne poleg očal, ki pa jih le redko uporabljam, je res bolj enostavno dati očala na nos in je problem rešen. sicer pa tako ali tako ni priporočljivo imeti cel dan leče v očeh, zdaj pa prihaja zima, ko velikokrat pride do vnetja oči zaradi vetra in mraza, pa sploh ne boš morala nositi leč. 
odločitev je pa seveda tvoja.
lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2005 20:50:17   
Anonimen
Kakšne leče pa so to za 41.000 SIT? Moje so 20.000 SIT. A pa kar zdravnik ti jih na recept napiše? Jaz komplet plačam sama.
Imam pa mehke leče in to že 23 let in nobenih problemov. Imam pa dvoletne. Ja, tudi take se dobijo, če jih po dve leti ne menjaš.user posted image
Moraš pa zraven itak imeti tudi očala, za zvečer, ker ko daš leče v kopanici ven, si slep.user posted image

(odgovor članu rinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2005 20:53:52   
mamči
Jaz sem v glavnem očalonosec- sem pa pred 4 leti poskusila s poltrdimi lečami. Saj je res, da sem jih tistih par min. dobro prenesla, lahko pa ti povem, da je v resničnem življenju (vsaj pri meni!) bilo čisto drugače. Po 1 uri  me je v očeh "ribalo" postale so rdeče, pol so se mi seveda še orosile, pa pol je prišlo še malo maskare od trepalnic in vidla nisem druga, kot meglo. Hudo je bilo v službi, pa v kinu, na obisku... v taki situaciji. Če sem bila v zakajenem še hujše.
Naj pa povdarim, da sem takrat plačala cca.55 000 za leče + 8 000 za čistila in posodice za shranjevanje in še eno za na pot. Čistila sem si pa zelo pedantno in redno !!!!!
Vedno, ko sem kam šla sem imela zraven očala, da sem pol menjala. Zvečer sem imala rdeče in nadražene oči. Torej - dela je ogromno, očala še tud moraš imet (vsaj jaz sem jih) občutek ni bil tak kot sem pričakovala, cenovno pa pride tud ogromno- mam tud cilindre+dioptrijo in za očala komplet plačam cca.50-60 000!!!
Ker imam dovolj in očal in leč sem 14.11 naročena na pregled za lasersko korekcijo dioptrije- cenovno se ti za par let itak splača. Trenutno mi je življenje brez očal življenjska želja, ki upam da se mi bo uresničila, ker res trpim z očali.
Leče- mogoče mehke ali pa če se je kvaliteta kaj izboljšala!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2005 20:58:07   
Anonimen
Ja viš... mamči na to sem tud poštudirala....... Cenovno se mi zdi skor isto..... če mam leče al pa očala... doma pravijo naj se odločim za leče... sam kaj naj pa pol, ko jih ne bom prenašala? Dam še enkrat tolk dnarja za špegle al kaj?

Mene očala niti ne motijo ne vem kako (razen tega da si jih moram gor pa dol dajat)...
Je pa tud moja VELIKA želja laserska operacija... sam takrat ti mora dioptrija stat vsaj eno leto..... pa šele po 27 letu je to možno.... do takrat pa bom najbrž že slepa......user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2005 21:11:29   
Lianna
Ojla. Pa sej najprej dobiš poskusne leče ane. Da vidš kako jih sploh tvoje oči prenašajo. Vsaj tko je vedno pri meni, da ko 1x na leto zamenjam lečo( nosim samo eno) dobim najprej poskusno. In če jo vredu prenašam jo šele okulist naroči.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2005 21:15:34   
Anonimen
No sej v tem je problem, ker poltrdih leč ne dobiš na preizkus......

In jaz se moram po pol ure nošnje odločit a jih bom vzela al ne

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2005 21:22:12   
mamči
Ja solatka, dioptrija mora bit malo stalna - kako leto, pa fajn je da daš nosečnosti in porode (vglavnem) skoz, če se da. Tisto o letih pa ne bo držalo- midlim, da je spodnja meja cca.20 let.
Saj mene očala v "glavnem" tud ne motijo- razuser posted image  pa me ko se s kom menim, pa vidim da mam flek na leči pa mi je za znoret, pa pozimi to rošenje, pa moji otroci se nonstop po pomoti dregajo v to moje železje. Pa ponoči v avtu...
Najhujše pa je, ker me dejansko ovirajo - npr. včasih sem bila aktivna atletinja, zdaj pa si ne upam privoščit kakega fitnesa, ker z očali ne gre ravno, brez njih pa še z orbitreka dol padem user posted image
Najhujše pa mi je , ko se ne morem na morju potapljat, pa ko plavam brez očal, vidim v vsaki senci morsko pošast user posted image  - ne jaz bi bila res rada brez te navlake ! Poleg vsega so zadnji 2leti bolj modiš špegli, pa zato bolj občutljivi in zdaj jih nimam niti 1leto, pa že rabim nove- pa spet denarci....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2005 21:25:36   
mamči
user posted image  meni tud niso mogli dat poskusne leče - so tolko specifične zarad diop. pa cilindrov. da sem itak mogla čakat kar nekaj časa na njih.Poltrdih  ni bilo na preizkus takrat .

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2005 21:45:28   
Massa26
hej,

jaz imam podobno situacijo, lahko imam samo poltrde leče. Nekaj časa sem jih nosila, ampak čedalje težje user posted image . Sedaj imam že nekaj časa samo očala, mi grejo sicer na živce, ampak je pa luksus imeti nič v očesu user posted image . Včasih dam še vedno leče noter, ampak se najbolj veselim trenutka, ko jih bom vzela ven user posted image .

Tako da, jaz sem za očala (če smo že obdarjene z dioptrijo in cilindriuser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2005 21:59:43   
PBJ
Jaz sem 2 leti nosila poltrde leče. Nisem jim preveč dobro prenašala in sem potem raje "prešaltala" na očala.
Proti večeru so bile moje oči že tako zmučene, da sem koooomaj gledala in imela sem pogoste glavobole. Če mi je slučajno zlezla v kotiček očesa, pa je bilo silno neprijetno. Mehko lečo ni tak problem spraviti iz tega mesta nazaj, s poltrdo pa je v takem primeru kar nekaj pekočine in solzenja.
Takrat so mi tudi rekli, da teh leč naj ne bi nosila več kot 8 ur dnevno. Najslabše pa je bilo to, da so, če sem se bolj nerodno dotaknila očesa, kar padle ven in se nato še odbile in se kam prilepile...kar groza me je ko se spomnim na to iskanjeuser posted image user posted image  - sploh je bilo nerodno, če se mi je kam mudilouser posted image . Pa smo jih iskali - smo imeli prave družinske akcijeuser posted image user posted image . Imela sem še vedno srečo, da smo jih našli, ker to ni tako poceni "špas". Enkrat mi je padla v sneg, ko je bilo že skoraj temno. In mož jo je iskal z baterijo.Pol ure je iskal in...................jo našel. Še danes ne vem kako user posted image user posted image . Najbolj smešno pa mi je bilo, ko sem potovala z letalom. Ker sem si hotela malo spočiti oči, sem jih dala ven. In mi je ena odskočila. Mož je naredil celo paniko in je prosil za svetilko, ker je bilo ponoči in so vsi potniki spali.Takrat so jo iskali vsi zaposleni na letalu, razen pilota in kopilotauser posted image user posted image user posted image . Še sreča, da sva sedela čisto zadaj pri repu letala, drugače bi preveč vznemirili ostale potnikeuser posted image user posted image ...
Ja, našli pa smo jouser posted image user posted image , a meni je še danes nerodno, ko se spomnim na ta pripetljajuser posted image ...
Sicer se moraš sama odločit, kar pa je tu malo težje, ker jih ne dajo na preizkus.
Tekočina za vzdrževanje in čiščenje tudi ni poceni.
Baje pa so trde leče še bolj nerodne in verjamem, da so.

No, to je moja izkušnja s poltrdimi lečami, ki jih imam doma samo še za spomin.
Za lasersko korekcijo dioptrije pa moraš res imeti vsaj eno leto fiksno dioptrijo, lahko pa se opravi po dopolnjenem 20. letu. Najprej pa ti pregledajo stanje roženice, predvsem njeno debelino, saj je tudi od tega odvisen uspeh operacije.

Joj, sem zatežila...

lp

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2005 22:06:15   
Anonimen
No... men se kar zdi, da bodo te poltrdeleče v očeh zdržale lih kakšno leto potem pa se bom odločila za bolj komot varianto.....

Jz sem pa ko sem imela tiste mesečne leče.....  enkrat na morju sem si jih zvečer dajala not, pa sem bila nerodna in sem mislila, da mi je padla v umivalnik..... Sam leče ni blo nikjer....Pa sem dala očala gor pa gremo..... In kaj se zgodi... sredi večera prileze leča nazaj.... se je pa skrila na drugo stran očesa......

Sam pri poltrdih to ni lih možno a ne... preveč boli....
Jao jao... bom to mal prespala.....

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2005 22:10:36   
tesa
Leče ali očala? Vse ima svoje prednosti in slabost, vendar moje mnenje je, da imajo kontaktne leče več prednosti. Že samo vidno polje je širše, ni ti treba popravljati očal. , lahko nosiš sončna očala.... Skratka kontaktne leče so zakon, ko se jih enkrat navadiš. Res pa je, da jih obdtaja veliko vrst. Vendar pri nekaterih lahko 100%vid  dobiš le z poltrdimi k.l., z mehkimi težko. To je ponavadi pri cilindru in keratoconusu in še kje. Sicer obstajajo tudi mehke cilindrične leče. Če ti je okulist svetoval poltrde že ve zakaj.
Res je, da se jim malce težje navadiš kot mehke in da je rokovanje z njimi zahtevnejše, ampak ko se navadiš je super. Je pa IZRENO pomembno, da so meritve(radius..-predvsem) točne poptem ne sme biti problemov.
Cene pa so res tam okrog 20.000,00.
Na recept pa ti pripadajo le v izrednih primerih( velike dioptrije, velik odstop od onega do drugega očesa-dioptrija..., keratoconus..)
Skratka jaz bi ti priporočala leče.user posted image

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2005 22:13:37   
tesa
Aja pa še to., kljub temu če se odločiš za leče, moraš vseeno kupiti še očala. No vsaj vsi se tako odločijo. Ker je fajn da kakšen dan narediš pavzico in nosiš očala. Ali pa če k,.l. izgubiš....
Tako,

Lp

(odgovor članu tesa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2005 22:15:29   
tesa
Pa še to; kljub temu če se odločiš za k.l. ti predlagam še nakup očal, ker kakšen dan narediš pavzo in nosiš le očala. Ali pa če jih izgubiš ali zlomiš...moraš imeti nadomestilo-očala.

Lp

(odgovor članu tesa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2005 8:23:16   
Anonimen
Jaz imam že 9 let 14-dnevne leče.Enkrat sem probala eno mesečne pa mi niso odgovarjale.Z lečami se mi je rast dioptrije ustavila in čez čas malo popravila.Res da dam vsake tri mesece po 13.000 ampak se splača.Imam pa še očala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.11.2005 11:29:36   
Anonimen
Jaz mam tud leče že kakšne 3-4 leta, prej sem mela očala.. Mam pa mehke..

Najprej sm se jih jaz tud mogla navadit, ker sm mela občutk da me reže,.. zdaj sploh ne vem da jih mam notri.. tud nosim jih čist skos, čeprav vem da bi si mogla še očala kupt, sam enostavn se nikol ne spravim v optiko..

Edino kar me pri lečah moti je to, da zvečer ko zaspim pred TV, morm pol ustat, pa it v kopalnico, pa jih dat ven, pa ga srat tok časa da se zbrihtam.. če bi mela očale bi jih enostavn dala dol, pa bi zaspala..

aja, so mi pa leče ful fajne pozimi, ko prideš iz mrzlega v topel prostor, pa se ti nič ne zamegli, pa ni treba vsake 30 sekund dat dol pa brisat..

probi, pa boš vidla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.11.2005 14:48:22   
lenika
Nosim očala, leč nisem nikoli niti poskusila. Očala so postala dela mene in sem se jih full navadila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.11.2005 14:51:17   
niki5
Jaz si težko predstavljam, da bi bila brez očal. Moje mnenje je, da so leče le dodatek. Lahko imaš težave z očmi, dobiš vnetje ali pa ko zboliš dvomim da si daješ leče.. Takrat je sigurno edina opcija očala. Jaz imam oboje. Brez očal sigurno ne bi mogla biti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.11.2005 22:28:23   
zoya_
Imela sem očala... ko sem poskusila leče, se nisem več ločila od njih, razen ponoč pa kakšen dan, da si oči spočijem.

Meni so pa leče full bolj kamot. Daš zjutraj notri in zvečer ven... ne rosijo se ti, ne grize me nič, ne zaletavam se v dežnik (kar se je men z očali pogosto dogajalo user posted image ), pa sončna očala imam lahko katera koli, pa sploh noben ne opazi, da imam leče...

Imam pa letne mehke leče, stanejo 18000SIT pr Krstiču v Ljubljani in vedno je treba sam financirat...

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.11.2005 23:31:52   
frutka_
Od 8.razreda OŠ uporabljam mehke leče od Johnsona. Torej že več kot 10let. Imela sem že probleme (zaradi nepravilne uporabe) imam zelo slabo dioptrijo, -4 na obe očesi, ampak za nič na svetu jih ne dam iz oči. Full imam komplex kadar imam očala in večina ljudi sploh ne ve da se slepa ko kura brez leč. Meni se zdijo zelo praktične, sploh zat ker poleti veliko plavam in tudi potapljamo so, živcira me ko se ti očala rosijo pozimi...v glavnem priporočam ti leče.
Aja, glede recepta ap ni tako, da velja recept oz. socialno krije le določ. vsoto denarja za očala? Za leče kao sploh ni recepta, ker je to nadstandard?!

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.4.2007 13:31:57   
karmy
to je drugače ful stara tema ampak me ful neki zanima.. od danes naprej nosim leče, in so mi rekli da moram potem po enem tednu oz. 14 dneh pridet na pregled z svežimi lečami.. kako naj vem katere kupit in kam naj grem kupit da mam sveže?user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2007 23:43:14   
eya
A so ti dali testne v optiki, ali kako? Najbolje, da jih pokličeš, katere so ti dali, pa da si potem kupiš enake.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.4.2007 20:50:30   
karmy
ja testne so mi dali za 14 dni, pol pa so rekli da naj pridem s svežimi..niso mi pa povedali kakšne so mi dali, tak da sem jih pol res poklicala in so rekl da naj kr k njim pridem k majo zapisan kakšne kontaktne leče so dal...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.4.2007 22:39:44   
Magi*
jaz sem poskusila mehke leče s cilindri, pa jih ravno tako nisem prenesla. so me prepričevali naj še poskusim, da se bom navadila. vseh čudes sem si morala v oči vlivat. rezultat: skoz mi je iz nosa teklo, oči pa so ostale suhe in vse me je ribalo. in čisto nič dobro nisem videla. tako sem spet na očalih.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?